Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4 > (Verizon) Galaxy S4 - All Things Root

Like Tree2Likes
  • 1 Post By crackface
  • 1 Post By crackface

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 15th, 2013, 03:40 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Stuck at "Samsung Galaxy S4" boot logo

Really hoping someone can help, don't know what to do.

Rooted a week and a half or so ago, went fine and phone seemed to work as normal. I then installed the TWRP recovery a few days ago, and the next day tried loading the Synergy ROM. It began to have a problem booting up, and would freeze at "Samsung Galaxy S4" white letter logo in the beginning. Tried restoring stock nandroid, tried reloading Synergy, with many wipes in between. Once in a while it would boot up, but today I couldn't get it to boot at all.

I then followed the flash to stock instructions with Odin, which allowed it to boot the first time (though it was weird, it didn't look it did when I first got the phone with initial setup, and icons on the homescreen were much bigger than normal). I then tried rebooting it, and I get the same hangup at the logo.

Is there anything I can do, or should I be trying to return the phone for another one? If I have to return it, is it "stock enough" that I could return without a hassle from Verizon?

Any advice would be HUGELY appreciated! Thanks in advance....

Advertisements
crackface is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 15th, 2013, 04:07 PM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Just realize I put this in wrong section, can a mod move it to root?
crackface is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2013, 04:32 PM   #3 (permalink)
Done by choice
 
Kelmar's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11,817
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,132
Thanked 4,784 Times in 2,658 Posts
Default

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2301259

See if that helps.
Kelmar is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2013, 04:47 PM   #4 (permalink)
Member
 
mrawesome22's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 354
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 77
Thanked 63 Times in 53 Posts
Default

Z
mrawesome22 is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2013, 04:50 PM   #5 (permalink)
Moderator
 
jhawkkw's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 10,277
 
Device(s): Nexus 5, HP 14 Chomebook w/ HSPA+, Google Glass, LTE Nexus 7(2013), Chromecast
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 3,140
Thanked 6,947 Times in 3,748 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crackface View Post
Just realize I put this in wrong section, can a mod move it to root?
I can move it if you specify which version of the S4 you have.
__________________
Site Rules/Guidelines / Meet the Team
If something needs attention, Report it .
If someone helped you, hit to show it.

Current Devices: Nexus 5, HP 14 Chromebook (Data Enabled), Google Glass, (2013) LTE Nexus 7, Chromecast
Retired: Samsung Fascinate, Droid Charge, Galaxy Nexus, (2012) WiFi Nexus 7, Asus TF700, Nexus 4, Logitech Revue
jhawkkw is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2013, 04:54 PM   #6 (permalink)
Done by choice
 
Kelmar's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11,817
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,132
Thanked 4,784 Times in 2,658 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jhawkkw View Post
I can move it if you specify which version of the S4 you have.
Verizon (per his initial post)
Kelmar is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Kelmar For This Useful Post:
jhawkkw (June 15th, 2013)
Old June 15th, 2013, 04:57 PM   #7 (permalink)
Moderator
 
jhawkkw's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 10,277
 
Device(s): Nexus 5, HP 14 Chomebook w/ HSPA+, Google Glass, LTE Nexus 7(2013), Chromecast
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 3,140
Thanked 6,947 Times in 3,748 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kelmar View Post
Verizon (per his initial post)
Thanks, can't believe I missed that. Thread has been moved
jhawkkw is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2013, 07:50 PM   #8 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kelmar View Post
I already did factory flash as directed in that thread and unfortunately same result, thx for advice anyhow. Hoping someone has another suggestion...
crackface is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2013, 07:59 PM   #9 (permalink)
Done by choice
 
Kelmar's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11,817
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,132
Thanked 4,784 Times in 2,658 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crackface View Post
I already did factory flash as directed in that thread and unfortunately same result, thx for advice anyhow. Hoping someone has another suggestion...
Missed that in your initial post, apologies (but a second try never hurts).

If that doesn't work, I'm not sure (nor fluent enough to assist further). Safe to assume you've tried booting into the bootloader and clearing everything you can?

Best of luck!
Kelmar is offline  
Reply With Quote
Old June 16th, 2013, 09:29 AM   #10 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I just retried stock flash via Odin (seemed to flash ok), it booted once past the logo, I got the little green robot, it rebooted again, and now it's stuck on the logo again. This is different than yesterday where it booted up phone eventually and didn't get stuck on logo until after I manually rebooted. Will try a few more flashes...

I guess at this point I'm thinking the phone may be defective, so my primary concern is that the phone appears "stock" enough if I were to swap it with Verizon. I don't wanna send it in and have them be able to tell I messed with it.
crackface is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 16th, 2013, 10:09 AM   #11 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

UPDATE:
I just tried stock flash with Odin 4 times, all with the same result. It seems to flash OK, reboots to Samsung Galaxy S4 logo with blue "booting recovery" small font in upper left, shows picture of android robot facing left'ish with blue spehere-like thing in it's belly with a progress bar on bottom that makes it all the way to right, then it reboots again to Samsung Galaxy S4 logo and freezes there. If it makes any difference, here's the status output from Odin:

<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> VRUAMDK_NoWipe.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/005> Added!!
<ID:0/005> Odin v.3 engine (ID:5)..
<ID:0/005> File analysis..
<ID:0/005> SetupConnection..
<ID:0/005> Initialzation..
<ID:0/005> Get PIT for mapping..
<ID:0/005> Firmware update start..
<ID:0/005> NON-HLOS.bin
<ID:0/005> NAND Write Start!!
<ID:0/005> aboot.mbn
<ID:0/005> boot.img
<ID:0/005> cache.img.ext4
<ID:0/005> hidden.img.ext4
<ID:0/005> modem.bin
<ID:0/005> persdata.img.ext4
<ID:0/005> recovery.img
<ID:0/005> rpm.mbn
<ID:0/005> sbl1.mbn
<ID:0/005> sbl2.mbn
<ID:0/005> sbl3.mbn
<ID:0/005> tz.mbn
<ID:0/005> system.img.ext4
<ID:0/005> RQT_CLOSE !!
<ID:0/005> RES OK !!
<ID:0/005> Remain Port .... 0
<OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)

I dunno if it worked, but I tried to attach screenshot of Odin too.

Think I'm OK to return to Verizon as-is? Any suggestion on whether I can just try and swap it out in a store or if I have to call it in?
Attached Images
File Type: jpg odin.jpg (140.1 KB, 24 views)
crackface is offline  
Reply With Quote
Old June 16th, 2013, 10:48 AM   #12 (permalink)
Senior Member
 
Atma's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: North Carolina
Gender: Male
Posts: 6,070
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S2; Nexus 10
Carrier: T-Mobile

Thanks: 3,427
Thanked 2,906 Times in 1,852 Posts
Default

It looks like the stock rom loaded ok. Can you go to recovery and do a factory reset?
__________________
Helpful FAQ's, Site Rules/Guidelines
Atma is offline  
Reply With Quote
Old June 16th, 2013, 11:00 AM   #13 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Atma View Post
It looks like the stock rom loaded ok. Can you go to recovery and do a factory reset?
Interesting you should say that...I just tried that figuring it couldn't hurt, and shame on me for not taking better notes on what I saw on screen to relay here, but will do my best from memory.

I booted to recovery OK, and it had some red txt about being unable to mount something. I tried factory reset from in there, and it seemed to take, but when phone rebooted it got stuck on Verizon logo this time. I pulled battery, booted back to recovery, noticed this time there was no red txt about being unable mount something, and this time cleared cache first, then factory reset. It got stuck again on Verizon logo, but pulling battery and rebooting seemed to do the trick. I've now manually rebooted 5 times now and no hangups!!!!!

Any idea what could have been going on?
Atma likes this.
crackface is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to crackface For This Useful Post:
Atma (June 16th, 2013)
Old June 16th, 2013, 11:07 AM   #14 (permalink)
Senior Member
 
Atma's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: North Carolina
Gender: Male
Posts: 6,070
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S2; Nexus 10
Carrier: T-Mobile

Thanks: 3,427
Thanked 2,906 Times in 1,852 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crackface View Post

Any idea what could have been going on?

I'm not sure. It sounds like it couldn't mount sd card maybe?

Often when getting an update or using odin to go back to stock, a factory reset will fix bugs that may cause, especially stuck on the bootup screen. So it boots ok now?

Your problems before may have been with TWRP, but I don't know for sure. I know 2.5.0.3 version was having problems with the t-mobile phone.
Atma is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Atma For This Useful Post:
crackface (June 17th, 2013)
Old June 17th, 2013, 10:08 PM   #15 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I've been up running fine on both stock, and I went back to TWRP and Synergy ROM which is running after many reboots without issue. Not one freeze up at Samsung logo through a few reloads of stock and couple ROM flashes. For some reason the Odin stock restore, on first boot after completion, will hang at Verizon screen. But a battery pull and another boot and it goes into Android updating mode and eventually brings me to stock config as expected.

I can't thank enough for the help here. I thought I was gonna hafta do the walk of shame with Verizon. Very much appreciated!!!
Atma likes this.
crackface is offline  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2013, 06:52 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Atma View Post
It looks like the stock rom loaded ok. Can you go to recovery and do a factory reset?

hey im having the same problem on my i337 but i am not able to access recovery just odin mode, any help?
o M O N O o is offline  
Reply With Quote
Old July 24th, 2013, 10:19 AM   #17 (permalink)
Senior Member
 
Atma's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: North Carolina
Gender: Male
Posts: 6,070
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S2; Nexus 10
Carrier: T-Mobile

Thanks: 3,427
Thanked 2,906 Times in 1,852 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by o M O N O o View Post
hey im having the same problem on my i337 but i am not able to access recovery just odin mode, any help?
Welcome to the forum mono

Are you rooted? On the stock rom? Try pulling the battery and then going to recovery.
Atma is offline  
Reply With Quote
Old July 28th, 2013, 02:08 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Atma View Post
Welcome to the forum mono

Are you rooted? On the stock rom? Try pulling the battery and then going to recovery.

hey thanks for the welcome, no i am not rooted. maybe thats bwhere it went wrong but everything was fine until the phone was reset. i could access odin mode but it gets stuck with the little blue letters top left when i try to access recovery. ive used kies and odin to flash back to stock but no luck. any ideas?
o M O N O o is offline  
Reply With Quote
Old August 4th, 2013, 11:45 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crackface View Post
I've been up running fine on both stock, and I went back to TWRP and Synergy ROM which is running after many reboots without issue. Not one freeze up at Samsung logo through a few reloads of stock and couple ROM flashes. For some reason the Odin stock restore, on first boot after completion, will hang at Verizon screen. But a battery pull and another boot and it goes into Android updating mode and eventually brings me to stock config as expected.

I can't thank enough for the help here. I thought I was gonna hafta do the walk of shame with Verizon. Very much appreciated!!!
Thanks everyone. This same situation happened to me almost exactly, accept that I was rooted previously and the freezing at the samsung logo started after I did a restore in twrp. It booted fine once after the restore but then started after I rebooted. Really weird butI do think it has something to do with twrp.

Its still froze after an odin but then worked after a factory reset
Gorillafist is offline  
Reply With Quote
Old September 1st, 2013, 06:23 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by o M O N O o View Post
hey thanks for the welcome, no i am not rooted. maybe thats bwhere it went wrong but everything was fine until the phone was reset. i could access odin mode but it gets stuck with the little blue letters top left when i try to access recovery. ive used kies and odin to flash back to stock but no luck. any ideas?
Hi Omonoo, I have exact same issue, and odin/wine emulation in mac does not recognize it, what did you do to fix it?
Been searching since yesterday over the internet. Thanks!
JMS23 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4 > (Verizon) Galaxy S4 - All Things Root

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.