1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General 3023 PRL (Norcross, GA)

Discussion in 'Android Devices' started by Donte559, Sep 23, 2011.

  1. Donte559

    Donte559 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    83
    11
    18
    I have had alot of questions about the 3023 PRL so decided to explain what I did and if it made a difference. I was reading that alot of the CM7 ROMs or 2.3.3 or 2.3.5 versions were having a hard time with the *228 OTA PRL update. I flashed back to a ROM running v2.2.1 and then did a manual *228 OTA PRL update. When I had Reppards, or Bobz ROMs installed, I would get the "x" no signal after and no automatic restart of my phone on a CM7 based ROM. My phone automatically restarted and 5-10 min later I went jumped from 3019 to 3023 (yes 3023, not 3020, 3022, etc.)

    I have LTE On/Off app, but my 3G works on my CMDA network, actually my network now reads "CMDA-EVDO rev. 0

    Hope that helps!
     

    Advertisement

  2. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Thanks for above - so you're back on stock ROM right now? I'm on CM7 rom and on 3022. I did an OTA update several times yesterday but kept getting put back to 3019.
     
  3. Donte559

    Donte559 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    83
    11
    18
    Not anymore, I'm back on a 2.3.5 CM7 based ROM. Only use stock rom when OTA update, once on 2023, then flash back to your original rom
     
    DaniellieeE likes this.
  4. pmb116

    pmb116 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    525
    Joined:
    Feb 24, 2011

    Feb 24, 2011
    525
    93
    78
    An ota prl update, or even over the phone have NOTHING to do with the ROM you are on. It was purely coincidence. They are separate entities. Its what allows us to flash ROMS and keep our service. As far as signal differences with CM7 ROMS, its because we are running a gingerbread ROM but still using libraries directories and files from Froyo.
     
  5. kendogg

    kendogg Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    82
    Joined:
    Sep 23, 2011

    Sep 23, 2011
    82
    1
    16
    Male
    Auburn, GA
    So this confirms that EVDO is up and running in at least parts of the Atlanta market?? Figures at least Norcorss, where the corp. offices are :)
     
  6. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    303
    Posts:
    2,755
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,755
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX

    I think the corporate offices are in Richardson, TX. At any rate, I've seen a corporate building there, and I read some thing once that stated MPCS was headquartered in Texas.
     
  7. kendogg

    kendogg Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    82
    Joined:
    Sep 23, 2011

    Sep 23, 2011
    82
    1
    16
    Male
    Auburn, GA


    OK, fine, regional officees then, is that better??
     
  8. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    303
    Posts:
    2,755
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,755
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX
    I appologize, I didn't mean any offense. I was only stating what I had read and seen. For all I know the corporate could be there, and we've got a regional here. :)
     
  9. kendogg

    kendogg Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    82
    Joined:
    Sep 23, 2011

    Sep 23, 2011
    82
    1
    16
    Male
    Auburn, GA


    Corporate offices are in Dallas, TX yes, the Atlanta Market regional offices are in Norcross GA, right off Buford Highway. Sorry if that came off as rude :)
     
  10. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    I reflashed to stock and decided to post my results here as it seems more logical. I reflashed to pure 2.2.1 stock and then attempted to OTA update my prl and 3019 again. Seems that I'm not near any of the updated service areas. However, with PRL 3022 I get liquid smooth 3G service that's much faster than 1x...to spite popular opinion 3G is indeed faster on the stock rom but doesn't seem to sport the same results with CyanogenMod 7. With CM7 my 3G speeds seem to be slightly slower than stock. Perhaps some build property editing "Supercharger V6" field of the CM build properties my improve results.

    More research is definatly needed... :)
     
  11. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    303
    Posts:
    2,755
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,755
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX

    Np. I wasn't offended; I just wanted to make sure that I didn't come off as offensive to you. I accept you're apology, will you accept mine?
     
    TweeksRevenge likes this.
  12. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    Oh no I wasn't offended :D. I'm glad you mentioned TiBu cause that totally slipped my mind earlier and I felt kinda dumb because of it...lol.
     
  13. starstress

    starstress Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    617
    Joined:
    Feb 15, 2011

    OW OW OW...PRL 3023!! got 3g for 10 whole minutes, data and everything, then as soon as I think to do a speedtest BAM 1X. haha
     
  14. blaxican25

    blaxican25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,520
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    1,520
    730
    213
    Another planet Far Away
    download (network) by philipp mangelow set to evdo only and see if you keep your 3g starstress
     
  15. kendogg

    kendogg Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    82
    Joined:
    Sep 23, 2011

    Sep 23, 2011
    82
    1
    16
    Male
    Auburn, GA
    How did you get 3023??
     
  16. starstress

    starstress Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    617
    Joined:
    Feb 15, 2011

    manually updated through lgnpst. @blaxican yeah I have that app already it searches for awhile, gets 3g then goes away
     
  17. kendogg

    kendogg Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    82
    Joined:
    Sep 23, 2011

    Sep 23, 2011
    82
    1
    16
    Male
    Auburn, GA
    Ohh, ok. I take it 3023 isn't a go for the indulge, just the optimus??
     
  18. starstress

    starstress Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    617
    Joined:
    Feb 15, 2011

    i dont think the phone matters, the prl has something to do with metro's towers
     
  19. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Yea the phone doesn't matter. All prls are the same.
     
Tags:

Share This Page

Loading...