1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support ActiveSync

Discussion in 'Android Devices' started by itmanager868, Jun 4, 2010.

  1. itmanager868

    itmanager868 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    2
    0
    5
    Exchange 2007. Default activesync policy. Activesync on for user. Not using ssl. After entering credentials I get this error. "Your microsoft exchange server account does not have permission to synchronize with your current settings.

    If I try the same thing with ssl turned on I get "authentication failed. Please verify username and/or password"

    there are no errors or any logs what so ever on the Exchange 2007 box related to me trying to connect to the server with activeSync

    Any clues?
     

    Advertisement

  2. Andoomo

    Andoomo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    3
    0
    5
    Oops nevermind, lol
     
  3. paradox183

    paradox183 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    104
    Joined:
    May 31, 2010

    May 31, 2010
    104
    12
    58
    Austin, TX
    Does your Exchange server have mobile security policies enabled? If so, Android 2.1 does not support them. You'll have to wait for 2.2 or go get Touchdown.
     
  4. geomens

    geomens Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    98
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    98
    6
    16
    Government worker
    South Florida
    I have the same problem and I know it has to do with security certificate. It is easier to manage that on the Pre but I don't know how it works on Android. I will check out the Touchdown application.
     
  5. itmanager868

    itmanager868 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    2
    0
    5
    The default is enabled and virtually wide open. Android may not officially support them, but it does work on other builds of 2.1. Used same account, same server...... on a verizon droid and worked fine. Iphones work, samsung moment works......

    Seems to be something with the login format. Other versions have one field for "Domain/username" This has two. Domain and username. I have tried all different combinations. Netbios name of domain, Fully qualified, alias, but nothing works. Get the same error.

    Used the Microsoft tool for activesync https://www.testexchangeconnectivity.com/ and it worked fine. Again using domain/username format.
     
Tags:

Share This Page

Loading...