1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General About underclocking x10 CPU

Discussion in 'Android Devices' started by tonix10, Dec 1, 2010.

  1. tonix10

    tonix10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    4
    0
    5
    Hello to everyone.

    I like to know if is possible to underclock the X10 CPU, I need more live on the battery.

    Is there some app thatś make is possible?

    Thanks in advance :)
     

    Advertisement

  2. wynney666

    wynney666 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    343
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    343
    34
    43
    PC Technician
    Sheffield, UK
    If you are rooted
    SetCPU for Root Users - Android app on AppBrain
    Set cpu will do the trick

    SetCPU changes the CPU settings (capable of overclock and underclock) on a rooted Motorola Droid, Nexus One, G1, Magic, or one of many other devices to improve performance or save battery.
     
  3. Smoked

    Smoked Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    247
    Joined:
    Nov 3, 2010

    Nov 3, 2010
    247
    18
    38
    There are lots of battery saving options. You can search to find them but if you want help in this thread tell us what you're running. Are you OS 1.6? 2.1? What is the nature of your use(i.e. browsing volume, call volume, media useage etc...).

    Personally I use Juice Defender free, advanced task killer and startup auditor(disabling a few services on startup) and I leave GPS, WIFI disabled until i need them and I have very good batt life. I can go a whole day with moderate useage and be in the 70-80% batt remaining.
     
  4. X10iUser

    X10iUser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,328
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    1,328
    332
    163
    This and that.
    Here
    On 1.6 I had Setcpu and Advanced Task Killer installed, on 2.1 however I haven't installed either as the battery life has been significantly improved.
     
  5. tonix10

    tonix10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    4
    0
    5
  6. X10iUser

    X10iUser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,328
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    1,328
    332
    163
    This and that.
    Here
  7. tonix10

    tonix10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    4
    0
    5
  8. X10iUser

    X10iUser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,328
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    1,328
    332
    163
    This and that.
    Here
  9. tonix10

    tonix10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    4
    0
    5
    Sorry for asking, do this utility erases the phone data? sms and numbers?
     
  10. X10iUser

    X10iUser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,328
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    1,328
    332
    163
    This and that.
    Here
    No.
     
  11. highaltitude

    highaltitude Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    241
    Joined:
    Oct 11, 2010

    Oct 11, 2010
    241
    11
    38
    SetCPU doesnt work without a custom kernal (as far as I know)
     
  12. X10iUser

    X10iUser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,328
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    1,328
    332
    163
    This and that.
    Here
    Ran fine for me on rooted 1.6 but like I said haven't installed it on 2.1.
     
  13. highaltitude

    highaltitude Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    241
    Joined:
    Oct 11, 2010

    Oct 11, 2010
    241
    11
    38
    did you use the generic setting at the bottom? because they dont list our phone in the list of compatible phones.
     
  14. X10iUser

    X10iUser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,328
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    1,328
    332
    163
    This and that.
    Here
    I used the auto-detect feature.
     
  15. crispyduckling

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 5, 2010

    Dec 5, 2010
    1
    0
    5
    at the moment overclocking cannot be done on x10, even if u download an overclocking app.
    like highaltitude said u need custom kernel
    and no one has cracked it yet, but there getting closer n closer . we will have it soon. maybe just after xmas
     
  16. rogem_kk

    rogem_kk Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    50
    3
    16
    Edmonton, AB

    Yes, but this thread is about UNDERclocking.

    Anyway, with 2.1 our phones the CPU speed is raised or lowered to match demand. Not much need for SetCPU.
     
  17. pendejerto

    pendejerto Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    17
    0
    35
    Mexicali, Mexico
    what serviced do you disable? i need to prolong my battery life but dont know what to disable, enable, etc etc

    thanks
     

Share This Page

Loading...