Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Motorola XOOM > Xoom - Support and Troubleshooting

New Android Wear, House and Home & Automotive forums!
Please report any threads you come across that should be moved to these new sections!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 7th, 2011, 04:39 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
llescaflownell's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 148
 
Device(s): SGNote stock
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 21 Times in 18 Posts
Angry Xoom is not recognized via USB

This is really starting to irritate me. I had once connected my Xoom to my computer when I first got it, and it recognized it fine and I transferred files. Now when I try to reconnect it, it won't recognize my Xoom. Did some research, downloaded Moto's driver from their website, restarted, and still nothing. What is wrong with this device? Oh, and I'm running Windows 7 64 bit. Please help!

llescaflownell is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 7th, 2011, 07:44 PM   #2 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,176
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,958
Thanked 3,055 Times in 1,791 Posts
Default

have you enabled (or disabled) USB debugging?

i have not had any issues at all with XP or win7. our computers are different so its difficult to ascertain what may be causing your issues. could be security settings on your win7 box. you have rebooted the xoom im sure.

xoom uses windows player 11 and its sync feature. do you have that installed?

also if the xoom connected fine before but not now seems something else may be going on.. could be on your device end.

others have prevented these connection issues by using 3rd party apps such as dropbox and my favorite wifi explorer. no need for the xoom to be physically connected.
marctronixx is offline  
Reply With Quote
Old April 7th, 2011, 08:36 PM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
llescaflownell's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 148
 
Device(s): SGNote stock
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 21 Times in 18 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by marctronixx View Post
have you enabled (or disabled) USB debugging?

i have not had any issues at all with XP or win7. our computers are different so its difficult to ascertain what may be causing your issues. could be security settings on your win7 box. you have rebooted the xoom im sure.

xoom uses windows player 11 and its sync feature. do you have that installed?

also if the xoom connected fine before but not now seems something else may be going on.. could be on your device end.

others have prevented these connection issues by using 3rd party apps such as dropbox and my favorite wifi explorer. no need for the xoom to be physically connected.
Yup debugging is off. Restarted both Xoom and PC. WMP11 (actually 12) is already installed. I just don't understand. Dropbox and others are nice, but sometimes I'd rather just do it quick and dirty with the USB.

Anyone else with the same issue? More preferably someone who had the same issue and had it fixed? Just irritating that such a high end product would fail at such a simple task....or maybe it's just me? lol
llescaflownell is offline  
Reply With Quote
Old April 8th, 2011, 03:18 AM   #4 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,176
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,958
Thanked 3,055 Times in 1,791 Posts
Default

have you tried another computer? do you have another cable? you also have to rule those things out as well.

do you have wifi or 3G model?

dropbox is even simpler than physically pulling out a cable and going thru the steps. if you just need to copy files to/fro dropbox is a simple fast solution. drop it and go.

further wifi explorer lets you connect thru your local area network.

i have seen people post here with similar issues in this sub forum so perhaps do a quick search back in feb. those types of questions, however, have slowed down quite a bit.

i totally understand your frustration... you just want the blasted thing to work!... if you can though, try another cable and /or computer. perhaps turn usb debug ON.

look in your device manager on your desktop (PC) and see if any usb ports have a yellow question mark to verify those work.

try a different USB port... do you have 1.1 ports or usb 2 or usb 3 ports?

lets rule out all of the above before we blame the xoom..
marctronixx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to marctronixx For This Useful Post:
llescaflownell (April 8th, 2011)
Old April 8th, 2011, 02:59 PM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
llescaflownell's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 148
 
Device(s): SGNote stock
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 21 Times in 18 Posts
Default

Well, I have used Dropbox and wifi explorer, and they do work well (I wish dropbox gave more gigs for free lol). I do have other computers, but they are very old and slow. I guess dropbox and wifi explorer will suffice for now. It is nice being wireless though. Thnx for the help marc, I appreciate it!
llescaflownell is offline  
Reply With Quote
Old March 5th, 2012, 08:22 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default windows 7 still wont recognize xoom 4g

downloaded drivers, motorola software, dell help, turned usb debugging on/off, nada. xoom works on xp machines but not new laptop win 7 ultimate 64 bit.
anyone?
frnortner is offline  
Reply With Quote
Old April 30th, 2012, 12:34 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by frnortner View Post
downloaded drivers, motorola software, dell help, turned usb debugging on/off, nada. xoom works on xp machines but not new laptop win 7 ultimate 64 bit.
anyone?
Settings>Storage>Hit menu>Select (MTP)
PillarofAutumn is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Motorola XOOM > Xoom - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.