1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support 3G switching to 1X????

Discussion in 'Android Devices' started by jh_husker, Jul 22, 2010.

  1. jh_husker

    jh_husker Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jul 8, 2010

    Jul 8, 2010
    77
    7
    16
    Application Support Specialist
    Omaha, NE
    My new Droid X keeps switching from the 3G to the 1X and then back to the 3G all of the time. Not really sure if that is bad, good, if it is suppose to do it or if there is something wrong with my phone? This is my first 3G phone so sorry if this is a stupid questions. Thank you for your time.
     

    Advertisement

  2. T66T

    T66T Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    126
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    126
    13
    38
    if its switching when youre just sending text messages then its normal
     
  3. jh_husker

    jh_husker Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jul 8, 2010

    Jul 8, 2010
    77
    7
    16
    Application Support Specialist
    Omaha, NE
    It usually happens when I am in the Android Market but maybe I am receiving a text message at the same time. Thank your for your answer :)
     
  4. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,418
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,418
    303
    163
    engineer
    The South
    If no txt's, then call VZ. You could be provisioned wrong.

    Or try a *228 update.

    Or you might have a legacy alltel account that needs to be setup by a non-normal customer service group.

    Really it could be anything else, too :D
     
    jh_husker likes this.
  5. vincentp

    vincentp Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,640
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,640
    59
    128
    Mortgage Underwriter
    Rochester, NY
    Original Droid does (did) this too. There were more complaints about it when the phone was new. I think the baseband updates helped a lot because I don't see it much anymore. Definitely try the *228 update, but if it persists, it may be fixed or alleviated if they update the baseband for 2.2.
     
  6. damstr

    damstr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    408
    Joined:
    Feb 9, 2010

    Feb 9, 2010
    408
    18
    38
    My phone is doing this all the time. I'm not getting any messages at the same time just for no reason switches to full bars 3G to 1X and hangs there for a couple mins. Really annoying.

    Anyone else's do this?
     
  7. damstr

    damstr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    408
    Joined:
    Feb 9, 2010

    Feb 9, 2010
    408
    18
    38
    Double post.
     
  8. pugmom

    pugmom Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 17, 2010

    Jul 17, 2010
    7
    0
    5
    mine does it all the time - I just ASSumed it was a in range vs. out of range kind of thing. :thinking:
     
  9. tjoebgen

    tjoebgen Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    Dec 27, 2009

    Dec 27, 2009
    101
    4
    36
    Mine (droid original) is constantly switching back and forth, regardless of texting or not. But, I'm I mostly notice it when I'm at my office (a steel frame building in a known bad cell area), or in my basement at home, so I kind of expect spotty coverage.

    My issue is that when I AM texting in these areas, sometimes my message will get stuck sending. Then I have to wait for it to eventually time out (and give the not sent error) before I could do anymore texting. This time out seems to range from about 1 minute to 3 minutes (on my averages) - but at least twice now it never recovered and had to power-cycle the phone. I would love for there to be a way to force the phone to cancel the send before the timer - then I could resend. It is so frustrating to sit there and watch it do nothing while holding me hostage.

    Oh, this was happening in the last 2 updates, and happens regardless of which messaging app I'm using.
     
  10. dequardo

    dequardo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    478
    Joined:
    Nov 18, 2009

    Nov 18, 2009
    478
    41
    43
    Happens on most all X's. Large bug.
     

Share This Page

Loading...