1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Thread Status:
Not open for further replies.

Support 4.3 Update pushing out now worldwide. Discuss/issues

Discussion in 'Android Devices' started by marctronixx, Aug 18, 2013.

  1. Amz London

    Amz London Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 19, 2013

    Nov 19, 2013
    1
    0
    5
    Hi guys,
    New to the community so go easy on me lol.. my issue is since updating to 4.3, when I try to go into full screen mode whilst playing a flash video (double tap vid when playing in browser) the whole browser crashes and I get the message as attached below. Is/has anyone else experienced this and any possible solutions for a fix..

    Many Thanks
     

    Attached Files:


    Advertisement

  2. porthos7

    porthos7 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Jan 27, 2010

    Jan 27, 2010
    132
    8
    36
    Hi. Ever since the upgrade, I no longer get a notification box of "how long" until my alarm goes off after setting it. Any way to get that back?
     
  3. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,471
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,471
    18,757
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Funny, I still get it when setting an alarm on mine. I am running a custom 4.3/Sense 5.5 ROM, rather than stock, but something like this I'd expect to be a feature of the base rather than something the developer has added back.
     
  4. marctronixx

    Moderator Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,613
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,613
    4,344
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    I don't use the alarm on the phone, but if it's missing, send HTC a trouble ticket so they are aware...
     
  5. Adar

    Adar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    207
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    207
    93
    53
    Using a Sprint HTC One? That is odd. I use the alarms all the time, and I still get the little notification whenever I set an alarm, or modify an existing alarm.
     
    marctronixx likes this.
  6. porthos7

    porthos7 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Jan 27, 2010

    Jan 27, 2010
    132
    8
    36
    so... this is obviously not a problem with others - very odd. Okay - how do I send my disdain to HTC?
     
  7. marctronixx

    Moderator Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,613
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,613
    4,344
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    go to google and type in "contact htc".
     
    Banished Angel likes this.
  8. BigHAZE

    BigHAZE Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    194
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    194
    55
    53
    Ok guys and gals....really need some help here. Been internet searching for a while now and not getting anywhere. So here is the issue I have been having: MANY times when I unlock the phone or even when I am using the phone, the bluetooth screen pops up which shows the devices that I am able to connect to. For instance, I am in my home, and I pick up the phone, flick my finger to unlock it, and there is the bluetooth screen. ALL the time! I have to dismiss that screen to get back home. The other day I was using the phone and on a call, and the bluetooth screen popped up.

    What is going on? It wasn't do this before the 4.3 upgrade, and now it happens all the time.

    Anyone else having this issue? Advice would be greatly appreciated.

    Thank you and Happy Thanksgiving to all.

    Haze
     
  9. marctronixx

    Moderator Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,613
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,613
    4,344
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    keeping post 4.3 update concerns listed here.

    need more info.

    are you rooted?

    what carrier?

    do you have a third party lock screen?

    if you disable bluetooth, does this screen pop up still?

    is it bluetooth devices or is it bluetooth tethering?

    look in your bluetooth tab and what items do you have ticked?

    does this happen anywhere or just at your home? or just at your job? or just in the car?

    you have of course soft reset,, but did you also hold down the power button until the phone shut off on its own and restarts?

    you are having difficulty not finding others on the internet with this issue because its possible its only local to your device...
     
    BigHAZE likes this.
  10. BigHAZE

    BigHAZE Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    194
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    194
    55
    53
    Sprint
    Unrooted
    Devices
    regular lock screen
    doesn't happen when disabling bluetooth
    happens everywhere
    Reset does nothing

    I guess nobody is having this problem.

    THank you
     
  11. jools182

    jools182 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 24, 2011

    Jan 24, 2011
    21
    1
    16
    I updated my android version this week

    Before the update I was able to look through google images and when you pressed and held the image, there was an option to share

    On the new version, it's not there

    So now to share, you have to view the image, and copy the web address

    Why remove something that's useful?
     
  12. SiempreTuna

    SiempreTuna Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    3,889
    Joined:
    Jan 11, 2013

    Jan 11, 2013
    3,889
    1,051
    423
    It's still there in the Google version of Gallery. Long press and the share icon appears.

    I believe there's now an alternative to Gallery - the issue may be with that.
     
  13. jools182

    jools182 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 24, 2011

    Jan 24, 2011
    21
    1
    16
    it's not there

    I get 4 options with a long press

    Save image, View image, Copy image, Set as wallpaper
     
  14. Adar

    Adar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    207
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    207
    93
    53

    You should be able to scroll the list of items that pops up, even though it might not look like it. Unless you are trying to do it from a specific app maybe. Don't know. I know I have the option on my Sprint One with 4.3.
     
  15. jools182

    jools182 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 24, 2011

    Jan 24, 2011
    21
    1
    16
    [​IMG]


    I definitely don't have it, scrolling does nothing
     
  16. tommo47

    tommo47 Android Expert
    Rank:
     #43
    Points:
    463
    Posts:
    1,092
    Joined:
    Feb 5, 2012

    Feb 5, 2012
    1,092
    2,372
    463
    Male
    Retired
    Shropshire
    Hi, I'm on 4.3, and those are the options I've always had when long-pressing an image while browsing on the web, and as far as I remember it was the same with 4.2.

    I've always had to download the image into gallery before I could share it.

    :)
     
  17. marctronixx

    Moderator Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,613
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,613
    4,344
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    Functionality is gone for the op. I've a one max latest update, stock, not rooted and I get the same behavior when using Chrome browser on google images. I too don't have the option to directly share. I do think this behavior has been around before the latest update.

    Workaround is to download to gallery and share.


    Edit : Firefox for android gives the ability to share directly from the image. Try it out.
     
  18. jools182

    jools182 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 24, 2011

    Jan 24, 2011
    21
    1
    16
    That's balls

    Why remove something so useful?
     
  19. Adar

    Adar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    207
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    207
    93
    53

    I guess I never noticed it. I never use the stock browser, just Dolphin, which still has the share image option. No clue why they wouldn't have that option. You are right. Seems like a pretty poor design decision. Pretty much guarantees people aren't going to use the stock browser. Or at least for a good number of people. I just hope that same decision doesn't trickle down to other places. It just ends up making things way harder for users than it should be. That option is a major benefit. I can't fathom who thought it would be useful to remove it.

    I wonder if it had anything to do with the various patent disputes going around. I know we lost some functionality for the handling of default actions because of those disputes with Apple a couple years back.
     
  20. marctronixx

    Moderator Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,613
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,613
    4,344
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    OK to wrap up, this thus far is normal with the latest updates. Workarounds are posted. File a complaint with Google and/or HTC if anyone wants their voice to be heard. Let's moveOn.org... :)
     
  21. dunco

    dunco Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 2, 2013

    Dec 2, 2013
    1
    0
    5
    Hi all, I have often used my phone with tethering to access the internet on my pc. I have always done this without any issues and it connects automatically. I did a system update in the phone the other day and now I can't get the tethering to work. I also have a new notification saying MTP is enabled so wondering if this had something to do with it. ???
     
  22. duende6

    duende6 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 4, 2013

    Dec 4, 2013
    1
    0
    5
    Male
    Yeaaaap, ..I Ve lost the beautiful voice that I had In my htc GPS, giving me the commands, instead I only can ear a "bonnng" before a turn :s ... Did anyone get the same issue?

    ..I forgot to tell that, my htc it s a ONE, unrooted, from vodafone DE... Any possible way to reset or whatelse my NAVI system?

    ...u still can tick the content u want... basically following the same steps as before :)
     
  23. marctronixx

    Moderator Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,613
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,613
    4,344
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    stock gps on un rooted stock sprint htc one, i had no issues with that. voice was there.
     
  24. Jazzdude

    Jazzdude Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    41
    7
    16
    Disabled, full-time carer
    London, UK
    Well, I eventually received my update yesterday. Android 4.3. HTC Sense 5.5. Software Version 3.63.61.1.

    Things seem okay, except I prefer the earlier version of Blinkfeed, where I could include EVERYTHING that I wanted. Unless there's a setting that I'm missing.......

    Then again, I'm a disabled caregiver and, my grandmother, who is 87 and has Alzheimer's Disease, kept me up ALL morning. Therefore, I'm exhausted, snappy, et cetera.

    IOW, there used to be an overflow menu (I think that's what it's called) where one could actually tick the content one wanted.

    Anyone seen where that is, if it's even there anymore?

    NB I do love the default landscape view it has now and the "Read Later" feature :cool:


    EDIT:

    Hey all!

    I have no idea how I managed to do the following (not the screenshot) or even what the hell it is. I'm assuming that it's new to 4.3, although I've not read about it, nor even seen a picture of it.

    Would some kind soul please tell me what it's called, terminology wise, and how on earth I actually did it: -

    [​IMG]

    Thanks.


    MOD NOTE: The screen grab is a car mode. you can just exit out of the app and your phone will return to normal mode.
     
  25. mclanethevinery1

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 1, 2010

    Oct 1, 2010
    3
    0
    5
    Male
    Engineer
    England
    Hi, My HTC One has just been updated with 4.3 and Sense 5.5. One issue I have come across which concerns me is the ICE (In Case of Emergency) app which I had on my lock screen, which worked perfectly well prior to the update, is still visible on the lock screen page but now when swiped takes you to the Screen Lock security pattern. Not very helpful!
    The only app on my lock screen which bypasses the Screen Lock security pattern security page is the camera widget!
    Any ideas how to resolve this so the ICE app shows the emergency information without taking you via the Screen Lock security pattern page?
     
Tags:

Share This Page

Loading...