1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [2.1 ROM - 1.2Ghz] Simply Stunning ESE53 Build - (3/7/2010)

Discussion in 'Android Devices' started by andrew53517, Mar 7, 2010.

  1. andrew53517

    andrew53517 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    491
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    491
    18
    38

    Advertisement

  2. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    They do - other devs are using Chevys kernels now for their ESE53 derivative builds as well.

    So, it looks like I have 3 different ROMs to evaluate to see which I like the best....

    DLing now.
     
  3. DroidSuks

    DroidSuks Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    341
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    341
    18
    38
    is a smokey place.
    I moved to this this afternoon when my ultimate6.1 ese53 melted on me.... shortly after i realized he released 6.3... although i think my issues were jit related which changes nothing with the 6.3 update.

    So far... im running great... i pushed the 1.1 kernel and it's smooth. .. no FC's no battery pulls.

    One observation... and this is in general... not really pertaining to any specific rom. Live backgrounds is not altogether stable...it eats memory... burns battery faster... runs hotter...and generally is buggy and slows things down more. Not to say it's not cool...and still runs fairly smooth... because it does... but I am finding more and more that I'm better off without it.
     
  4. Needsdecaf

    Needsdecaf Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,005
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    1,005
    41
    118
    Northern VA
    Anyone having issues loading maps with this ROM?
     
  5. andrew53517

    andrew53517 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    491
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    491
    18
    38
    No, no issues with maps. The ROM seems stable and fast... just as usual! It's a keeper! :)
     
  6. Needsdecaf

    Needsdecaf Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,005
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    1,005
    41
    118
    Northern VA
    You know, I didn't wipe the phone before I flashed Nandroid. I went back to the older ROM and I will try that before I go from Nandroid.

    My issue was that Maps said it was no longer recognized, and failed to load from the Market.
     
  7. andrew53517

    andrew53517 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    491
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    491
    18
    38
    Yeah make sure you wipe when you flash this for sure.
     
  8. inssane

    inssane Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,851
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    1,851
    156
    163
    Chi-Town
    And clear the cache.
    Use BB instructions, they are thorough.
     
  9. Fadelight

    Fadelight Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,395
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    1,395
    95
    148
    Security
    Mulberry, FL

    Wut? :thinking: Why the hell would I wipe first?


     
  10. slick_old

    slick_old Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    277
    Joined:
    Jan 25, 2010

    Jan 25, 2010
    277
    10
    38
    Financial Analyst, Writer
    I'm using Pete's ESE53 v0.5. Is this SS much different from that? Would anybody be able to provide some screenshots?
     
  11. Fadelight

    Fadelight Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,395
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    1,395
    95
    148
    Security
    Mulberry, FL

    It didn't look any different. Why would it matter anyway? Do you stick to the default themes on ROMs?
     
  12. slick_old

    slick_old Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    277
    Joined:
    Jan 25, 2010

    Jan 25, 2010
    277
    10
    38
    Financial Analyst, Writer
    Yes, I stick to the default themes. I haven't tried metamorph yet.
     
  13. Needsdecaf

    Needsdecaf Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,005
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    1,005
    41
    118
    Northern VA
    Maps working after wiping.

    Chevy didn't have instructions to wipe, so I wasn't sure if I had to since I was coming from the last build before that.
     
  14. mtbhk44

    mtbhk44 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    363
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    363
    38
    43
    Does theming work with these new builds? I found that when I updgraded to the 2.1 ROMS that the themes out there did not work. Does anyone have links for themes that work on 2.1?
     
  15. -=Jeff=-

    -=Jeff=- Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    986
    Joined:
    Jan 2, 2010

    Jan 2, 2010
    986
    31
    98
    Male
    Test engineer
    Bartlett, IL
    yes I would like to see some screen shots as well
     
  16. Rtoodeetwo

    Rtoodeetwo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Nov 15, 2009

    Nov 15, 2009
    24
    2
    16
    I just loaded this room and I went to SetCPU and max MHZ can be set at 550. but on the instalation notes I saw that it comes with a 5 slot kernel to set it up from 125-1200 MHZ. How do you enable the kernel? do I have to change to a different profile on the SetCPU? I'm sorry in advance I'm a noob still on the OC deparment :p
     
    mycaddisfly likes this.
  17. jtbnet

    jtbnet Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    381
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    381
    45
    43
    When you first run SetCPU after installing this romkernel you need to go to menu and click Device Selection and choose Auto Detect to get higher than stock sppeds detected.
     
  18. headbanger51

    headbanger51 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    185
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    185
    10
    38
    Call me old-fashioned, but I refuse to flash any ROM where the developer won't even post a screenshot.
     
  19. Doubledee90

    Doubledee90 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    357
    Joined:
    Dec 25, 2009

    I am coming from a 2.0.1 based rom...Im guessing I will have to wipe before I install, what does wiping actually wipe?
     
  20. ChevyNo1

    ChevyNo1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    77
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    77
    40
    23
    Ya, sorry about that - I have been very very busy, I know I should have them up - next version will come out in the next couple of days, I am going to have a few screenshots this time!
     
  21. ChevyNo1

    ChevyNo1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    77
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    77
    40
    23
    Wiping pretty much clears all your Google accounts, wipes all your apps and settings - so if you want to keep anything, better to back up first (Titanium, MyBackupPro, etc).
     
  22. andrew53517

    andrew53517 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    491
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    491
    18
    38
    Hey chevy has joined our forum here!! yay!! :)
     
  23. ChevyNo1

    ChevyNo1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    77
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    77
    40
    23
    Yea, I'm a little late! ;) Being on 3 other sites keeps me pretty busy - but I want to make sure you get support here as well if you are going to try my ROM.
     
  24. andrew53517

    andrew53517 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    491
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    491
    18
    38
    Officially the best ROM support around! = Chevy! Hands down! Wow! Glad to have you here buddy! :)
     
  25. ChevyNo1

    ChevyNo1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    77
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    77
    40
    23
    Thanks! To me, supporting my users/clients is just as important as cranking out a new ROM every 2 days (oh wait, more important ;))
     
    Wylecyot likes this.

Share This Page

Loading...