1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General activation screen on new Dinc

Discussion in 'Android Devices' started by Beardown, Jul 22, 2010.

  1. Beardown

    Beardown Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    25
    0
    15
    Banking
    Hot Springs, SD
    Hello all,
    Just got my new incredible today and charged it up. Then turned it on and it went right to the home screen......on my eris when I got it new I had a screen that came up right away about must activate to go further. Did any of you guys have this on your new incredible or is that gone on the new phones?? Just curious. Thanks
     

    Advertisement

  2. woop

    woop novacane (OFWGKTA)
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    5,053
    Joined:
    Feb 7, 2010

    I definitely had an activation screen. Did you buy it online or in-store? If you bought it in-store, the VZW rep may have activated it for you, so you may not realize it was there during the first power-up.
     
  3. Beardown

    Beardown Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    25
    0
    15
    Banking
    Hot Springs, SD
    nope, ordered it online 7-1.

    just got it from fed ex today.
     
  4. DroidINC10

    DroidINC10 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    16
    0
    15
    Michigan
    Should of definitely had a activation screen. It basically walks through setting up Gmail and other e-mail accounts, facebook etc... All stuff you can do by going to each program. It just would do it all upon start up for a quick set-up.
     
  5. Beardown

    Beardown Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    25
    0
    15
    Banking
    Hot Springs, SD
    Is there a way I can see when the phone was manufactured?? I just talked to a rep and he pulled attitude and said "I am pretty sure its a new phone" then he said he things this phone is different then the others..
     
  6. jamor

    jamor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,688
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    3,688
    761
    213
    Planet Earth
    Go to programs > setup
     
  7. jamor

    jamor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,688
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    3,688
    761
    213
    Planet Earth

    go to phone, dial ##778##, hit call.

    Click view mode.

    Click display, scroll down to manufacturers date.

    The date for new phones is typically about 1-2 weeks back from when you receive it
     
  8. Beardown

    Beardown Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    25
    0
    15
    Banking
    Hot Springs, SD
    Talked to a tech support guy and he told me that he has no history of it being activated from the esn number. I did the ##778## and it was manufactured on 7-15-10 so I would assume it is new then. They said they would change it out but as long as it works I will be happy. Thanks guys!
     
  9. woop

    woop novacane (OFWGKTA)
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    5,053
    Joined:
    Feb 7, 2010

    Well if everything seems to be working, then I'd just run through the set up process again and be done with it.
     
  10. Beardown

    Beardown Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    25
    0
    15
    Banking
    Hot Springs, SD
    done deal, activated and playing around with it now.
     
  11. Bundy

    Bundy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    250
    Joined:
    Mar 31, 2010

    Mar 31, 2010
    250
    44
    43
    Definitely a virus. Send it back immediately.

    Ok, bad joke. Is it possible that the setup application crashed or just failed to open? No way they sent you a used phone.
     
  12. Bundy

    Bundy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    250
    Joined:
    Mar 31, 2010

    Mar 31, 2010
    250
    44
    43
    Double post.
     
  13. Beardown

    Beardown Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    25
    0
    15
    Banking
    Hot Springs, SD
    The tech guy said it wasn't the first time he has heard of this on this and other android phones.
     
  14. jonw757

    jonw757 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    75
    Joined:
    Apr 12, 2010

    Apr 12, 2010
    75
    10
    38
    I just got a replacement today and same thing, no activation walk through.. thought it was odd
     
  15. yojoe600

    yojoe600 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,188
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    2,188
    207
    143
    College Student
    NC
    sounds like they may be testing them and turning them on before shipping them out?
     
  16. AttorneyIncredible

    AttorneyIncredible Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    342
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    342
    17
    38
    would make sense given all the out of box issues such as frozen screens etc etc.
     
  17. Xystence

    Xystence Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    91
    Joined:
    Dec 4, 2009

    Dec 4, 2009
    91
    1
    16
    At my store when I activate any android phone generally as a rep I can go through the setup for the customer. However there is a way with all models to bypass this setup completely and not setup any of it. I have seen thee occasionally when reps are demoing live models of phones from inventory and want to show features of the phone without going through the activation process first. Once this happens if the rep does not factory restore the phone, the setup will only return if you go into it manually.

    So in your case it sounds like whoever sent you the phone has previously done something to it requiring a boot to OS home screen. I personally hate that reps do demo live product, because in my opinion it takes away from the new factory that most people would want, or at least I know it would bother me, and I wouldn't buy it if I saw any signs of ANY use prior.
     
  18. lg4420

    lg4420 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    50
    1
    16
    Austin, TX
    I got mine as a refurb from online, had the same thing come up, did a factory reset and came right to activation screen, just in case
     

Share This Page

Loading...