1. Download our Official Android App: Forums for Android!

a window pops up when i mount my hero

Discussion in 'Android Devices' started by jersey221, Jan 28, 2010.

  1. jersey221

    jersey221 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    387
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    387
    16
    38
    Washington
    ok so when i mount my hero to my laptop it asks me if i would like to scan it cause there may be problems with files on it or something and if i click scan it pops up another window with a start button i click it and then it brings up my hero as a removable disk and says please reconnect or something idk never saw this until now anyone know what going on?
     

    Advertisement

  2. MarkHirt

    MarkHirt Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Your laptop is attempting to do a virus scan on the SDCard, in the virus scanner settings disable it from checking those type of drives.
     
  3. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,566
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    1,566
    86
    128
    Student/Engineer
    Minnesota
    did you recently upgrade to Windows 7? I know my external hard drives tell me the same thing, because they were used with XP, and when I upgraded to 7 it asks me to scan them for problems. Even asks me with my ipod
     
  4. pdragon

    pdragon Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    395
    Joined:
    Oct 15, 2009

    It's not a virus scanner. It's Windows thinking there is something wrong with the sdcard's file system.

    Try this:

    - Look in My Computer and make note of what drive letter Windows has given your phone. If you're not seeing your phone mounted as a drive, then there's a whole other issue going on than what this tries to fix.

    - Click the start button and in the Search/Run box type "cmd"

    - At the command prompt type: chkdsk driveletter: /r
    So if your phone was labeled drive "G" you'd type: chkdsk g: /r

    This shouldn't affect or hurt anything. It's just clearing the checkdisk bit that Windows set on the drive the first time it was plugged in. If you're paranoid, you can back up everything on the sdcard to your computer before running it.
     
  5. killtheaquitted

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    55
    1
    16
    I have 2 heros and use Win 7, and strangely, I only get that message for 1 of my Heros. I just click don't scan and go about my day because it works fine. I know it is an extra click but I wouldn't worry too much about it.
     
  6. jmcnicho

    jmcnicho Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    23
    0
    15
    Mine started doing this on windows 7 after I accidentially unplugged the phone while it was still mounted. Like stated above i just click don't scan and it works fine.
     
  7. MarkHirt

    MarkHirt Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    You can turn it off in Vista and/or Windows 7 with out going into the command line
     
Tags:

Share This Page

Loading...