1. Download our Official Android App: Forums for Android!

aahhh , WiFi on of

Discussion in 'Android Devices' started by snox187, Jan 16, 2010.

  1. snox187

    snox187 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    114
    1
    36
    So am in front room , router two metres away , can connect to WiFi with full signal but seems to disconnect every thirty seconds , doin my head in and can't understand why this happens when showing full signal strength , any ideas why this happening ?
     

    Advertisement

  2. lekky

    lekky Lover
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,250
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Whats the make of router? Have you got the latest Hero firmware installed? GSM or Sprint Hero?
     
  3. snox187

    snox187 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    114
    1
    36
    UK orange hero , belkin n router through virgin internet , believe latest firm ware as only had one month and when checked it matched the latest
     
  4. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,551
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,551
    16,993
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Try setting the router to G-mode (or mixed B/G), reboot it and see if that helps.
     
  5. JODmeister

    JODmeister Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    21
    8
    36
    I use the Belkin N1.

    I have read that N routers cause problems. Make sure to have router set to b g and n standards and not just n.

    I also have mine set jointly on AES/TPK

    JOD.
     
  6. snox187

    snox187 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    114
    1
    36
    How do I change settings on router and by doing this will it in any way affect how my lap top surfs the net .
     
  7. chrisk

    chrisk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Sep 9, 2009

    Sep 9, 2009
    20
    0
    15
    I have the same router, set to all modes B,G and N. I can be in the front room, and barely recieve a signal. It would be nice to isolate the problem to this router, but I can't. We have a wireless network at the office, that all my isheep fanboy work mates can access at full strengh, and my hero can barely see...

    I have the latest orange firmware installed.
     
Tags:

Share This Page

Loading...