1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support 4.2.2 update problem with exchange services

Discussion in 'Android Devices' started by trankster, Feb 15, 2013.

  1. trankster

    trankster Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    221
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    221
    22
    38
    CPA
    Irvine, CA
    After 7 months of near flawless performance, my exchange services (corporate email) is no longer working and giving an error "Exchange Services has Stopped". I have done soft resets, powered down and on, deleted the email account and added (which I can no longer do as a result of Exchange Services stopped) with no improvement. I am not rooted BTW. Has anyone else had this happen, and found a solution?

    I hesitate to do a factory reset because I do not want to start over reinstalling apps and data and personalizing my stock launcher home and other screens. And, not sure a factory reset is the solution. Is there a way to save or back up your customized launcher screens so that you do not have to rebuild them after a hard/factory reset? Thanks for your help.
     

    Advertisement

  2. Gomjaba

    Gomjaba Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    672
    Joined:
    Nov 8, 2012

    Nov 8, 2012
    672
    106
    113
    I updated also and have two different exchange accounts setup (two different server). My setup didn't stop working and I don't have the same problem. I did however notice that I am getting a lot of problems to send emails which are getting stuck in the outbox with a network error even though 3G or wireless are at full reception.
     
  3. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,501
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,501
    22,914
    3,118
    Scotland
    For your home screens, you could install Nova/Apex and use their import feature to import what you've got on stock? They have a backup option which back up the settings/desktop info to your SD Card.

    Copy the backup file to your PC, just in case the reset wipes it.

    You could also try Carbon, that backs up everything and doesn't need root to do so.
     
  4. trankster

    trankster Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    221
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    221
    22
    38
    CPA
    Irvine, CA
    It could be something went wrong during my update. I called Google's support services and am waiting for a response from a specialist. Will post their comments.

    For Home Screens, just found out that MyBackup Pro will back up and restore them.
     
  5. lightning36

    lightning36 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 18, 2013

    Feb 18, 2013
    2
    1
    6
    Same for me - since 4.2.2 update I can no longer sync with my company's exchange account. No idea yet.
    Any suggestions?
     
  6. trankster

    trankster Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    221
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    221
    22
    38
    CPA
    Irvine, CA
    Nothing yet. I am waiting for a response from the tech I spoke with last week. I may try a factory reset when I have the time to deal with reinstalling everything. I will post any reply I get from Google.
     
  7. jhsrennie

    jhsrennie Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    310
    Joined:
    Jul 31, 2012

    Jul 31, 2012
    310
    65
    53
    I've just updated to 4.2.2 on my N7 and N4, and both still connect to my Exchange 2003 server as before.
     
  8. lightning36

    lightning36 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 18, 2013

    Feb 18, 2013
    2
    1
    6
    I resolved my issue via a hint I found in another forum.

    (Sorry if the menu entries are not correct, my Android is german, so
    I have to guess the names of the english entries)

    Select Settings / Data Usage.
    Open the context menu at the top right.
    Check "Autom. synchronize data"


    Seems that selection was lost during 4.2.2 update
    (and according to the thread where I found the hint - the same
    happened after 4.1.2 update ...)
     
    crion133 likes this.
  9. trankster

    trankster Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    221
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    221
    22
    38
    CPA
    Irvine, CA
    Tried the Factory reset this weekend. As I feared it did not solve the problem. Now I need to spend hours rebuilding and restoring my folders and data. As I relied on my N7 for email, calendar and contacts away from my desktop computer, this is very frustrating and a big loss in confidence in the Nexus 7. :mad:
     
  10. lucky013

    lucky013 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    208
    Joined:
    Sep 2, 2010

    Sep 2, 2010
    208
    24
    38
    Did you backup your data? Most folks have all their contacts backed up in case of an issue. If you have a google account everything should be saved and available for export.
     
  11. trankster

    trankster Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    221
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    221
    22
    38
    CPA
    Irvine, CA
    Yes, I did back up and no actual data was lost.. My problem was the loss of my office Outlook Exchange connection in the N7 email, calendar and contacts, and then having to restore and personalize after the hard reset.

    My solution for Outlook Exchange was to purchase the TouchDown Exchange app.
     
  12. crion133

    crion133 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 31, 2013

    Mar 31, 2013
    1
    0
    5
    Lightning, You saved my day! :-D I never would have looked in that section without Your hint! One thing I have to add: After activating the beforementioned automatic data synchronization I also had to set the sync-frequencies to automatic, then it started to work again. We will see what will happen after changing frequencies back to "normal"...

    Happy easter from Goettingen! :)
     
  13. CAnTN

    CAnTN Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 5, 2013

    Apr 5, 2013
    1
    0
    5
    After doing the 4.2.2 update I had the same issue. Have just worked with our company's help desk and problem solved. Go to Settings -- Data Usage -- Menu (on my Galaxy Nexus S1 it is little dots at top right). Put a check by Auto-sync data. This should always be checked if you are wanting to sync with Exchange. During the 4.2.2 update it is removed. :(
     
  14. DrGadget

    DrGadget Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    1
    0
    5
    Brilliant worked a treat on my Nexus 4 which suddenly dropped this.
     

Share This Page

Loading...