Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph > Triumph - All Things Root

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

Like Tree1Likes
  • 1 Post By MikeRL

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 29th, 2013, 01:26 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Gender: Male
Posts: 169
 
Device(s): Motorola Triumph, Evo V
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default backups won't restore??

75% of the time, the backups that I make of my ROMS won't restore. I boot into recovery, wipe everything, then restore. When I reboot system, it stays stuck on the splash image until I remove the battery. I need to repeat the process until it decides to let me restore one of the backups. It's totally random. One time, the backup won't restore and the next, the same exact backup restores just fine. Any ideas? I'm using TWRP recovery if that matters

colossus3874 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 29th, 2013, 02:13 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
Posts: 450
 
Device(s): LG Nexus 4, Asus Nexus 7, Motorola Triumph, & LG Optimus V - All Hacked & Running CyanogenMod!
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 226
Thanked 194 Times in 129 Posts
Default Re: backups won't restore??

I haven't used TWRP ever actually, although I know the touch is nice. Rukin is working on porting CM10.1 to our device, and I don't believe that recovery has been updated in a while. I honestly have no clue about what bugs lay in that recovery. My advice would be to ask him for help. You can always switch to CWM later. CWM for the Triumph is much more up to date, by the way. To bad you can't just transfer your backups.
colossus3874 likes this.
__________________
Be a pal and sign up for Dropbox with this URL (if you haven't already got an account) It will assist me and you by giving us both an extra 500MB space. Useful for all the uploads I share with you guys.
MikeRL is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MikeRL For This Useful Post:
colossus3874 (January 29th, 2013)
Old January 29th, 2013, 09:41 PM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Gender: Male
Posts: 169
 
Device(s): Motorola Triumph, Evo V
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I wondered if it was something to do with the recovery. I installed CWM and will try making some backups probably tomorrow and see how it goes. Thanks!
colossus3874 is offline  
Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 03:14 AM   #4 (permalink)
Member
 
Poweredge99's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Virginia
Gender: Male
Posts: 142
 
Device(s): HTC EVO V
Carrier: VM

Thanks: 66
Thanked 26 Times in 17 Posts
Default Re: backups won't restore??

Just wondering?

What is the version of CWM most people are running? And, can that impact the functionality of a Rom?
Poweredge99 is offline  
Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 12:43 PM   #5 (permalink)
Member
 
piper_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 237
 
Device(s): Nexus 5 32gb (CM11)
Carrier: T-mobile

Thanks: 114
Thanked 45 Times in 38 Posts
Default Re: backups won't restore??

I use cmw 5.0.2.6 and I rename my backups with no problems, heard rumors that other versions gave problems when renaming. I never switched cause it works for me. If it ain't broke, don't fix it
__________________
Debian Sid - | - apt-get into it

Nexus 5 32gb (CM11)
Moto Triumph (CM7)
Moto v635 (Leukoplast's 90R_01 Monster Pack V2.0.0)
piper_ is offline  
Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 03:48 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 65
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

Another vote for 5.0.2.6 I have had no problems with it ever.

5.5.0.4 is also solid, and a little more recent.
Gaffadin is offline  
Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 11:15 PM   #7 (permalink)
Member
 
piper_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 237
 
Device(s): Nexus 5 32gb (CM11)
Carrier: T-mobile

Thanks: 114
Thanked 45 Times in 38 Posts
Default Re: backups won't restore??

Can you rename the backups with 5.5.0.4 without any problems?
piper_ is offline  
Reply With Quote
Old January 31st, 2013, 11:21 AM   #8 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Gender: Male
Posts: 169
 
Device(s): Motorola Triumph, Evo V
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I installed version 6.0.1.9 and have had no problems so far. I'm able to rename my backups and restore. Strange thing is that sometimes it boots to recovery fine but sometimes the screen is so bright I can barely make anything out. I'm also still unable to install certain ROMs for some reason. I have downloaded the Thunder Rom several times and it just boot loops??
colossus3874 is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2013, 09:56 AM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 219
 
Device(s): Samsung Galaxy Victory (VM), Samsung Galaxy S3 (Boost) Retired: Intercept,Motorola Triumph,ZTE Warp
Carrier: Not Provided

Thanks: 72
Thanked 58 Times in 43 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by piper_ View Post
Can you rename the backups with 5.5.0.4 without any problems?

Yes you can change the names of the backups. Just do not use spaces in the file name.
bob-st is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2013, 12:38 PM   #10 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 130
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 17 Times in 17 Posts
Default

I was setting the Triumph up for my son. It is running Sharp rom ver 8 and CWM (not sure of the version). So in order to transfer it to him I had to go back to stock to enter the NAM programming then re-install the Sharp rom. I did a back up in CWM before I did any of that. I cleared all the caches and restored with out re-installing the Sharp rom. When I did the restore it was stuck on the red Motorola M. So here's when it gets weird. I pulled the battery and booted into recovery and re-installed the Sharp rom with out clearing the caches. Then rebooted it and everything booted up fine. All the stuff that was there before the backup was there now and working. The really weird part was that it had Google Maps on there twice. But everything is working fine.
tcross8361 is offline  
Last edited by tcross8361; February 3rd, 2013 at 01:05 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph > Triumph - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:39 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.