1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General 4g out AGAIN!!!

Discussion in 'Android Devices' started by csaunders_24, May 3, 2011.

  1. csaunders_24

    csaunders_24 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Apr 11, 2011

    Apr 11, 2011
    15
    2
    16
    Nashville, TN
    Lost 4G earlier tonight and can only get 3G now. I've tried switching back and forth many times. What the hell is up with their network?!?!? Anyone else have this issue? I'm in Nashville.
     

    Advertisement

  2. sean76

    sean76 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,460
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    4,460
    779
    213
    THE BOSS
    NYC
    Ughhhhh....I'm still holding 4G out here in NYC. But why is it that 4G problems really start to arise when this garbage Droid Charge is set to be released. Getting very annoying VZW.
     
  3. csaunders_24

    csaunders_24 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Apr 11, 2011

    Apr 11, 2011
    15
    2
    16
    Nashville, TN
    Just checked with my wife and she can't get 4G either. I've already complained to Verizon about the last outage and got a $30 credit on our bill. I'm about to get a free month of service if they don't fix this crap! :D
     
  4. LoyalServant

    LoyalServant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,050
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    1,050
    267
    163
    Male
    Programmer
    Columbia, SC
    Working here... No problems to report.
     
  5. SecondShot

    SecondShot Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    269
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    269
    89
    53
    Washington DC
    working here in DC. No problems to report.
     
  6. AustinTech

    AustinTech Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    598
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    598
    97
    108
    Alpharetta, GA (ATL)
    Working in Atlanta.
     
  7. nateap87

    nateap87 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    505
    Joined:
    Mar 21, 2011

    Mar 21, 2011
    505
    51
    78
    California
    still not working in sacramento. *shrugs*
     
  8. rob316

    rob316 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    141
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    141
    17
    38
    I noticed while I was driving to Jersey City, NJ by the Holland Tunnel that 4G went to 3G. I have the 4G toggle app so I toggle to LTE only and then back to 4G auto and 4G stuck.
     
  9. csaunders_24

    csaunders_24 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Apr 11, 2011

    Apr 11, 2011
    15
    2
    16
    Nashville, TN
    I called verizon and they just had me do a soft reset and I got 4G back. Dont get it though cuz my wifes phone had the same problem. They said it might be because of the LTE on/off app Im using. Thoughts?
    They also blamed the recent national outage.
     
  10. nkd

    nkd Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    333
    Joined:
    Feb 12, 2011

    Feb 12, 2011
    333
    37
    43
    If verizon techs or reps can blame something on app they will do so. Why would you tell them you are using an app to switch between 4g and 3g, they ofcourse will blame that app, LMAO. Trust me if you give them a reason to dump the problem on you and make it your fault they absolutely will.
     
  11. GonzoDon

    GonzoDon Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 3, 2011

    May 3, 2011
    1
    0
    5
    I'm in Nashville and I'm stuck at 3G, too--all day. Which I've just about decided is okay by me since the battery's still showing a full charge after an entire day's use. I do miss the voice recognition feature, though. Seems that works only on 4G.
     
  12. nkd

    nkd Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    333
    Joined:
    Feb 12, 2011

    Feb 12, 2011
    333
    37
    43
    Sometimes I really have a hard time believing bold statements. Are you really telling me you didn't loose any battery because you were on 3g all day. :thinking:
     
  13. Dex

    Dex Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    424
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    424
    54
    53
    Mobile Tech Support
    Tennessee
    I live in Murfreesboro (and have good 4G coverage is most of the city). I'm just outside of Nashville and I am also experiencing this. I don't know when I lost 4G, exactly, but I know that I had it at 7 AM, but I didn't at 3 PM. It's now nearly midnight here and I am still without 4G. Thankfully my 3G is working (last time I was stuck at 1X).
     
  14. csaunders_24

    csaunders_24 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Apr 11, 2011

    Apr 11, 2011
    15
    2
    16
    Nashville, TN
    When I called Verizon this morning the only thing they had me do was turn on "data roaming" and restart the phone. Has worked fine since. You can find the setting in the menu under "wireless & networks," then "Mobile networks."

    Does having this setting turned on gonna really screw me if I go into a roaming area?
     
  15. cwescapexlt4x4

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    23
    1
    16
    Phoenix, AZ (area)
    I seem to be having data issues in PHX, AZ. I can't seem to get ANY data right now.
    - Rebooted and it's back. Strange!
     
  16. LoyalServant

    LoyalServant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,050
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    1,050
    267
    163
    Male
    Programmer
    Columbia, SC
    Resurrecting this thread and all but it looks like we are dead in Columbia, SC again.

    Rebooted several times and all, it's doing the full bars, no indicator to no bars to full bars and 3G dance.

    Anyone experiencing a problem?
     
  17. Brewdogg18

    Brewdogg18 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    May 3, 2011

    May 3, 2011
    15
    0
    15
    I'm still having tower specific issues in natick, ma
     
  18. moondrius

    moondrius Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    539
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    539
    117
    93
    Baltimore MD
    No problems on my Droid Charge here in Baltimore.
     
  19. DJ_10

    DJ_10 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    190
    Joined:
    Jan 24, 2011

    Jan 24, 2011
    190
    25
    43
    Best buy Gaming Expert
    Phoenix, Arizona
    What's making me angry is that the Thunderbolt is a good phone. Actually it's a great phone. IMO the best available in America. But Verizons problems are hampering the experience and therefore making me dislike the phone
     
  20. neoterixx64

    neoterixx64 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    May 5, 2011

    May 5, 2011
    20
    0
    15
    4G is working in Queens no outage here.

    I also switch between 3G/4G and wifi.
     
  21. LoyalServant

    LoyalServant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,050
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    1,050
    267
    163
    Male
    Programmer
    Columbia, SC
    It's localized... depends on where I am.
    It's also new in town so chances are they are having issues with it still.

    As a sidenote my phone has shut itself off twice today without me knowing it.:eek:
     

Share This Page

Loading...