1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support 4.2.2, Sense 5.1 roll out

Discussion in 'Android Devices' started by emf1138, May 9, 2013.

  1. rottonj

    rottonj Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    113
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    113
    48
    53
    Male
    Manager
    USA, Connecticut
    Newbie here. Can anyone confirm OTG still works with this update. I am on Sprint in the USA and while it isn't here yet I am close to being out of room and need this feature. Thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #38
    Points:
    643
    Posts:
    5,893
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    5,893
    3,624
    643
    34.0522° N, 118.2437° W
    OTG is avail now so i dont see why it will be broken on the next release.
     
    rottonj likes this.
  3. rottonj

    rottonj Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    113
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    113
    48
    53
    Male
    Manager
    USA, Connecticut
    I thought I read some where it was disabled or did not work. I could be mistaken, or mixing up root which I have no plans for. I read a lot to try to learn this phone better, guess I have to learn to absorb what I read too lol. Thanks
     
  4. PyroSporker

    PyroSporker Android Expert
    Rank:
     #89
    Points:
    323
    Posts:
    1,778
    Joined:
    Apr 3, 2010

    Apr 3, 2010
    1,778
    1,285
    323
    Great info here. Thank you. I always like reading about or noticing the small changes they always are making, its nice to know about them ahead of time. If no one is talking about them then we are all equally blindsided.

    I'm honestly surprised that HTC did not block off the Developer Menu altogether, as they have blocked off the Google "Bonus Content" in the past. Maybe because this one is actually a tangibly useful menu? They had previously blocked the option, but did they somehow grant the ability to flick the Bean now??? Did HTC leave in the Daydreams feature (dock mode screen savers)?
    Is the 'background data restricted' alert gone from notifications yet? Or the keyboard toggle when typing?
     
  5. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #38
    Points:
    643
    Posts:
    5,893
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    5,893
    3,624
    643
    34.0522° N, 118.2437° W
    I've posted a photo showing a 64GB card otg'ed to the htc one. It works stock.


     
  6. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,218
    Posts:
    19,737
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    19,737
    12,657
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    I've never seen the background data restricted alert. The keyboard toggle is still there - I'm guessing that's JB as someone was posting elsewhere about seeing this on a S4 Google Edition. And Daydreams is in the menu - thanks for explaining what that's about :)
     
    marctronixx and PyroSporker like this.
  7. MartinS

    MartinS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,111
    Joined:
    Aug 23, 2009

    Swipe down from the notification bar with two fingers at the same time.
     
    Hadron, marctronixx and EarlyMon like this.
  8. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,218
    Posts:
    19,737
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    19,737
    12,657
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Oh yeah! Excellent.

    And I can set that as a gesture in Apex or Nova so that I don't even need to reach 2 fingers to the top of the phone (which is a 2-handed operation). Perfect :)
     
    MartinS, EarlyMon and marctronixx like this.
  9. MartinS

    MartinS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,111
    Joined:
    Aug 23, 2009

    Good point on that too - I will probably revert to Nova again soon.

    I always used it on the N4 but wanted to use Sense for a while. I am also looking forward to the stock icons.
     
    marctronixx likes this.
  10. Jazzdude

    Jazzdude Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    41
    7
    16
    Disabled, full-time carer
    London, UK
    I'm sorry to bother everyone with 'newbie' questions, even though I'm not an Android 'newbie'.

    I've enabled Developer options under 4.2.2.

    However, when I touch About > Software information and repeatedly touch Android version 4.2.2, absolutely nothing happens at all iro the Jelly Bean image or the floating jelly beans.

    Am I missing something here???

    Also, I only have 2 options under Daydream; BBC Weather ambiances and Colours. Where are the Clock, Bean Flinger, Flipboard, et cetera???

    TIA
     
  11. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,418
    5,218
    New Mexico, USA
    HTC has been removing the official Android Easter Eggs for a while. No idea why but there it is.
     
    marctronixx likes this.
  12. Jazzdude

    Jazzdude Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    41
    7
    16
    Disabled, full-time carer
    London, UK
    Swines!!! How dare they!!!. That's not fair!!! ;-) :p :D

    Thanks for the info, EarlyMon :)
     
    marctronixx likes this.
  13. cozins17

    cozins17 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    249
    Joined:
    Jul 9, 2011

    Jul 9, 2011
    249
    27
    43
    Dorset, UK
    Anyone else get keyVPN app? If so, what is it for? Appeared in app drawer since 4.2.2 update.
     
  14. Jazzdude

    Jazzdude Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    41
    7
    16
    Disabled, full-time carer
    London, UK
  15. mccarvill

    mccarvill Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    0
    Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2013

    Jul 17, 2013
    0
    0
    0
    Hello,

    I recently upgraded my phone to an HTC One in late June. Since the new Jellybean 4.2 update came out recently, I haven't been able to update my phone to that. When I go to Settings > About > Software updates, I get the message saying "There are no updates available for your phone". Is this normal? Is 4.2 even available for the HTC One yet?

    Ps. I live in Canada
     
  16. gtbarry

    gtbarry Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    1,898
    Joined:
    Jul 15, 2012

    Jul 15, 2012
    1,898
    736
    223
    Male
    California
    They get rolled out phases. Whether it is your carrier or Google that is updating you. It is very frustrating. They even do this for Google apps. My daughter got Google maps last week and I am still waiting.

    The only reason I can think of is a slow roll out means they can fix issues on the fly. So, it may mean you are getting a better experience by not being first.
     
    Hadron likes this.
  17. rottonj

    rottonj Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    113
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    113
    48
    53
    Male
    Manager
    USA, Connecticut
    Are you on 4.2.2? That was my question. Thanks
     
  18. PyroSporker

    PyroSporker Android Expert
    Rank:
     #89
    Points:
    323
    Posts:
    1,778
    Joined:
    Apr 3, 2010

    Apr 3, 2010
    1,778
    1,285
    323
    This is what I was talking about up in Post #54 ;)
     
    marctronixx and EarlyMon like this.
  19. Xaviour82

    Xaviour82 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 18, 2013

    Jul 18, 2013
    2
    0
    5
    Hello everyone,
    I bought a SIM unlocked HTC One recently and I know 4.2.2 has been rolled out for the device. I have been trying to update through the usual path within the settings menu but the device is telling me that there is no update available.
    Would any of you guys know any reason why I can't update OTA? The phone was sold as a factory unlocked one so I would assume OTA updates should be fine.
    I love this phone but if I also got used to 4.2.2 on my previous device and I need it on this one too. Also I really can't stand the three dots/black bar menu of doom.
    Thanks in advance,
    X
     
  20. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,218
    Posts:
    19,737
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    19,737
    12,657
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Hi Xaviour82, and welcome to AF :)

    First question is, where are you? The update rolls out by country, so that's key - I'm assuming you bought a phone released for your country rather than an import.

    4.2 is our for the One, but as gtbarry says not everyone gets it at the same time. It depends on where you are, plus it will almost certainly be slower if you have a network branded phone rather than unlocked/unbranded stock.
     
  21. Xaviour82

    Xaviour82 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 18, 2013

    Jul 18, 2013
    2
    0
    5
    Hi Hadron,
    Thanks for your quick response. I am in the UK and I've been reading it had been rolled out there.
    Cheers,
    X
     
  22. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique
    Rank:
    None
    Points:
    1,313
    Posts:
    19,890
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    19,890
    6,118
    1,313
    District of Columbia
    Threads merged with general 4.2 discussion. :)
     
  23. Tlicious1020

    Tlicious1020 On Probation
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    May 24, 2013

    May 24, 2013
    570
    135
    93
    So the update will give us an actual battery indicator percentage? I hope we can customize the colors. Having just a plain white percentage isn't cool.
     
  24. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,218
    Posts:
    19,737
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    19,737
    12,657
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    It's white, next to the battery icon. No colour option I've seen.

    @Xaviour yes, it rolled out here at the start of the week for non-branded UK stock. Not certain what other variables it might depend on that might delay in your case.
     
  25. Tlicious1020

    Tlicious1020 On Probation
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    May 24, 2013

    May 24, 2013
    570
    135
    93
    I bet some of the app developers won't be happy about Android adding a white battery percentage at all. More reason not to use a battery app anymore.
     
Tags:

Share This Page

Loading...