1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support AccuWeather stopped working

Discussion in 'Android Devices' started by Sparrow2012, Oct 6, 2012.

  1. Sparrow2012

    Sparrow2012 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Oct 6, 2012

    Oct 6, 2012
    55
    8
    16
    East Anglia, UK
    Hi

    I have noticed during the past couple of days that my AccuWeather will not update to the current day and weather forecast, although the time remains correct.

    I've dumped it in the dustbin and then put it afresh but still the same.

    So, does anyone know if there is currently a problem with AccuWeather or is this 'typical' that is has stopped working properly, or whatever?

    I would appreciate some help and advice here.

    Thanks very much
    Galaxy S3
     

    Advertisement

  2. XplosiV

    XplosiV Master X is Watching You
    Rank:
     #72
    Points:
    413
    Posts:
    5,423
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    5,423
    1,971
    413
    Male
    UK

    Make sure wireless networks are enabled under:

    Settings > location services
     
  3. Sparrow2012

    Sparrow2012 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Oct 6, 2012

    Oct 6, 2012
    55
    8
    16
    East Anglia, UK
    Thanks for responding, XplosiV

    Yes, wifi is definitely on. I have tried to update it by tapping the wheelie-thing. It whirs round and round, back and forth but still ends up with the same temperature, date and time of the last update. The Clock bit continues to show the correct time.

    So, I assume there are no known errors at the accuweather end?

    Any suggestions as to the way forward, please post. I rather like having this one, although not essential, of course.

    Thanks everyone

     
  4. Pappy35

    Pappy35 Well-Known Member
    Rank:
     #429
    Points:
    58
    Posts:
    229
    Joined:
    Sep 27, 2012

    Sep 27, 2012
    229
    15
    58
    Male
    Aerospace Engineer
    Memphis, TN
    Accuweather wouldn't pick up my location at all.
     
  5. quacks

    quacks Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Oct 5, 2012

    Oct 5, 2012
    13
    0
    15
    interesting! i had not noticed but weather was the same since i got phone. hit the refresh whirlie and it updated. woulda thought it would be automatic
     
  6. hjc

    hjc Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    3
    1
    6
    I have had the same problem in the past few days. I rebooted and all is well.
    I hope this helps
     
    Sparrow2012 likes this.
  7. XplosiV

    XplosiV Master X is Watching You
    Rank:
     #72
    Points:
    413
    Posts:
    5,423
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    5,423
    1,971
    413
    Male
    UK
    If your still having issues, try this.

    Goto settings > Location Services > Untick "Wifi Locations"

    Goto Settings > Security & Lock Screen > Lock Screen Options > Slide Weather Off > Slide Weather back on and Agree to terms for Wifi Networks again.

    This should at least refresh the accuweather lock screen widget if your using that one.
     
  8. Sparrow2012

    Sparrow2012 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Oct 6, 2012

    Oct 6, 2012
    55
    8
    16
    East Anglia, UK
    Thanks very much, hjc - you were spot on!!! and to XplosiV, for your suggestion

    In fact, I decided to start with hjc's suggestion to reboot, mainly because it was the simplest to do, with the view I would proceed to XplosiV's plan, if needed.

    The re-boot worked a treat. I feel a bit stupid as I should have thought of trying that. Had it been something that wasn't working properly on my PC, that is one of the first things I try!

    However, it's done the trick. I will keep a note of your suggestion, though, XplosiV, just in case I need to do something again. I will also check all my settings, just to make sure there is nothing there to cause a hiccough.

    So, thanks a million, guys!
     
  9. smurph1

    smurph1 Well-Known Member
    Rank:
     #454
    Points:
    56
    Posts:
    237
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    237
    8
    56
    Male
    Engineer
    Northern Ireland, UK
    Has anyone resolved this accuweather not doing current location?
    I don't have most of the options mentioned above!
    My dad has a Samsung phone and tablet, that both fail to update to such, and I believe that they are both correctly set-up.....I assume that this is (another) Samsung android issue.....as I have had 3 HTCs that don't have this issue!
    HELP......
     

Share This Page

Loading...