1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support 3G/2G Wifi toggling issues

Discussion in 'Android Devices' started by Martin L, Jun 10, 2010.

  1. Martin L

    Martin L Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    86
    Joined:
    May 10, 2010

    May 10, 2010
    86
    5
    36
    London UK
    I've only just noticed an issue that after disconnecting from wifi my phone doesn't automatically go back to 3G/2G.
    I have to turn the wifi back on and when it can't find one only then does it decide to connect to 3G/2G.
    Didn't have this issue before and I'm thinking the latest update (1.31.405.5) has something to do with it.

    Anybody else having similar issues?
    BTW I'm on the vodafone UK network.
     

    Advertisement

  2. NX3

    NX3 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    68
    6
    16
    Since that update I find toggling 3G on and off will cause the phone after a few times to stop connecting. It will report HSDPA but you can't do anything, the H symbol won't appear in the top status bar. Reboot is the only fix.

    Vodafone UK, firmware 1.31.405.5
     
  3. rgke

    rgke Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    31
    4
    16
    I have the same problem although hadn't figured out any connection with the update. I thought it might be something to do with juice defender but the update may.indeed be the cause.
     
  4. OObatz

    OObatz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    Apr 3, 2010

    Apr 3, 2010
    23
    3
    16
    I've been having all kinds of grief since the last update.
    When people call me now it they say it sounds like they are talking to a robot, so I have to call them back.
    I've tested many times and calls are going straight to voicemail when the phone is in front of me.
    I constantly get that annoying mobile connecting sound when the phone is on 3g, which is now draining the battery really fast.
    I've had to switch the phone to GSM only for now, I'm gona try a factory reset.
    Im on O2 uk btw.
     
  5. p0is0n87

    p0is0n87 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    9
    0
    5
    i have the same problem, but once i restart the phone, things work back the way they should.
     
Tags:

Share This Page

Loading...