YouTube Not Working After 2.2 UpgradeSupport


Last Updated:

  1. dustymonkey83

    dustymonkey83 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    I can't play videos on YouTube. I have to sit there and click and click and click on them before they will play. "This video cannot be played" is displayed about 15 times before they will play. Before this upgrade, they played fine.

    Anyone else having this problem?
     

    Advertisement
  2. scudder

    scudder Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    1,281
    Likes Received:
    364
    I am having the SAME problem :confused:

    I was actually in my Dolphin Browser and while I was there signed in to my youtube account to see a video. I tried to view it, got the swirling "loading video" icon and then that error message.

    I then remembered that there was a youtube app. Tried that...SAME PROBLEM.

    I THEN thought, perhaps, it as some sort of Flash issue (WHO KNOWS....??? I thought youtube used Flash...?? And perhaps a problem with full Flash 10.1??...NO CLUE at this point, trying ANYTHING). So I ditch the app and Dolphin and launch the "Internet" browser. Super fast browser (my first launch with it since upgrading to 2.2) but SAME ERROR MESSAGE.

    SOME youtube videos worked...others DID NOT.

    Anyone have a reason/fix???

    Scott
     
  3. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    57,614
    Likes Received:
    70,271
    scudder likes this.
  4. scudder

    scudder Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    1,281
    Likes Received:
    364
    Hi EarlyMon...

    Thanks for the post and suggestion. I MUST ask however: is your post at the above link **THE ONLY** option for the youtube issue? The reason I'm asking is because I JUUUUUST got my phone back from a 20-day repair!! I had to reinstall EVERYTHING already this week and have spent HOURS resetting all my settings and preferences.

    I am running SMOOOOTH it appears...BUT FOR the youtube issue....so I really am DREADING a hard reset/wipe clean at the moment.

    So, is this the ONLY way??? :-//

    THANK YOU....
     
  5. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    57,614
    Likes Received:
    70,271
    I can understand your trepidation at this.

    I do not know if this is your only option.

    What we've learned as a group is that once you find one problem, you chase it and fix it and then lather, rinse, repeat - because it seems that they all have the same root cause. In some theory, if what ever's screwed up is really limited to just one thing, you could just wipe the data for that thing. In our experience, that's more like playing whack a mole - so we've turned to this. Besides, if the problem is within the guts of the OS itself, then this will be your only option. Without x-ray vision or a better option, this seems to be it.

    Unlike other handsets, this doesn't put your handset at risk or require an MSL# - except one that did require reprovisioning and Sprint help - but that was the only incident reported like that so far. So, there's a statistical possibility that it could get complicated, but probability is on your side by a wide margin.

    In any case - in my strongest opinion - you want a good backup strategy. Personally - I think everyone does. You've already been through a lot with yours from your description - and it's a phone. Things happen to phones, like lost, stolen, broken, dropped in the sink, you name it.

    If you ever become rooted you want Titanium Backup. I backup everything I need with it to the SD card, then keep a backup of that on a PC.

    Non-root users are choosing MyBackup Pro or a combination of Sprite+ASTRO File Manager, either for 5 bucks.

    If the 5 bucks ain't happening, you can still backup your apps with ASTRO File Manager for free and your People contacts with Google - also free as that's how that's supposed to work anyway. You'll lose settings and sms messages and your desktop layout - but it's free and for many people, those are survivable over the 5 bucks difference.

    The beauty of the suggested thread is that it deals with backup/restore and some use strategies as a discipline - anyone can push the factory reset button, but keeping your user-experience state of health is the primary goal.

    With whatever you've been through, if I were in your shoes, I'd personally be sweating my backups first, YouTube second.

    Once the backups are in hand, see if you have any other symptoms - poor battery life, other little glitches in various places. If so, a factory reset+radio fix is for you, otherwise, you might hold out and see if you can solve just YouTube.

    But at the first sign of other troubles, I'd check that thread out. By virtue of public and private exchanges, I edit the top post often in an attempt to stay abreast of what it helps and what it doesn't.
     
  6. scudder

    scudder Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    1,281
    Likes Received:
    364
    Hey EarlyMon...I was originally "introduced" to you on this thread here but we've continued our conversations on other threads...

    Just wanted to mention to you (and other people reading) that I DID the factory reset/clear the phone as suggested in your link to HOPEFULLY fix the Flash issue. I did so VERY late on Thursday night and got caught up in other crap...including reinstalling some settings and apps that I FORGOT TO CHECK the Flash issue I was having until now!!

    Well, HAPPY to say that following the Factory Reset in your instructions FIXED my flash issue...THANKS!!
     
    EarlyMon likes this.

Share This Page

Loading...