1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General 2g or 3g

Discussion in 'Android Devices' started by jdgreat4, Jun 8, 2011.

  1. jdgreat4

    jdgreat4 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    71
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    71
    19
    18
    Male
    hey guys.. hw do i know if my phones running on 2g or 3g?? do i get any sort of symbol or something saying that my phones running on 3g.. this.is because i subscribed for vodafone 3g and i jst want to make sure im using what i paid for.. thanks
     

    Advertisement

  2. aktifit

    aktifit Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    99
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    99
    10
    18
    if you're connected to the internet you can see the letter in the notification bar above the two arrows, if it's an e you're on 2g, if it's 3g or h you're on 3g
     
  3. lespaul

    lespaul Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    May 20, 2011

    May 20, 2011
    37
    9
    16
    Graphic Designer
    yeah check the notification bar... and test a download. If reached 300++Kbps then you have 3G :)
     
  4. jdgreat4

    jdgreat4 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    71
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    71
    19
    18
    Male
    hmmm.. strange i ve subscribed for 3g bt i dont get a 3g i just get an E.. VODAFONE YOUR GONNA GET SUED!! :mad: :mad:
     
  5. aktifit

    aktifit Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    99
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    99
    10
    18
    it also depends on where you are, maybe the mobile network in your area isn't capable of 3g. also make sure to uncheck "only use 2g networks" in your network settings
     
  6. jdgreat4

    jdgreat4 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    71
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    71
    19
    18
    Male
    hmmm. idk abt that.. spoke to the vodafone people yesterday... now it says 3g but still it keeps shifting between the 3g symbol and a H.. what does this H mean?
     
  7. aktifit

    aktifit Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    99
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    99
    10
    18
    i always forget those stupid abreviations but i'm gonna try anyways:
    g = gprs = 2g
    e = edge = 2.5g but still very slow
    3g = 3g (obviously)
    h = hsdpa = 3.5g
    little side note: "=" is mathematically incorrect but i hope you don't mind

    i didn't notice any difference between g and e, both are extremely slow so don't even try to watch youtube or stream music, 3g is quite ok and h is really awesome ;)
     
    jdgreat4 likes this.

Share This Page

Loading...