1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root A question for anyone using synergy ROM, or anyone who can help.

Discussion in 'Android Devices' started by fearofth3dark, Aug 23, 2011.

  1. fearofth3dark

    fearofth3dark Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    249
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    249
    14
    38
    I installed synergy rom a few days ago and it had been working great but all of a sudden today every time I try and use an app it just force closes. Some work for longer than others but all of them force close within 2 minutes of trying to use it.
     

    Advertisement

  2. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
     #15
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Sounds like a wipe/reload is the only real option. Or try Nils newest version of Sense 3.0...Business 2.1 is the stuff. I've had great reliability with every one of Nils roms and he frequents this forum if questions arise. That's not to downplay Incubus, he's a Helluva dev as well.
     
  3. fearofth3dark

    fearofth3dark Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    249
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    249
    14
    38
    Yeah wipe doesn't really help so I wanted to switch ROMs. I was actually looking at some of Nils but I really wasn't sure which one to try?

    Is there any way to keep my wallpaper and ringtones and various other settings when I flash the new ROM? Or do I just have to set it all up again?
     
  4. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
     #15
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    My advice is set it all up again when changing roms altogether.

    For the future though, once you get a new rom all set up and your settings are all intact, do a nandroid backup. Then make sure you have auto backup set up on Titanium at least once per week. If things ever go south like this again, nand back to the initial configuration then restore all missing apps and app data in Titanium. That'll make short work of these little debacles and you don't have to set up squat.
     
  5. jski711

    jski711 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    134
    Joined:
    Aug 26, 2010

    Aug 26, 2010
    134
    9
    36
    local 134 Electician
    chicago burbs
    following along as well. im a root newb too and have no idea what to try either!!! so many decisions!!!
     
  6. fearofth3dark

    fearofth3dark Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    249
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    249
    14
    38
    I did and tried restoring to one but this ROM is just so buggy.
     
  7. euph_22

    euph_22 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,634
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,634
    595
    213
    Grad Student (Applied/Computational Math)
    Milwaukee, WI
    I was getting this behavior in CM7 when the /data/data partition got full. Try going into settings>manage applications and sort apps by size. Then go through and clear cache and data from the larger apps (be advised that clearing data will remove all the information stored for that app). You can look at the "low on space" thread in the support thread for more information on this issue.
     

Share This Page

Loading...