Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph > Triumph - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 1st, 2013, 04:40 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 58
 
Device(s): Craig CMP-738a, LG Optimus F3, Toshiba Thrive
Carrier: Virgin Mobile USA

Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Camera app non functional

Whilst taking a video with my Triumph, it decided to go into a boot loop (I didn't wait for it to fully start up.) I had to pull the battery and when I restarted, my camera app was non-functional. The camera previews fine, but I can't take pictures or switch to video. Whenever I try to do anything, I get an error that says "Activity Camera (in Application Camera) is not responding." I tried clearing the data (there was no cache to clear) but it still does the same thing. I also tried deleting the video, thinking it was corrupted, but it still doesn't work. I am running MTDEV-CM7 2012-12-28. Other camera apps, such as HDR camera, still take pictures fine. What happened? Am I going to have to do a factory reset and reflash?

sega dude is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 1st, 2013, 04:48 PM   #2 (permalink)
ROM Developer
 
dsmryder's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: NE Florida
Posts: 2,180
 
Device(s): Samsung Epic running whatever I throw at it
Carrier: Ting now

Thanks: 361
Thanked 473 Times in 327 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sega dude View Post
Whilst taking a video with my Triumph, it decided to go into a boot loop (I didn't wait for it to fully start up.) I had to pull the battery and when I restarted, my camera app was non-functional. The camera previews fine, but I can't take pictures or switch to video. Whenever I try to do anything, I get an error that says "Activity Camera (in Application Camera) is not responding." I tried clearing the data (there was no cache to clear) but it still does the same thing. I also tried deleting the video, thinking it was corrupted, but it still doesn't work. I am running MTDEV-CM7 2012-12-28. Other camera apps, such as HDR camera, still take pictures fine. What happened? Am I going to have to do a factory reset and reflash?
You can try pulling the camera app from the ROM and see what happens
dsmryder is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 04:49 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 58
 
Device(s): Craig CMP-738a, LG Optimus F3, Toshiba Thrive
Carrier: Virgin Mobile USA

Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dsmryder View Post
You can try pulling the camera app from the ROM and see what happens
What do you mean?
sega dude is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 04:57 PM   #4 (permalink)
ROM Developer
 
dsmryder's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: NE Florida
Posts: 2,180
 
Device(s): Samsung Epic running whatever I throw at it
Carrier: Ting now

Thanks: 361
Thanked 473 Times in 327 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sega dude View Post
What do you mean?
Go into the ROM's .zip and grab the camera app under /system/app/

Before you do that, clear the dalvik cache.
dsmryder is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 05:27 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default s2 camera issue

Hi everyone
can anyone guide me regarding my s2 camera????
actually em using galaxy s2.its frnt and back camera stopped working.when i on the camera it hangs the mobile for some time with black screen appearing and then gives the error of "application failed".
i am using android "ginger bread(2.3.3)".can anyone tell me is this hardware or software issue???
and how can i solve it???
faisal sajjad is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 05:52 PM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 58
 
Device(s): Craig CMP-738a, LG Optimus F3, Toshiba Thrive
Carrier: Virgin Mobile USA

Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dsmryder View Post
Go into the ROM's .zip and grab the camera app under /system/app/

Before you do that, clear the dalvik cache.
Unfortunately, wiping the dalvik cache didn't work. You want me to replace the camera apk on the phone with the one from the ROM?
sega dude is offline  
Last edited by sega dude; February 1st, 2013 at 05:57 PM.
Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 07:21 PM   #7 (permalink)
ROM Developer
 
dsmryder's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: NE Florida
Posts: 2,180
 
Device(s): Samsung Epic running whatever I throw at it
Carrier: Ting now

Thanks: 361
Thanked 473 Times in 327 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sega dude View Post
Unfortunately, wiping the dalvik cache didn't work. You want me to replace the camera apk on the phone with the one from the ROM?
Yeah, it's easier than reflashing the whole ROM and if the problem is in the .apk, then moving a fresh copy might fix it.

The next couple of steps would envlolve making a nandroid backup and flashing. Maybe to another ROM to test for a hardware issue.
dsmryder is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 08:49 PM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 217
 
Device(s): Samsung Galaxy Victory (VM), Samsung Galaxy S3 (Boost) Retired: Intercept,Motorola Triumph,ZTE Warp
Carrier: Not Provided

Thanks: 72
Thanked 58 Times in 43 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by faisal sajjad View Post
Hi everyone
can anyone guide me regarding my s2 camera????
actually em using galaxy s2.its frnt and back camera stopped working.when i on the camera it hangs the mobile for some time with black screen appearing and then gives the error of "application failed".
i am using android "ginger bread(2.3.3)".can anyone tell me is this hardware or software issue???
and how can i solve it???

I would suggest that you ask this question in the S2 forum.
bob-st is offline  
Reply With Quote
Old February 2nd, 2013, 03:51 PM   #9 (permalink)
Member
 
rebel69ization's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 193
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 114
Thanked 27 Times in 23 Posts
Default Re: Camera app non functional

Quote:
Originally Posted by bob-st View Post
I would suggest that you ask this question in the S2 forum.
Agree
rebel69ization is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph > Triumph - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:39 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.