Go Back   Android Forums > Android Development > Developer Forums > Virtuous

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 28th, 2010, 06:19 PM   #1 (permalink)
ProfGreenMau5
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default [Solved] GPS problems

So i currently have and love this rom... but i have one problem which i cannot figure out.. with GPS. when i go into maps and i go into navigation, the system just sits at searching for gps (never actually finding a signal and giving me directions) ive had it sitting for almost 10 min just to see if it was slow and it never found...

the thing that is weird is that it will give me directions (the turn by turn list) but when i go into the actual nav, where it speaks... it just wont work...

Advertisements
 
Last edited by rmk; September 30th, 2010 at 12:55 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old September 28th, 2010, 06:23 PM   #2 (permalink)
rmk
Junior Member
 
rmk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 94
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 44 Times in 27 Posts
Default

Oddly enough I ran into this today. Go into Settings->Location and enable all the location services. That should get you going again.
rmk is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to rmk For This Useful Post:
wryun (September 28th, 2010)
Old September 28th, 2010, 09:39 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
wryun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
 
Device(s): EVO4G [CM7]
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If that doesn't work, try the suggestion in my signature.
Also found here: GPS FIX
wryun is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 11:18 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

not sure if its a fix for your situation, but every time I flash a rom, I make sure to disable mock locations under applications development..
Chip Chipperson is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Chip Chipperson For This Useful Post:
wryun (September 29th, 2010)
Old September 29th, 2010, 01:20 PM   #5 (permalink)
ProfGreenMau5
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

thanks for your input everyone, i will be testing it out today.. But the other day i needed the gps so i restored back to my rooted stock 2.1 and when i tried to go back to my backup of virt it wouldnt boot... guess something got screwed up in my back up... so sadly i need to start all over. Damn, and i had everything set up and working perfect.
 
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 03:13 PM   #6 (permalink)
ProfGreenMau5
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

so i have all the locations services activated.. (the vzw, standalone gps, and google location) and i have also installed gps status (i have reset and redownloaded) still NOT working. Just sits at the searching screen

and even when i locate my self, its off by a decent amount, when it usually locates me (rooted stock) fine

Hey rmk- would it be better to keep this discussion here or put in in the xda section where it was brought up first?
 
Last edited by ProfGreenMau5; September 29th, 2010 at 03:16 PM.
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 03:14 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 59
 
Device(s): HTC Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spacemanps View Post
so i have all the locations services activated.. (the vzw, standalone gps, and google location) and i have also installed gps status (i have reset and redownloaded) still NOT working. Just sits at the searching screen

and even when i locate my self, its off by a decent amount, when it usually locates me (rooted stock) fine
Just want to check, are you using a 2.x radio (baseband) version?
incred99 is offline  
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 03:47 PM   #8 (permalink)
ProfGreenMau5
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

Quote:
Originally Posted by incred99 View Post
Just want to check, are you using a 2.x radio (baseband) version?
how do i check that?

I also noticed that when i went back to stock rooted 2.1 everything worked fine. I went to a spot in my backyard (4 bars of service) and it connected right there with no delay.

When i flashed back to virt, it only had 1-2 bars and would not connect....
 
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 03:49 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
wryun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
 
Device(s): EVO4G [CM7]
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spacemanps View Post
... and i have also installed gps status (i have reset and redownloaded) still NOT working. Just sits at the searching screen.
Bummer.
Make sure the required radio is installed and follow instructions exact.
My GPS works fine, and I didn't even have to do the "GPS Status" app fix.

Good luck.
wryun is offline  
Last edited by wryun; September 29th, 2010 at 03:51 PM.
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 03:51 PM   #10 (permalink)
ProfGreenMau5
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

Quote:
Originally Posted by wryun View Post
bummer.
haha caught that edit! i followed the directions
 
Reply With Quote
sponsored links
Old September 29th, 2010, 03:52 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
wryun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
 
Device(s): EVO4G [CM7]
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spacemanps View Post
haha caught that edit! i followed the directions
LMAO. I noticed AFTER I posted that reply you said you DID follow instructions.
I would suggest un-rooting, install specified radio, root, and install ROM from a fresh download.
Pain in the butt I know, but this ROM is worth the stress.
Once that is done and you have your phone set up the way you want, do a ROM backup via recovery.
wryun is offline  
Last edited by wryun; September 29th, 2010 at 03:55 PM.
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 03:53 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 59
 
Device(s): HTC Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spacemanps View Post
how do i check that?

I also noticed that when i went back to stock rooted 2.1 everything worked fine. I went to a spot in my backyard (4 bars of service) and it connected right there with no delay.

When i flashed back to virt, it only had 1-2 bars and would not connect....
From the Main Screen
Menu
Settings
About Phone
Software Information

Look under Baseband Version

I had this issue too, I went from Stock Rooted to Virtuous and my GPS didnt work because I hadn't updated my radio version to 2.x
incred99 is offline  
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 04:02 PM   #13 (permalink)
ProfGreenMau5
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

im on basebase 1.xx thanks for the help everyone.
 
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 04:08 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 59
 
Device(s): HTC Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spacemanps View Post
im on basebase 1.xx thanks for the help everyone.
No prob.
Go here and you can upgrade the radio version.
incred99 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to incred99 For This Useful Post:
wryun (September 30th, 2010)
Old September 29th, 2010, 10:09 PM   #15 (permalink)
ProfGreenMau5
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

i updated the radio! and it works! thank you!!!! im so glad it worked out. Great rom, quick response, no lag and gps works great!
 
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to For This Useful Post:
wryun (September 30th, 2010)
Old September 30th, 2010, 07:52 AM   #16 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 59
 
Device(s): HTC Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spacemanps View Post
i updated the radio! and it works! thank you!!!! im so glad it worked out. Great rom, quick response, no lag and gps works great!
Thats great!
Glad you were able to get it working
incred99 is offline  
Reply With Quote
Old September 30th, 2010, 07:44 PM   #17 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Horseheads, NY
Posts: 172
 
Device(s): HTC Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 21
Thanked 26 Times in 22 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Chip Chipperson View Post
not sure if its a fix for your situation, but every time I flash a rom, I make sure to disable mock locations under applications development..
Hey Chip!!

Mock locations? what's next ... fake locations or something?
b1gg134 is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 02:34 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Notsure

Aloha, I have been stumped for a few day on this problem. See what you guys think.

Google maps will not get a lock on my phone inside, but will pretty fast outside. Also the weather and clock widget does not find or update my location nor does google web page, it says location unavailable. I have reflashed rom with a full wipe multiple times. Even tried other roms. Checked and unchecked all location settings to no avail. I even downgraded from the 9.01 radio to 7.28, but nothing. Also called verizon to see if their aGPS system was out, I think that is what it is called, they didnt have a clue. Finally tried the GPS staus fix and still nothing.

Previously had Virtuous 2.7 and everything worked fine. Basically the phone will pick up location using gps,but does not appear to find location via the network( i.e cell towers). Thanks
dcmot is offline  
Last edited by dcmot; October 1st, 2010 at 05:22 AM. Reason: My girfriend's motodroid is doing the same thing. Must be a network issue
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Development > Developer Forums > Virtuous
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:09 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.