1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root ADB Shell on Clockwork/Cyanogen - not working, help, please

Discussion in 'Android Devices' started by Redflea, Apr 7, 2010.

  1. Redflea

    Redflea Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,623
    Joined:
    Oct 6, 2009

    Oct 6, 2009
    2,623
    289
    163
    I want to clean my Droid completely and reinstall...booted into clockwork recovery, opened cmd window, and...it's not working.

    Wassup - appreciate any help. I'm on Cyanogenmod 5.0.5.6, and clockwork is the most recent available.

    C:\>cd android\tools

    C:\Android\tools>adb shell
    * daemon not running. starting it now *
    * daemon started successfully *
    ~ # format SYSTEM:
    format SYSTEM:
    /sbin/sh: format: not found
    ~ #

    I found the format options under the Partition menu...but want to know why I can't use adb shell.

    Thanks!
     

    Advertisement

  2. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Clockwork has built in functions for performing all those wipes directly - go to the Mount options (or something like that) menu from the main menu and it should be there.
     
  3. DroidSuks

    DroidSuks Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    341
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    341
    18
    38
    is a smokey place.
    did you ask for SU after executing shell?. Looks like you did from the # in your post but you didn't indicate that line... so I thought I'd ask.



    adb shell
    su
    format SYSTEM:
    format DATA:
    format CACHE:
     
  4. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    2,940
    564
    213
    Real Estate Agent
    M A dub'l dolla sign
    i think its because it uses bash scripts or something like that. just use the format choices in clockwork, they do the same thing.



    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  5. Redflea

    Redflea Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,623
    Joined:
    Oct 6, 2009

    Oct 6, 2009
    2,623
    289
    163
    Thanks for the replies...yeah, as noted I know about the format commands available in clockwork, but don't like the fact that ADB doesn't seem to function with Cyanogenmod for me...I don't know much about bash, guess I'll have to do some reading.

    Droidsuks - SU is not required when you boot into recovery - at least not on sprecovery, and I assumed clockwork was the same. I guess I can try that...
     
  6. DroidSuks

    DroidSuks Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    341
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    341
    18
    38
    is a smokey place.

    It's worth a try I guess.... do you have to mount system when in clock before you execute the commands?.
     

Share This Page

Loading...