Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Avid 4G

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 12th, 2013, 09:30 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ZTE AVID 4g Metro pcs losing data.

My phone was realllyy good until 2 weeks ago, when it just stopped connecting to anything, i can't even connect to 1x. and it's supposed to be 4g? itll let me text and and make calls, but if i wanna send pictures or long texts, i have to be somewhere where i have full bars, itll connect to 4g for a second, and send the photo or long text, and then back to no G's. lol. It wont let me connect to the internet at all, unless i have wifi. Im paying 60$ a month for nothing? someone help me!

marlinajade is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 12th, 2013, 09:41 AM   #2 (permalink)
Premium Member
 
OutOfPhase's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 4,022
 
Device(s): Droid 1, Droid Bionic, Xoom
Carrier: Verizon

Thanks: 2,792
Thanked 2,146 Times in 1,319 Posts
Default

Welcome to AF.

I don't know much about your phone but if you are having data issues and have not done anything to your phone i would bring it back to metro to see if they will warranty it.
OutOfPhase is offline  
Reply With Quote
Old February 12th, 2013, 09:45 AM   #3 (permalink)
 
Join Date: Mar 2011
Location: Muzzled in solitary confinement
Gender: Male
Posts: 1,893
 
Device(s): LG Nexus 4-16G LG Spirit LG Motion (Sold), 2 DroidX (Sold)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 175
Thanked 400 Times in 325 Posts
Default

Try a network reset from this thread. Can't hurt, may fix it, easy.

**66blahblah Reprogram. Please educate me

Bruce in Ocala, FL
OcalaFlGuy is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to OcalaFlGuy For This Useful Post:
OutOfPhase (February 12th, 2013)
Old February 13th, 2013, 01:01 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jax, FL
Gender: Male
Posts: 86
 
Device(s): Nexus 4 8gb - Stock 4.3 ZTE Avid 4g - CM10 Deodexed Test Samsung Admire - Admired Monster Coolpad Qu
Carrier: MetroPCS

Thanks: 12
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

I had this happen last week. I was using a battery saver app, it had a network data switch which I cannot find in the menu on this phone. I think the app may have turned it off. Not sure really. I went to bed and woke up to no data. even the guy at MetroPCS could not find it. he was even using a ZTE avid as his personal phone. all my other Android devices have had that. I did a factory restore and it brought back mobile data connectivity
KutuluKid is offline  
Last edited by KutuluKid; February 13th, 2013 at 01:03 PM.
Reply With Quote
Old February 13th, 2013, 01:25 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
dadcup's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 593
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 125
Thanked 150 Times in 81 Posts
Default Re: ZTE AVID 4g Metro pcs losing data.

Try data switch or anycut app and create shortcut of phone inf and switch to lte/cdma/evo
dadcup is online now  
Reply With Quote
Old February 18th, 2013, 09:55 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
2GigayteSD's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: ▂▃▅▆█ MetroPOS
Gender: Male
Posts: 1,940
 
Device(s): LG Motion 4G, Three Sammy Admires, SGT 2 7.0, Some random Nextbook tablet.
Carrier: MetroPOS

Thanks: 839
Thanked 468 Times in 322 Posts
Default Re: ZTE AVID 4g Metro pcs losing data.

Quote:
Originally Posted by John David View Post
In this case contact your service provider and have a check on the network as this is the issue from service providers end.
I think you work for ZTE!
2GigayteSD is offline  
Reply With Quote
Old August 5th, 2013, 09:39 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2013
Gender: Female
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Metro pcs

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same phone and the same thing happened to me. I restored the factory data and it fixed the problem. Be aware that the applications that you have installed will be deleted but you can always install them again. If you contact numbers are the same that on gmail you should be ok, if not then take a note at the important ones to add them again after restoring the factory data. Ok. Go to setting - Backup & reset - factory data reset.

After doing that my 4g appeared again. I think some of the applications I installed a day ago affected my 4g.
linette30 is offline  
Reply With Quote
Old August 6th, 2013, 04:46 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
starxpilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Garland
Posts: 537
 
Device(s): ZTE Avid N9120 4G, LG Motion 4G MS770, Huawei Ascend M860 (Defunct), Samsung SGH-T599N (Defunct)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 65
Thanked 61 Times in 52 Posts
Send a message via Yahoo to starxpilot Send a message via Skype™ to starxpilot
Default

I would recommend that you start keeping track of what applications you install, some of these 'battery-savers' tend to change items that you would rather not have tampered with, yet it's needed so they can 'work'.
starxpilot is offline  
Reply With Quote
Reply

ZTE Avid 4G
Current Rating:
Rate this Phone:

MetroPCS is racing to the top of the prepaid carrier pyramid and the ZTE Avid 4G is yet another great option for this affordable network. For only $150 off-contract, you get a 1.2 GHz dual-core processor, a 4-inch display and Android 4.0. Not bad, ... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Avid 4G
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:54 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.