1. Download our Official Android App: Forums for Android!

4G Service in Cleveland, Ohio?

Discussion in 'Sprint' started by stevenflaugher, Jul 18, 2010.

  1. stevenflaugher

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 26, 2010

    Jun 26, 2010
    8
    0
    5
    Does anyone know if and when Sprint will get 4G service running in the Cleveland, Ohio area? We're paying for it but it ain't working!
     

    Advertisement

  2. Vincent Law

    Vincent Law Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    396
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    396
    64
    53
    According to Sprint, the $10/m fee is not for 4G, but for expected increased use of data overall. Just an FYI.

    Anyway, I was told Cincinnati was getting 4G in September by a Sprint rep. I would imagine they would bring Cleveland online around the same time? You could always go to the Sprint store locally and ask. If they know anything they'll tell you.
     
  3. mlesher2004

    mlesher2004 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 25, 2010

    Aug 25, 2010
    4
    0
    5
    Radar System Specialist
    Cleveland, Ohio
    I was in North Olmsted, Ohio, a suburb 20 miles out of downtown Cleveland, Ohio and went 4G with "good" reception on an Evo 4G. I got a solid 8 Mb/s download and variable upload speed but around .3 Mb/s. I get 1 Mb/s download with wifi and cable modem at home. It was great. Web surfing was very fast.
     
  4. tsipa

    tsipa Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    636
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    636
    111
    93
    NYC
    You only get 1Mb/s download speed over wifi? Damn... I get about 20Mb/s over FiOs but I can't believe it is so much slower using cable.
     
  5. mlesher2004

    mlesher2004 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 25, 2010

    Aug 25, 2010
    4
    0
    5
    Radar System Specialist
    Cleveland, Ohio
    I did not buy into the higher tier data rates. 1 Mb/s is fine for most everything.
     
  6. mremy007

    mremy007 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    2
    0
    5
    Oh yeah baby, getting 4G on my evo in North Olmsted OH.

    MFLOPS: 34.829
    1228.8MHz

    Surfing the web is sweet, QIK video chatting smooth.
     
  7. mlesher2004

    mlesher2004 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 25, 2010

    Aug 25, 2010
    4
    0
    5
    Radar System Specialist
    Cleveland, Ohio
    I have been running the Android Application "4G,CDMA,GSM & WiFi Map Viewer" by Sensorly. You turn on 4G and this application, drive the area and it will create a map of what is 4G and what is not. It shows a google map with a light blue overlay if it has been scanned with no results and a green overlay with 4G active. The scanned mapping is uploaded to their server and then to everyone else. I drove around the edge of the 4G area mapping the outer edge of North Olmsted. You can zoom out to the whole USA and see all the 4G hot spots. I real nice application.

    Best Buy in the middle did not know 4G was on.
     
  8. mlesher2004

    mlesher2004 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 25, 2010

    Aug 25, 2010
    4
    0
    5
    Radar System Specialist
    Cleveland, Ohio
    Sensorly 4G Map is showing 4G active in the area of Great Lakes Science Center, I77 and I90, I77 and I490. Pretty much Downtown south to I490. Thanks to the data collector.
     
  9. stevenflaugher

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 26, 2010

    Jun 26, 2010
    8
    0
    5
    Who's got the scoop about 4G going live on the East side of Cleveland?
     
  10. borniblue

    borniblue Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    16
    0
    15
    I'm in Parma and no 4g.
     
  11. makisupa79

    makisupa79 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    64
    9
    16
    Tested it while getting a ride home tonight. It is up and fast.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Also got 7mbps down while tethering at a friend's house.
     
  12. borniblue

    borniblue Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    16
    0
    15
    So does anyone know if this it for 4g service in cleveland or are they going to expand it to some suburbs besides north olmsted? Why wouldn't they put some towers in the bigger suburbs? How is is the signal is only good on 480 and 77 and then dies right when you get off the freeway? Do they just not have the power up all the way:thinking:
     
  13. borniblue

    borniblue Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    16
    0
    15

    Anyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyone?
     
  14. TorgoJohnson

    TorgoJohnson Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 29, 2010

    Aug 29, 2010
    2
    3
    6

    Don't know where you live, but I know for a fact that they are planning to put 4G in Lorain County, at least the northern part.
     
  15. borniblue

    borniblue Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    16
    0
    15
    I live in parma, how do find out what the coverage will be
     
  16. xtravbx

    xtravbx Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Dec 21, 2009

    Dec 21, 2009
    103
    10
    38
    I work in Parma. Scanning from work gives me nothing. I'll try Lakewood when I get home tonight.
     
  17. xtravbx

    xtravbx Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Dec 21, 2009

    Dec 21, 2009
    103
    10
    38
    Nothing in Lakewood - but strangely had it popping in and out today in Parma.
     
  18. borniblue

    borniblue Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    16
    0
    15
    Yeah I am trying to figure that out, on broadview rd between brookpark and snow I get a strong signal, then it just drops out. Could it be that they are slowly turning the towers on?
     
  19. xtravbx

    xtravbx Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Dec 21, 2009

    Dec 21, 2009
    103
    10
    38
    Yeah they are expanding service slowly.

    Ridge & Brookpark - very strong.
     
  20. borniblue

    borniblue Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    16
    0
    15
    Are they shutting towers down after testing them? One area that was strong for a couple days is now back to 3g???????????
     
  21. Sillyolvicaroo

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 2, 2010

    Nov 2, 2010
    1
    0
    5
    While driving to work today i decided to turn on my 4G and see if it worked as i was getting closer to work which is on Lorain Ave it worked the whole time. But as i drove back home it was fading as i got closer which is on Fulton. So i'm thinking soon 4G will be available in the Cleveland area. One would hope so.
     
  22. xtravbx

    xtravbx Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Dec 21, 2009

    Dec 21, 2009
    103
    10
    38
    Just got 4G today, full strength, in Parma. 12 mb's a second.
     
  23. RiverOfIce

    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,715
    Joined:
    Mar 30, 2010

    Mar 30, 2010
    1,715
    1,254
    313
    In exile
    Yes, if they are just testing, they will shut down the towers after testing, depending on how the testing has gone.

    Most places are a soft launch. 23q
     
  24. borniblue

    borniblue Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    16
    0
    15
    Thanks for the info, do you know when it will be turned on totally?
     
  25. ninhead

    ninhead Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    1
    0
    5
    I've had it in Mentor for about two weeks.
     

Share This Page

Loading...