Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4 > (Verizon) Galaxy S4 - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 25th, 2013, 02:19 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 136
 
Device(s): Galaxy S4 I545
Carrier: Verizon

Thanks: 26
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default Using Safestrap Modules

I've just installed Safestrap 3.70 on my S4/MK2. So far, so good.

I see that there are modules available for this combo but can't find instructions as to when and how to use those modules.

Any guidance?

Second question: Once you've created a backup do you need to put the original stock rom into one of the ROM slots or can you get back to it in some other way?

maplewood is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 26th, 2013, 08:43 AM   #2 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 136
 
Device(s): Galaxy S4 I545
Carrier: Verizon

Thanks: 26
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

A handy video had good info. No narration but here are the instructions for installation as I watched the demo. You might want to verify my transcription.

Copy rom to card
Disconnect phone from computer

Boot into safestrap recovery

Select Boot Options

CREATE A SLOT
Select Rom Slot number (which is next and unused)
Set the size:
• System Partition: 2800 mb
• Data Partition to 2 GB
• Cache Partition to 300 MB
Select “Create Rom Slot”

Hit BACK Button

FLASH ROM:
• Click INSTALL
• Find the rom on phone/card and select it
• SWIPE to start
• If “Choose theme” screen appears, just hit NEXT

FACTORY RESET Screen
• Full Factory Reset is recommended
• Choose Install type if necessary
• Next until done
• FINISH
• HOME Button

FLASH MODULE (you need to download the module for your phone and rom)
• Click INSTALL
• Find and select module
• SWIPE to Start
• REBOOT

Setup as normal
maplewood is offline  
Reply With Quote
Old February 27th, 2014, 07:59 PM   #3 (permalink)
Senior Member
 
mills23's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Gender: Female
Posts: 702
 
Device(s): SGS4, Note3
Carrier: Verizon

Thanks: 233
Thanked 40 Times in 31 Posts
Default

Where do I find these moduls? Thanks in advance
mills23 is offline  
Reply With Quote
Old March 28th, 2014, 09:45 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Ranger0001's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Michigan
Gender: Male
Posts: 10
 
Device(s): Motorola Droid X2 Samsung Galaxy S 3 I535
Carrier: Verizon

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

when using safestrap, is it OK to wipe the system also. I usually just wipe cache and data, but I'm getting too many error messages when I get into the set up stage after ROM install (UI not responding...Set up wizard not responding ...etc...) I think I need to do a full reset before I can get a custom ROM to work.
#2 every custom rom I tried to run has no wifi, it just wont turn on, I've read forums that say I need to install the ML1 modem, which I did and reboot multiple times (which I did). All to no avail.

I have the Verizon Samsung Galaxy s3 (i535) with the crappy 4.3 OTA update.
Ranger0001 is offline  
Reply With Quote
Old March 28th, 2014, 01:49 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Ranger0001's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Michigan
Gender: Male
Posts: 10
 
Device(s): Motorola Droid X2 Samsung Galaxy S 3 I535
Carrier: Verizon

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Uh HUH !!!

Quote:
Originally Posted by Ranger0001 View Post
when using safestrap, is it OK to wipe the system also. I usually just wipe cache and data, but I'm getting too many error messages when I get into the set up stage after ROM install (UI not responding...Set up wizard not responding ...etc...) I think I need to do a full reset before I can get a custom ROM to work.
#2 every custom rom I tried to run has no wifi, it just wont turn on, I've read forums that say I need to install the ML1 modem, which I did and reboot multiple times (which I did). All to no avail.

I have the Verizon Samsung Galaxy s3 (i535) with the crappy 4.3 OTA update.
It appears that even though I downloaded what was believed to be ML1 Modem, it was actually MK3. I am in the process of re installing the correct modem. This should work.
Ranger0001 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4 > (Verizon) Galaxy S4 - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.