Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Wildfire > Wildfire - Support and Troubleshooting

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 30th, 2010, 06:18 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Internet on Htc Wildfire

Hi there, I'm New to this forum and new to Android phones, and need some help desperately.

I brought myself a htc wildfire for a xmas present, and put my original sim card in as I usually do when I change phones, and have had nothing but trouble. In order to get it to connect to the internet, I had to redo all the apn settings, and then I couldn't send or receive MMS. Gave up in disgust today and did a factory reset. Phone would connect to WAP pages, and send and receive MMS fresh off the reset, however it wouldn't connect to the interent so I couldn't sign into the market place etc.

had to change the apn settings for the internet to fix the problem with the marketplace log in, but now I can't access any of the WAP pages.

The phone is locked to Telstra in Australia and I've re-done the internet settings several times, and I'm at my wits end. About to take it back to the shop which will be a shame as I really like it as a device, but this is getting silly now.

aussiejovimum is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 30th, 2010, 06:26 AM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: London UK
Posts: 93
 
Device(s): Desire S, Wildfire
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aussiejovimum View Post
Hi there, I'm New to this forum and new to Android phones, and need some help desperately.

I brought myself a htc wildfire for a xmas present, and put my original sim card in as I usually do when I change phones, and have had nothing but trouble. In order to get it to connect to the internet, I had to redo all the apn settings, and then I couldn't send or receive MMS. Gave up in disgust today and did a factory reset. Phone would connect to WAP pages, and send and receive MMS fresh off the reset, however it wouldn't connect to the interent so I couldn't sign into the market place etc.

had to change the apn settings for the internet to fix the problem with the marketplace log in, but now I can't access any of the WAP pages.

The phone is locked to Telstra in Australia and I've re-done the internet settings several times, and I'm at my wits end. About to take it back to the shop which will be a shame as I really like it as a device, but this is getting silly now.
I dont know how things work in Australia, but in the UK I can get my network to send me a text with the correct APN/MMS settings, that way I know they're all correct. Also I presume you know that you have to have a Gmail account to be able to download from the Market?
campioni06 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to campioni06 For This Useful Post:
aussiejovimum (December 30th, 2010)
Old December 30th, 2010, 06:38 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by campioni06 View Post
I dont know how things work in Australia, but in the UK I can get my network to send me a text with the correct APN/MMS settings, that way I know they're all correct. Also I presume you know that you have to have a Gmail account to be able to download from the Market?
I have a google account for the Market place, but unless I fiddle the apn settings from the default it won't work.

I've tried getting my network to fix this, they spent an hour last night and got no where, and I managed to solve part of the problem after 5 mins on google, but that left me unable to send MMS
aussiejovimum is offline  
Reply With Quote
Old December 30th, 2010, 08:59 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: London UK
Posts: 93
 
Device(s): Desire S, Wildfire
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aussiejovimum View Post
I have a google account for the Market place, but unless I fiddle the apn settings from the default it won't work.

I've tried getting my network to fix this, they spent an hour last night and got no where, and I managed to solve part of the problem after 5 mins on google, but that left me unable to send MMS
I can't think of anything else it can be. When you say the network tried to help you last night was that on the phone? If so the next thing I'd do is go back to the store you bought the phone from, tell them to set it up for you, and don't leave until you're happy with it. Hope it workd out ok.
campioni06 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to campioni06 For This Useful Post:
aussiejovimum (December 31st, 2010)
Old December 31st, 2010, 02:36 AM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by campioni06 View Post
I can't think of anything else it can be. When you say the network tried to help you last night was that on the phone? If so the next thing I'd do is go back to the store you bought the phone from, tell them to set it up for you, and don't leave until you're happy with it. Hope it workd out ok.
it seems to be okay now. One of the girls at work put a different browser on the phone for me, as it seems I can access the internet, just not using the apps installed on the phone (go figure). I work at the telco shop I brought it from, so I bugged the guys at work heaps over it. Think they are glad to see the back of me this year lol.
aussiejovimum is offline  
Reply With Quote
Old December 31st, 2010, 03:27 AM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: London UK
Posts: 93
 
Device(s): Desire S, Wildfire
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aussiejovimum View Post
it seems to be okay now. One of the girls at work put a different browser on the phone for me, as it seems I can access the internet, just not using the apps installed on the phone (go figure). I work at the telco shop I brought it from, so I bugged the guys at work heaps over it. Think they are glad to see the back of me this year lol.
The wonders of modern technology eh. Still, good to know it's all ok now
campioni06 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Wildfire > Wildfire - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:10 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.