Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Warp Sequent

Like Tree2Likes
  • 2 Post By junkie2100

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 19th, 2013, 06:02 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
APOPHiS420's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Gender: Male
Posts: 471
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 CM11
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 134
Thanked 52 Times in 40 Posts
Default PC recognition issue

Recently my computer will not recognize my phone when I plug it in and try to use it to transfer files. I have the drivers installed and have tried having USB debugging both on and off with no success.

Advertisements
__________________
.:MY SIGNATURE:.
APOPHiS420 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 19th, 2013, 08:08 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 387
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 26
Thanked 76 Times in 59 Posts
Default

Stock ROM?

I've been having this problem as well. Thankfully, Clockwork Mod has a feature to mount the SD card. Its allowed me to at least transfer files to my SD card.
bobdamnit is offline  
Reply With Quote
Old March 20th, 2013, 12:48 AM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
APOPHiS420's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Gender: Male
Posts: 471
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 CM11
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 134
Thanked 52 Times in 40 Posts
Default Re: PC recognition issue

Quote:
Originally Posted by bobdamnit View Post
Stock ROM?

I've been having this problem as well. Thankfully, Clockwork Mod has a feature to mount the SD card. Its allowed me to at least transfer files to my SD card.
Yeah stock here with the bo9 update. Is so strange. My phone is completely stock. Both recovery and the ROM.
APOPHiS420 is offline  
Reply With Quote
Old March 20th, 2013, 11:08 PM   #4 (permalink)
ROM Developer
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,279
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 70
Thanked 676 Times in 518 Posts
Default

is it in mtp mode? you may want to check to make sure you didnt accidentally switch to charge only usb mode, only mtp will allow you to transfer files, and software installer mode will act like an external cd drive so that would be of no use to you either. check your notification drop down to make sure that it says "connected as media device" while you have it plugged in otherwise that is your issue and youll wanna tap that and change back to mtp
Fenris288 and KOD_Tha_Legend like this.
junkie2100 is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to junkie2100 For This Useful Post:
KOD_Tha_Legend (April 27th, 2013)
Old March 20th, 2013, 11:41 PM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
APOPHiS420's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Gender: Male
Posts: 471
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 CM11
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 134
Thanked 52 Times in 40 Posts
Default Re: PC recognition issue

Nooooo I hadn't it on proper setting. It simply doesn't recognize it. I had it working before as I knew how I do it from my history with android devices.
APOPHiS420 is offline  
Reply With Quote
Old March 20th, 2013, 11:50 PM   #6 (permalink)
ROM Developer
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,279
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 70
Thanked 676 Times in 518 Posts
Default

ok does your computer make the "ding" noise when you plug it in like it would with any usb device you attach? and also, youre sure it still says mtp because its very easy to accidentally change it with that pop up menu every time you plug it in
junkie2100 is online now  
Reply With Quote
Old March 21st, 2013, 12:03 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
APOPHiS420's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Gender: Male
Posts: 471
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 CM11
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 134
Thanked 52 Times in 40 Posts
Default Re: PC recognition issue

Positive! No windows notification sound at all unless I choose to charge it our the install software option.
Attached Images
File Type: jpg uploadfromtaptalk1363842122900.jpg (65.7 KB, 9 views)
APOPHiS420 is offline  
Reply With Quote
Old March 21st, 2013, 12:17 AM   #8 (permalink)
ROM Developer
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,279
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 70
Thanked 676 Times in 518 Posts
Default

huh, well thats kinda strange, but i can tell you where your problem lies. its either one of two things, the phones file system became corrupt somehow causing it to not register properly with windows, or the drivers on the computer went bad. to fix the first problem you would have to completely reset your phone, to fix the second you would need to go into the device manager and uninstall the mtp driver manually then unplug the phone, plug it back in, and let it reinstall them. mind you these are not the same drivers you got from zte, they are ones built into windows so the only way to refresh them is to uninstall manually
junkie2100 is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to junkie2100 For This Useful Post:
APOPHiS420 (March 21st, 2013)
Old March 21st, 2013, 12:29 AM   #9 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
APOPHiS420's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Gender: Male
Posts: 471
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 CM11
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 134
Thanked 52 Times in 40 Posts
Default Re: PC recognition issue

Uninstalling them manually on my PC fixed it. I went into device manager and it had the "attention" icon next to it. Your method did the trick. I appreciate it.
APOPHiS420 is offline  
Reply With Quote
Old March 21st, 2013, 12:33 AM   #10 (permalink)
ROM Developer
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,279
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 70
Thanked 676 Times in 518 Posts
Default

not a problem
junkie2100 is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 21st, 2013, 11:21 AM   #11 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 175
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 31 Times in 26 Posts
Default

I struggled with that problem for awhile and it turned out it was my usb cord went bad somehow new cord it worked like a champ.
rlphbgby is offline  
Reply With Quote
Old March 21st, 2013, 06:18 PM   #12 (permalink)
ROM Developer
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,279
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 70
Thanked 676 Times in 518 Posts
Default

well yes, the fact that it was recognized in both of the other modes though pointed to something other than a cord, if it cant be recognized in ANY mode then its probably your cord
junkie2100 is online now  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Warp Sequent
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.