Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph > Triumph - All Things Root

Like Tree1Likes
  • 1 Post By mermaidgurl

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 26th, 2011, 11:55 AM   #1 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Austrie's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: St.Thomas, US Virgin Islands
Gender: Male
Posts: 1,325
 
Device(s): HTC EVO V 4G, Running: AOKP 4.1.2 v3.5.2, Skill Level(s): App, ROM, & Kernel Dev
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 0
Thanked 901 Times in 316 Posts
Exclamation [FIX]Mobile Partition - Fix For Phone Wont Boot

Semi-Brick(ed) - Phone will not boot up or go into recovery.

~The folder is using CWM recovery by default, the stock recovery is labeled the same name except it has 'old' added to the name~

This is the mobile partition, image folder(folder inside the driver on your computer when you go into download mode), for anybody who wants it, who wants to revert theirs back to stock, or whose phone is bricked.
Just go into download mode(power button + volume down), connect your phone to your laptop/computer, open the 'MOBILE' driver, delete the folder labeled 'image', extract the downloaded folder, and put the extracted folder in the MOBILE driver. The extracted folder should be named 'image' as well.

Download: http://www.noxtek.com/android/triumph/good_triumph_mobile_image.zip

Advertisements
__________________
I Don't ASK You For Cash, So Atleast Hit My Thanks Button Everytime You See A Good Post... ~~~~ \/My Wish List\/
~Faster Internet~
~55$ dollar plan~
~64GB SD Card~
Austrie is offline  
Last edited by Austrie; February 11th, 2012 at 10:11 PM.
Reply With Quote
The Following 14 Users Say Thank You to Austrie For This Useful Post:
AlienLamp (April 14th, 2012), audiosoulja (July 11th, 2012), barnito (October 25th, 2011), botboy (October 7th, 2011), davidx385 (October 2nd, 2011), evanrobinson85 (October 15th, 2011), IAMSpiritual (February 7th, 2012), Lolo_Chavez (October 17th, 2012), lynsey11 (September 17th, 2012), odojoe (April 1st, 2012), primetech (September 26th, 2011), teo5856 (February 9th, 2012), tricktrick34 (January 1st, 2012), Volkrik (September 28th, 2011)
sponsored links
Old September 26th, 2011, 12:50 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Curious, did this come from your phone?

This works, same as the one atrickpay posted in this thread:

http://androidforums.com/triumph-all-things-root/417492-bricked-my-phone-formatting-fat-cwm-heeelp.html

However just like the one posted in that thread the Motorola bootlogo doesn't appear - just a black screen. Also the polling text that normally scrolls down the screen in bootloader mode doesn't appear.

This is on a phone where the 'MOBILE' partition accidently got formatted using an old CWM recovery (the newer recoveries no longer have the option, thank god).

I'm wondering if one of you guys would be willing to make an actual image of the 'MOBILE' drive that comes up when you plug the phone in while it's in bootloader mode - maybe there is something hidden in the partition data that triggers the boot display. Maybe using a tool like WinImage or something else that can make an .iso or .img file from this drive.
TheGeekRedneck is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2011, 02:08 PM   #3 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Austrie's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: St.Thomas, US Virgin Islands
Gender: Male
Posts: 1,325
 
Device(s): HTC EVO V 4G, Running: AOKP 4.1.2 v3.5.2, Skill Level(s): App, ROM, & Kernel Dev
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 0
Thanked 901 Times in 316 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TheGeekRedneck View Post
Curious, did this come from your phone?

This works, same as the one atrickpay posted in this thread:

http://androidforums.com/triumph-all-things-root/417492-bricked-my-phone-formatting-fat-cwm-heeelp.html

However just like the one posted in that thread the Motorola bootlogo doesn't appear - just a black screen. Also the polling text that normally scrolls down the screen in bootloader mode doesn't appear.

This is on a phone where the 'MOBILE' partition accidently got formatted using an old CWM recovery (the newer recoveries no longer have the option, thank god).

I'm wondering if one of you guys would be willing to make an actual image of the 'MOBILE' drive that comes up when you plug the phone in while it's in bootloader mode - maybe there is something hidden in the partition data that triggers the boot display. Maybe using a tool like WinImage or something else that can make an .iso or .img file from this drive.
Never saw that thread, hmm, but anyways, SEEMS like your /fat has gone bad, seeing as you used the earlier cwm. Try this using windows, have my folder ready, go into download mode, connect to laptop/computer, go to my computer, right click the driver, look for 'format...', click it, format it, then open it put my folder into it, eject the driver from computer side, unplug phone, battery pull, see if it works, and tell me.
Austrie is offline  
Last edited by Austrie; September 26th, 2011 at 02:15 PM.
Reply With Quote
Old September 26th, 2011, 02:30 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Austrie View Post
Never saw that thread, hmm, but anyways, SEEMS like your /fat has gone bad, seeing as you used the earlier cwm. Try this using windows, have my folder ready, go into download mode, connect to laptop/computer, go to my computer, right click the driver, look for 'format...', click it, format it, then open it put my folder into it, eject the driver from computer side, unplug phone, battery pull, see if it works, and tell me.
Tried all that... I've even tried things like formatting with different cluster sizes and stuff... no dice. I even tried making it a FAT32 partition out of desperation - same result. Very weird...

EDIT: Just did it again for the heck of it - followed your instructions to the letter. Same result. Black screen at boot until it gets to the point of loading the boot animation - no Moto logo. Bootloader / download mode shows no polling messages on the screen. (although it obviously works as I can access the 'MOBILE' (/fat) that way.) It's like somehow the display just isn't getting initialized.

I'm not the only one either, there was another guy in that thread that formatted his /fat partition in exactly the same way and the same thing is happening to him. We're missing something... I just wish I knew what it does. Like I said earlier my best guess is something hidden in the actual /fat partition itself that doesn't show up as a file per say. Or maybe the partition and FAT table has to be layed out in a certain way that isn't getting reproduced if we just copy the files to a freshly formatted partition.

I mean we could be worse off - at least we got the phone unbricked.
TheGeekRedneck is offline  
Last edited by TheGeekRedneck; September 26th, 2011 at 02:39 PM.
Reply With Quote
Old October 2nd, 2011, 02:37 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 15
 
Device(s): HTC One SV, Motorola Triumph, Samsung Galaxy Y
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 8
Thanked 5 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Austrie View Post
Brick(ed) - Phone will not boot up or go into recovery.

~The folder is using CWM recovery by default, the stock recovery is labeled the same name except it has 'old' added to the name~

This is the mobile partition, image folder(folder inside the driver on your computer when you go into download mode), for anybody who wants it, who wants to revert theirs back to stock, or whose phone is bricked.
Just go into download mode(power button + volume down), connect your phone to your laptop/computer, open the 'MOBILE' driver, delete the folder labeled 'image', extract the downloaded folder, and put the extracted folder in the MOBILE driver.

Download: MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
Thank you so much!!! I bricked my triumph about a month ago and it works again
davidx385 is offline  
Reply With Quote
Old October 2nd, 2011, 03:13 PM   #6 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Austrie's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: St.Thomas, US Virgin Islands
Gender: Male
Posts: 1,325
 
Device(s): HTC EVO V 4G, Running: AOKP 4.1.2 v3.5.2, Skill Level(s): App, ROM, & Kernel Dev
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 0
Thanked 901 Times in 316 Posts
Default

Glad, I could help.
Austrie is offline  
Reply With Quote
Old October 3rd, 2011, 06:56 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 15
 
Device(s): HTC One SV, Motorola Triumph, Samsung Galaxy Y
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 8
Thanked 5 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Austrie View Post
Glad, I could help.
quick question though:
I can't seem to boot into download mode now, any idea why?

EDIT: It does go into download mode, but no white text. strange haha
davidx385 is offline  
Last edited by davidx385; October 3rd, 2011 at 07:05 PM.
Reply With Quote
Old October 8th, 2011, 05:25 PM   #8 (permalink)
New Member
 
android_mick's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sioux Falls, South Dakota
Posts: 11
 
Device(s): HTC Inspire 4g, LG optimus V Graveyard: Motorola Droid 1, Samsung intercept, Motorola Triumph
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by davidx385 View Post
quick question though:
I can't seem to boot into download mode now, any idea why?

EDIT: It does go into download mode, but no white text. strange haha
Does it give any indication that it is in download mode?
android_mick is offline  
Reply With Quote
Old October 8th, 2011, 06:50 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by android_mick View Post
Does it give any indication that it is in download mode?
No it does not, it just gives you a black screen but the phone is still in download mode. You can verify this because the mobile drive will appear on your pc when you plug it in. Copy the image folder from your pc to the mobile drive, Disconnect the phone from the computer and pull the battery. Re insert the battery and power the phone on as normal. You will see a black screen at first but in the phone will boo boo you'll see the bootanimation after about 10 seconds.

No one has found a fix for the missing boot logo or the missing white text in bootloader mode.
TheGeekRedneck is offline  
Reply With Quote
Old October 9th, 2011, 03:58 PM   #10 (permalink)
Member
 
Chingling's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Antarctica
Posts: 439
 
Device(s): HTC Evo V
Carrier: Not Provided

Thanks: 225
Thanked 91 Times in 56 Posts
Default

Since the logo is related to the splash.img in the MOBILE folder, it could be a faulty splash.img. Try replacing the img with the stock img found here: [MOD]Stock Triumph Splash Image CWM Zip(Red Motorola Logo)
For the missing white text I am not sure of a solution, but if u can still get into download mode then it shouldn't be a be a problem.
Chingling is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 9th, 2011, 05:00 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Chingling View Post
Since the logo is related to the splash.img in the MOBILE folder, it could be a faulty splash.img. Try replacing the img with the stock img found here: [MOD]Stock Triumph Splash Image CWM Zip(Red Motorola Logo)
For the missing white text I am not sure of a solution, but if u can still get into download mode then it shouldn't be a be a problem.
This doesn't appear to be related to the splash.img - in fact whatever is causing it not to appear is also what's causing the polling text not to be visible in bootloader mode. I suspect that there is either hidden data within the original FAT partition that we're missing, or the physical layout of the files in the FAT partition has to be specific.

What we really need is someone to use a disk imaging utility to make an actual disk image of the drive.
TheGeekRedneck is offline  
Last edited by TheGeekRedneck; October 9th, 2011 at 05:13 PM.
Reply With Quote
Old October 19th, 2011, 11:39 AM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 15
 
Device(s): HTC One SV, Motorola Triumph, Samsung Galaxy Y
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 8
Thanked 5 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TheGeekRedneck View Post
This doesn't appear to be related to the splash.img - in fact whatever is causing it not to appear is also what's causing the polling text not to be visible in bootloader mode. I suspect that there is either hidden data within the original FAT partition that we're missing, or the physical layout of the files in the FAT partition has to be specific.

What we really need is someone to use a disk imaging utility to make an actual disk image of the drive.
How would someone make the disk image of the drive? I have a brand new triumph now and it would be handy to know how to do that.
davidx385 is offline  
Reply With Quote
Old October 19th, 2011, 02:16 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by davidx385 View Post
How would someone make the disk image of the drive? I have a brand new triumph now and it would be handy to know how to do that.

David, I'm going to send you a PM with some instructions!
TheGeekRedneck is offline  
Reply With Quote
Old October 23rd, 2011, 01:22 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

OK thanks to Davidx385 above sending me the files from his phone and some research I think I've figured out what's going on here.

There are TWO hardware revisions of the Motorola Triumph. The original first run version of the phone (I call this the 'sloppy' version because of it's light heft and a run of manufacturing defects the likes of no one has ever seen before), and the second 'better' hardware revision.

You can tell which version of the phone you have by looking under the battery cover - if you have SIX barcodes you have the NEWER revision. If you have SEVEN barcodes then you likely have a phone from the original batch (poor fellow).

It looks as if the two versions of the phone use slightly different files in the FAT partition (the 'MOBILE' drive that shows up when you plug in the phone in bootloader mode). Using the wrong files on your phone won't keep it from booting, but will cause weird problems like the initial boot splash not appearing (the red Motorola logo), the offline charging animation not appearing, and the white USB polling text not appearing in bootloader mode.

SO... if you've applied the fix to your phone from the first post in this thread AND your phone doesn't show the splash image anymore when you power it on... well... you've got a NEWER revision Triumph and you've got the wrong set of files for your phone. Thanks to Davidx385 we now have the RIGHT set of files:

http://www.noxtek.com/android/triumph/good_triumph_mobile_image.zip

Download and unzip the above file somewhere on your PC, you'll wind up with an 'image' folder. Boot your Triumph in bootloader mode (vol-down + power) and then plug it into your PC. When the 'mobile' drive pops up on your computer, open it and delete the 'image' folder from it. Now copy the 'image' folder from the unzipped file above back to the 'mobile' drive. Once it's done you can unplug your Triumph, pull the battery, put the battery back in and then power it up!

You should have your boot splash back, the big green battery (charging animation) should show up on the screen if you plug the phone in to charge while it's turned off, and the white USB polling text should show up on the screen if you power it on in bootloader mode. BAM!




Once again I have to give big shouts to Davidx385 - without him I wouldn't have figured out what the heck was going on. I hope this helps someone else too!


[EDIT: It should be noted that the image file set included in the file above is BONE STOCK - and that includes the stock recovery.img and stock splash.img]
TheGeekRedneck is offline  
Last edited by TheGeekRedneck; October 23rd, 2011 at 01:41 PM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to TheGeekRedneck For This Useful Post:
twayne (December 18th, 2011), Vtec01 (December 6th, 2011)
Old October 23rd, 2011, 01:44 PM   #15 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Austrie's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: St.Thomas, US Virgin Islands
Gender: Male
Posts: 1,325
 
Device(s): HTC EVO V 4G, Running: AOKP 4.1.2 v3.5.2, Skill Level(s): App, ROM, & Kernel Dev
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 0
Thanked 901 Times in 316 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TheGeekRedneck View Post
OK thanks to Davidx385 above sending me the files from his phone and some research I think I've figured out what's going on here.

There are TWO hardware revisions of the Motorola Triumph. The original first run version of the phone (I call this the 'sloppy' version because of it's light heft and a run of manufacturing defects the likes of no one has ever seen before), and the second 'better' hardware revision.

You can tell which version of the phone you have by looking under the battery cover - if you have SIX barcodes you have the NEWER revision. If you have SEVEN barcodes then you likely have a phone from the original batch (poor fellow).

It looks as if the two versions of the phone use slightly different files in the FAT partition (the 'MOBILE' drive that shows up when you plug in the phone in bootloader mode). Using the wrong files on your phone won't keep it from booting, but will cause weird problems like the initial boot splash not appearing (the red Motorola logo), the offline charging animation not appearing, and the white USB polling text not appearing in bootloader mode.

SO... if you've applied the fix to your phone from the first post in this thread AND your phone doesn't show the splash image anymore when you power it on... well... you've got a NEWER revision Triumph and you've got the wrong set of files for your phone. Thanks to Davidx385 we now have the RIGHT set of files:

http://www.noxtek.com/android/triumph/good_triumph_mobile_image.zip

Download and unzip the above file somewhere on your PC, you'll wind up with an 'image' folder. Boot your Triumph in bootloader mode (vol-down + power) and then plug it into your PC. When the 'mobile' drive pops up on your computer, open it and delete the 'image' folder from it. Now copy the 'image' folder from the unzipped file above back to the 'mobile' drive. Once it's done you can unplug your Triumph, pull the battery, put the battery back in and then power it up!

You should have your boot splash back, the big green battery (charging animation) should show up on the screen if you plug the phone in to charge while it's turned off, and the white USB polling text should show up on the screen if you power it on in bootloader mode. BAM!




Once again I have to give big shouts to Davidx385 - without him I wouldn't have figured out what the heck was going on. I hope this helps someone else too!


[EDIT: It should be noted that the image file set included in the file above is BONE STOCK - and that includes the stock recovery.img and stock splash.img]
I'm wondering how you found out about the old and the new revisions, but if this actually works then good job Red, this must have been work.
Austrie is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Austrie For This Useful Post:
lwd25 (February 7th, 2012)
Old October 23rd, 2011, 03:20 PM   #16 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Austrie View Post
I'm wondering how you found out about the old and the new revisions, but if this actually works then good job Red, this must have been work.
Thanks Austrie, it's definitely been an interesting experience.

I've actually known about the different revisions of the phone for awhile now...

The main differences between the two versions of the phone:

1. Different stock FroYo build versions - older ends on .38, newer ends in .39.
2. The older first run version of the phone actually weighs less than the newer one due to slightly different construction.
3. As stated above the white ID sticker in the battery compartment on the newer phone only has 6 barcodes instead of 7.

Apparently the internal hardware differences aren't big enough to cause major problems with builds of Android which is why we can use the same ROMS and such.
TheGeekRedneck is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2011, 03:41 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default This is great news, But...

I have had the same problem as the others, in respect to not having boot logo, battery charge animation, and boot loader polling text, but everything else has worked fine. I am currently running Tickerguys CM7 Beta 0.8 Final ROM, and OCv1.5 Kernel. My question is; Will using the fix mentioned here work now that I have already upgraded everything, or will it seriously damage my phone by doing so. Thanks for all the info, so far. I would like to put a custom boot logo on my phone, and have the charging animation back.
twayne is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2011, 05:31 PM   #18 (permalink)
Daleks Über Alles
 
agentc13's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Skaro
Posts: 7,905
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3
Carrier: AT&T

Thanks: 4,174
Thanked 5,458 Times in 2,814 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by twayne View Post
I have had the same problem as the others, in respect to not having boot logo, battery charge animation, and boot loader polling text, but everything else has worked fine. I am currently running Tickerguys CM7 Beta 0.8 Final ROM, and OCv1.5 Kernel. My question is; Will using the fix mentioned here work now that I have already upgraded everything, or will it seriously damage my phone by doing so. Thanks for all the info, so far. I would like to put a custom boot logo on my phone, and have the charging animation back.
Doing this will put you back to stock, but you can restore a nandroid after and you will be set. Just do a backup right beforehand, and everything should be cool. Doing the stuff here will not damage your phone.
agentc13 is online now  
Reply With Quote
Old February 11th, 2012, 10:08 PM   #19 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Austrie's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: St.Thomas, US Virgin Islands
Gender: Male
Posts: 1,325
 
Device(s): HTC EVO V 4G, Running: AOKP 4.1.2 v3.5.2, Skill Level(s): App, ROM, & Kernel Dev
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 0
Thanked 901 Times in 316 Posts
Default

Added the TheGreekRedNeck's download as main download...
Austrie is offline  
Reply With Quote
Old July 10th, 2012, 01:19 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking

Quote:
Originally Posted by Austrie View Post
Semi-Brick(ed) - Phone will not boot up or go into recovery.

~The folder is using CWM recovery by default, the stock recovery is labeled the same name except it has 'old' added to the name~

This is the mobile partition, image folder(folder inside the driver on your computer when you go into download mode), for anybody who wants it, who wants to revert theirs back to stock, or whose phone is bricked.
Just go into download mode(power button + volume down), connect your phone to your laptop/computer, open the 'MOBILE' driver, delete the folder labeled 'image', extract the downloaded folder, and put the extracted folder in the MOBILE driver. The extracted folder should be named 'image' as well.

Download: http://www.noxtek.com/android/triumph/good_triumph_mobile_image.zip
not sure sure if I'm replying in the right spot but I'm sure you well read this. I THANK YOU, I'm new to all this and if it wasn't for people like you helping people like me , I would be screwed.I came from apple to android and things are alittle different and I'm learning, thats why I'm thanking you. THANK YOU!!!
chiphart is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 17th, 2012, 05:26 PM   #21 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 26
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did this to my phone--deleted the original files while trying to download CM7---don't ask....

Anyway,
I'm able to get the image file halfway copied over to my MOBILE file, when suddenly the MOBILE file seems to eject itself and not finish downloading. When unplug it, plug back in, wait for my computer to decide it wants to register the phone connection (up to 10 minutes to an hour) and bring back up the MOBILE--->image file, inside is just a txt file but none other. Am I doing something wrong here?
lynsey11 is offline  
Reply With Quote
Old September 18th, 2012, 08:13 AM   #22 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 133
 
Device(s): ICS Atrix 2
Carrier: Straight Talk

Thanks: 26
Thanked 25 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lynsey11 View Post
I did this to my phone--deleted the original files while trying to download CM7---don't ask....

Anyway,
I'm able to get the image file halfway copied over to my MOBILE file, when suddenly the MOBILE file seems to eject itself and not finish downloading. When unplug it, plug back in, wait for my computer to decide it wants to register the phone connection (up to 10 minutes to an hour) and bring back up the MOBILE--->image file, inside is just a txt file but none other. Am I doing something wrong here?
Did you extract the image file before the transfer? Hopefully someone else will be able to help. Odd that your phone ejects it halfway through. Have you tried on a different computer?
__________________
Want to help out our dropboxes? http://db.tt/NtazYWx
skearton is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2012, 09:12 PM   #23 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 34
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

okay so i just erased the image folder on the MOBILE drive and dragged the extracted zip folder the op linked us to. However I'm stuck on a motorola logo now. I recently had cm7 by MDEV. Im trying to get it back to stock so I can sell this phone. I keep getting stuck at the motorola logo when trying to boot normally. I can get in download mode and recovery mode just fine. I even tried clearing dalvik cache and cache in cwm as well as factor resetting from there. Any ideas what I may be doing wrong? Or should it take 10 + minutes to boot?

p.s my triumph has 7 bar codes so I guess its an older version.
ctaing is offline  
Last edited by ctaing; September 26th, 2012 at 10:30 PM.
Reply With Quote
Old October 1st, 2012, 01:04 PM   #24 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kentucky
Gender: Male
Posts: 21
 
Device(s): Samsung Galaxy S2 4G - Stock Rooted, MT - CM9 (Previously AOKP) *BRICKED and returned to Motorola*
Carrier: Virgin Mobile USA

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I followed the guide and still having no luck

I have the newer version so got the correct image folder, put phone in download mode and moved the image folder over.

Restart the phone and all I get is a black screen. I get a black screen regardless if I try to regular boot, recovery boot, or download mode. The back light comes on though. Anyone else running into this?
jedgell233 is offline  
Reply With Quote
Old December 5th, 2012, 05:32 AM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The link from Austrie

http://www. noxtek .com/android/triumph/good_triumph_mobile_image.zip

Well this link wont work anymore, or at least not for me. I have a new version of the triumph and I need the image folder but cant seem to find it anywhere. My phone wont boot just vibrates constantly. The problem is the image folder i just need a new one that works. If you could supply me with one that would be awesome. I saved the original recovery but the phone still wont boot. I have done alot of screwing around with this phone currently only a new boot, and splash img are in the folder along with the original, and i also tried with a new, recovery img. Are there other files that i need in the image folder to get it to work. pwr + vol up + vol dwn = vibrate forever. pwr = vibrate forever. pwr + vol dwn = nothing. I can still access the mobile and image folder via usb connected to my laptop...thats all i have for ya let me know
creab is offline  
Reply With Quote
Old December 5th, 2012, 08:16 AM   #26 (permalink)
ROM Developer
 
dsmryder's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: NE Florida
Posts: 2,299
 
Device(s): Samsung Epic Touch 4G running whatever I throw at it
Carrier: Ting for now

Thanks: 371
Thanked 487 Times in 338 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by creab View Post
The link from Austrie

http://www. noxtek .com/android/triumph/good_triumph_mobile_image.zip

Well this link wont work anymore, or at least not for me. I have a new version of the triumph and I need the image folder but cant seem to find it anywhere. My phone wont boot just vibrates constantly. The problem is the image folder i just need a new one that works. If you could supply me with one that would be awesome. I saved the original recovery but the phone still wont boot. I have done alot of screwing around with this phone currently only a new boot, and splash img are in the folder along with the original, and i also tried with a new, recovery img. Are there other files that i need in the image folder to get it to work. pwr + vol up + vol dwn = vibrate forever. pwr = vibrate forever. pwr + vol dwn = nothing. I can still access the mobile and image folder via usb connected to my laptop...thats all i have for ya let me know
Your link has a space in it and I'm at work so I can't check it that's the problem. As far as the download mode, have you pulled the battery for like 5 minutes? I have had that before. Try pulling the battery for a while and retry getting into download mode. I wouldn't be surprized if you have a "hidden" space in your boot.img.
dsmryder is offline  
Reply With Quote
Old December 5th, 2012, 11:19 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea I pulled the battery for 4 hours and it still just vibrates as for the link I put the spaces there so I could post it. The forum was being picky
creab is offline  
Reply With Quote
Old December 5th, 2012, 11:52 AM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

https://docs.google.com/folder/d/0B7i_8geXx0GaS1VNT3QzNHFfc1U/edit

think i found what i needed
creab is offline  
Reply With Quote
Old December 5th, 2012, 12:05 PM   #29 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 133
 
Device(s): ICS Atrix 2
Carrier: Straight Talk

Thanks: 26
Thanked 25 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by creab View Post
Let me know if it works. I considered taking it down the other day, so I'm glad to see it's being used.
skearton is offline  
Reply With Quote
Old July 8th, 2013, 11:16 AM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Do you have a fresh link for the partition fix? the page is gone

TO AUSTRIE or anyone else that can help
I was trying to put clockwork on my triumph. followed the instructions floating around on net now when I press power volume up and volume down all it does is vibrate with black screen. When i just press power all it does is vibrate black screen. I tried reinstalling recovery image, taking off the .img part etc. cannot boot into cwm. When i plug phone into computer I still see mobile drive so an i still in download mode even though no oem polling on screen?
to make things worse maybe i tired to reformat the mobile drive and now it is completely empty! the link privded to repartition doesnt work.
Help!! how do i get my phone back to the way it was before trying rhis ( it was rooted) if i can even get the bleeping thing to power on?
I also charge my battery, took battery out and put bak in etc.

If you reply please use easy tounderstand language for idiots/newbies. I am not a developer or anything like that- just a girl who wants her phone functioning.
HEELLP!!!
mermaidgurl is offline  
Last edited by mermaidgurl; July 8th, 2013 at 11:19 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Old July 9th, 2013, 07:41 AM   #31 (permalink)
ROM Developer
 
g60madman's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: New Mexico, USA
Gender: Male
Posts: 1,816
 
Device(s): I have worked on: Galaxy Nexus, HTC Evo V 4g, Motorola Triumph, Samsung S3, S4 and Victory
Carrier: Verizon

Thanks: 844
Thanked 2,810 Times in 772 Posts
Default

Here is a repost of the files which has CWM already in the image folder. Also there is a README in the same folder that points back here

DOWNLOAD
Team Vmobi
g60madman is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to g60madman For This Useful Post:
thangfish (July 9th, 2013)
Old July 9th, 2013, 11:01 AM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks from me too! So installed that file using these directions i found in another thread:
1. In Windows 7, go to Star Menu, type in "Create and format hard disk partition" and press enter. You will see "Disk Management" program open up. Maximize it.

1.5. Take the battery out of your phone and check if you have 6 bar codes or 7 bar codes.

- If you have 6 bar codes, download this.

- If you have 7 bar codes, download this.

2. Turn your phone on by press and holding POWER + Vol Down for several second. You won't see anything on the screen but that's ok.

3. Connect the phone to Windows 7 PC with USB cable and check to see if the phone is connected. (Usually Windows 7 make a sound when something is connected)

4. Now, check the Disk Management program that was opened in step 1. You will see "Disk x, Removable 1.82 GB Online" (x is the number of the disk and it is different for everyone. In my case, it's Disk 2. Here's the screenshot.) Ignore the name MOBILE since mine isn't corrupted. You might or might not see it as Mobile.

From here on, it will be hard for me to write since I can't see what's going on in your end. I'm gonna assume everything is going as it should.

5. There will be 16 partitions in Disk x. What you want to work with is the very first partition. It is 100 MB. It is the ONLY partition with 100 MB. Select the partition. Do not touch other partitions.

6. Now, right click on the partition and choose format. Format box will open. Type in MOBILE in Volume label. Choose "FAT" as File System. Allocation unit size "Default". Check the "Perform a quick format". Click OK. Warning will pop up saying if you wanna continue. Click OK. It'll format without showing anything.

7. After format, check the LIST above. See if MOBILE partition is there and see if it is "FAT" File System and also see if it is 100% Free Space. If all is as described, you are done successfully.

8. Now, right click on MOBILE drive and choose "Open". A blank window will pop up. Extract the zip you downloaded in step 1.5. Copy its image folder directly to the blank window.

That's it. You are done. Reboot the phone by taking out the battery. Hope this help.

Again. Please be very careful as you are dealing with system partitions that includes crucial data of the phone such as ESN and MEID. You can parmenetly make the phone useless. Do not for any reason touch any other partition in Disk x.

Now when i unplugged the phone and tried to power on I get nothing. No lights etc. Do you think it is the battery. I charged it with a wall charger in the phone all night??
I checked and the new folder and all the files you posted were in there.
Now what do you think the problem could be?
mermaidgurl is offline  
Reply With Quote
Old July 9th, 2013, 11:11 AM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Update: Hey I plugged phone into charger for a bit then tried to power on while it was still charging and IT WORKED! It was the battery! YeaH!! WOO HOO!! Thanx so much! YOU GUYS ROCK!!! High five!! And I learned something new as well!
I don't think I am going to mess with it any more- i'll just leave it as is without cyyogen mod.In the mean time I am saving up for that samsung galaxy II !!
g60madman likes this.
mermaidgurl is offline  
Reply With Quote
Old July 9th, 2013, 12:27 PM   #34 (permalink)
ROM Developer
 
g60madman's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: New Mexico, USA
Gender: Male
Posts: 1,816
 
Device(s): I have worked on: Galaxy Nexus, HTC Evo V 4g, Motorola Triumph, Samsung S3, S4 and Victory
Carrier: Verizon

Thanks: 844
Thanked 2,810 Times in 772 Posts
Default

Glad it's working for you. My suggestion would be to install CWM as it's super easy and try out one of the ROMs, CM7, CM9, MUIU or something else. The phone on stock Froyo is crap and since you are going to have the phone for a while, it would be a nice way to take advantage of what you have and get used to using a decent OS. Plus with ROM's on the Galaxy II it will give experience and confidence in rooting a new phone.
g60madman is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to g60madman For This Useful Post:
timyoung (April 5th, 2014)
Old April 4th, 2014, 02:09 PM   #35 (permalink)
New Member
 
timyoung's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Gender: Male
Posts: 1
 
Device(s): Worked on:Samsung galaxy precedent, HTC EVO 4G, Droid M, Droid Bionic Own:Motorola Triumph
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

lol NVM got it fixed easily by flashing the MTDEV-Stock.zip

had my phone stuck on the OEM screen, as long as you have CWM you shouldn't have any issues
if it makes any difference my MT is a new revision(6 bar codes)
timyoung is offline  
Last edited by timyoung; April 5th, 2014 at 01:33 AM. Reason: gave link to help others with same problem I was having
Reply With Quote
Reply
Tags
brick, brick triumph, download mode, mobile partition, phone will not boot, triumph mobile, triumph will not boot


Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph > Triumph - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:31 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.