1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root a way to avoid throttling?

Discussion in 'Android Devices' started by colossus3874, Jul 14, 2013.

  1. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    176
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    176
    3
    36
    Male
    Just curious if it's possible to avoid the 2.5 GB cap? I have to download all of my android stuff using my phone and go over in like 3 days lol
     

    Advertisement

  2. Thewraith420

    Thewraith420 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    318
    Joined:
    Jan 7, 2012

    Jan 7, 2012
    318
    76
    53
    Find a wifi hotspot for all the big downloads
     
  3. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    176
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    176
    3
    36
    Male
    I would but due to a brain condition I'm unable to drive. If it's not possible it's cool, just curious
     
  4. Thewraith420

    Thewraith420 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    318
    Joined:
    Jan 7, 2012

    Jan 7, 2012
    318
    76
    53
    i'm sorry, i guess i was kind of short with that answer. as far as i know there's no way around the throttling. (i could be wrong) i'm pretty sure 4g dosent have a cap and if you pay for hotspot capability it gets you an extra 1gb before the throttle kicks in.
     
    Brian706 likes this.
  5. kwknott

    kwknott Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,519
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    1,519
    729
    253
    .It's carrier side so nothing you can do to bypass it.

    4g is unlimited if you're in an area you can get wimax. That'd be the only way to get unlimited data. If you don't have wimax your stuck with the 2.5gb limit.
     
    Brian706 likes this.
  6. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    176
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    176
    3
    36
    Male
    It's ok. I don't get 4g unfortunately. I did try the pay service for a month and speeds were horrible. Thanks though. I figured it was a long shot
     
  7. kwknott

    kwknott Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,519
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    1,519
    729
    253
    3g speeds can be bad. I don't have wimax in my area either but Sprint just upgraded to 4g Lte about a month ago around here. My 3g was so bad I picked up the Victory so I could have 4g
     
  8. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    176
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    176
    3
    36
    Male
    I wish they would expand 4g coverage to my area! But the closest to me right now is Columbus, OH and that's an hour away. Guess I'll have to hope for it at some point
     
  9. SuperAfnan

    SuperAfnan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,088
    Joined:
    Aug 29, 2012

    Aug 29, 2012
    1,088
    197
    143
    Male
    High School!
    A yellow house
    They're not expanding Wimax anymore, only taking it down at most. It will be dismantled in 2015. :( But you might get LTE so you can grab an S3 when the price drops. :D
     
  10. lnhs2007

    lnhs2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    153
    Joined:
    Apr 29, 2012

    Apr 29, 2012
    153
    25
    43
    Male
    Los Angeles, CA
    4g does throttle. I had them throttle me in June, halfway through watching a Netflix movie. It was still fast enough to stream, but I got the text warning me I was about to exceed the limit and another about 20mins later telling me I'd been throttled. Then the Netflix quality became that of an old VHS tape.
     
  11. Revenant Ghost

    Revenant Ghost Android Expert
    Rank:
     #64
    Points:
    333
    Posts:
    2,121
    Joined:
    Jun 30, 2012

    Jun 30, 2012
    2,121
    1,173
    333
    Hell
    I also got throttled one time downloading a large file while using 4G. Had to restart my service for full speed again.
     
  12. OverByter

    OverByter Resident Slide Rule Guru
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,000
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    4,000
    922
    213
    Male
    Disabled
    CT, USA
    The main reason for the System upgrade was to get Virgin WiMAX customers off of Sprints servers and onto their own so that they can monitor and track your WiMAX usage. Until then they had no real way to check your usage, basically it was 2.5 GB of 3g before throttling, now it's 2.5 GB total data usage, both 3g and 4g in aggregate unless you pay the $15 for the hot spot and then you get an additional 1 GB of data before throttling. :mad:
    OB
     
  13. colossus3874

    colossus3874 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    176
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    176
    3
    36
    Male
    Well it's not a huge deal. I mean, yea, my data slows down but at least it's still there. Hopefully my condition will be under control after another surgery and I can drive to a WiFi spot. Thanks all
     
  14. OverByter

    OverByter Resident Slide Rule Guru
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,000
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    4,000
    922
    213
    Male
    Disabled
    CT, USA
    Good luck with that dude, let me know how you make out with your surgery. :D
    OB
     
  15. whbisondtr

    whbisondtr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    Mar 6, 2012

    Mar 6, 2012
    180
    49
    43
    Male
    Maintenance, apt manager, single dad
    Misery, oh um Missouri
    A little late here, but if you have the sprint branded evo v, you can flash blurom, sprint files, and theres no throttle ;-) at least ive never had one since ive done it. I heard from one guy tho who has the virgin_mobile branded, that he got a text saying they knew he wasnt on their service and they cut it off til he flashed back to vm. No guarantees on this tho.. Good luck

    RedBear's Evo 3D
     
    Kritter888 likes this.
  16. Kritter888

    Kritter888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 9, 2012

    Dec 9, 2012
    292
    57
    53
    Male
    Just a Small Pea
    Florida
    a very well known vpn for iphone just came onto googleplay that gives you 3 days free too try then 5 bucks a year for the service that offers data compression so that u can use more data then the 2.5 speed cap bandwith ,
    i havent fully tested it yet for myself but thats what id try , hotspot sheild is also a vpn data compression but ive never gotton it to work with any rom ive flashed longer then 10 seconds before disconnecting

    you can also try changeing your dns from mobile to googledns or opendns get off your mobiles dns might help although i still get text warnings when i reach 80% of my data but thats just from changeing dns i havent tried the spotflux yet for data compression since its new to android but been around for iphone users for awhile
     
  17. Kritter888

    Kritter888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 9, 2012

    Dec 9, 2012
    292
    57
    53
    Male
    Just a Small Pea
    Florida
    i never thought of that it is a smart ideal theres alot of roms out there mainly for the sprint version so if u get mms working either gosms or another data messanger for mms that might be the thing to try , i never thought of it and think i might for 1 month straight just too see if i get a warning because its been everymonth a text from VM about the 80% data reached since there upgrades so intrestingly smart creative thought to try



    then if that does work u gotta wonder if the same goes for the sprint versions of the S3 or other phones before the hand me downs are passed to virgin
     
  18. whbisondtr

    whbisondtr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    Mar 6, 2012

    Mar 6, 2012
    180
    49
    43
    Male
    Maintenance, apt manager, single dad
    Misery, oh um Missouri
    Sorry forgot to mention the mms, it does break it, but i do use go sms for that. I haven't gotten it to work on any jb roms, as of yet, so maybe just ics or blurom. Nega also has a 4G hack built in, maybe another reason it works. But blurom is a beast too and audio is impeccable!

    RedBear's Evo 3D
     
  19. New_droid

    New_droid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    29
    6
    16
    Do tell me more? :D
     
  20. Kritter888

    Kritter888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 9, 2012

    Dec 9, 2012
    292
    57
    53
    Male
    Just a Small Pea
    Florida
    OK flashed the newest Dirty Unicorns for the Evo 3D not the Evo 4g then removed the stock messing app replaced with Gosms also flashed the AngryBean visual voicemail fix so everything's setup to test this theory for a month on the data MMS works visual Voicemail works, told go in options that stock messenger app is missing in settings now ill have to resist my temptations to flash any ROMs for a month or toy with any settings which can be a addiction hard to defeat so i can pass on my finding to u peeps
     

    Attached Files:

  21. Kritter888

    Kritter888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 9, 2012

    Dec 9, 2012
    292
    57
    53
    Male
    Just a Small Pea
    Florida
    For some reasons when u edit a post within the android forums App itself it'll say i don't have permission to do so but that's any ROM i use it on so just adding the pics here again in order since couldn't come back to add them
     

    Attached Files:

  22. whbisondtr

    whbisondtr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    Mar 6, 2012

    Mar 6, 2012
    180
    49
    43
    Male
    Maintenance, apt manager, single dad
    Misery, oh um Missouri
    Really not much more to tell, just dl negas blurom, flash the sprint files, and you should be good to go. I also delete the usage.apk, but not sure that has anything to do with it. Again tho no guarantees and at your own risk. Ive never had any issues but you never know..




    Good luck with the jb, ive never had any luck with them and the non throttle, and ive tried them all, except the newest 4.3... I know the feeling on the flashing lol.. Im always trying something, even the og gb roms... Yeah please let us know!



    RedBear's Evo 3D
     
    Kritter888 and New_droid like this.
  23. Kritter888

    Kritter888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 9, 2012

    Dec 9, 2012
    292
    57
    53
    Male
    Just a Small Pea
    Florida
    I know it's not like I'm not content with certain roms ,but it is an addiction I'd have say will keep ya updated gives them some time to work out the kinks on PAC Mans 4.3 if there is any at all
     
    whbisondtr likes this.
  24. whbisondtr

    whbisondtr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    Mar 6, 2012

    Mar 6, 2012
    180
    49
    43
    Male
    Maintenance, apt manager, single dad
    Misery, oh um Missouri
    Lol, i know the feeling.. Ive been on blurom 99% of the time and almost from the beginning of him making it, but i HAVE to try others too.. Im not holding my breath on 4.3 tho... The devs are awesome at what they do, but as the jb updates, it seems to have more problems, and without HTC releasing anything, we'll never have it all. Jb 4.1.2 still seems to be the best, imo. Im an audiophile, and negas rom has the best sound, especially paired with poweramp. Plus it seems to be the most stable, and with him constantly updating it..

    Again tho, good luck and i hope it works for ya..

    RedBear's Evo 3D
     
  25. New_droid

    New_droid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    29
    6
    16
    So, just flash the rom and the sprint firmware?
     
Tags:

Share This Page

Loading...