1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General ADB working successfully

Discussion in 'Android Devices' started by theperfectpunk, Sep 24, 2011.

  1. theperfectpunk

    theperfectpunk Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    124
    Joined:
    Aug 8, 2011

    Aug 8, 2011
    124
    40
    43
    Thanks to our friend Sanjeev a.k.a. aptsanju(he discovered it in the first place, so the credit goes to him).

    I found the problem with adb(actually the default daemon server does not detect any other phones besides the known manufacturer).

    adb now works in the Micromax A70.

    All one needs to do is to install the drivers provided by rajapandian, in a thread in this forum. Install 91 PC Suite and let it detect the phone, then try to use adb devices in command prompt.(you will notice that it will not try to start the daemon server as it will use the daemon server provided by 91 PC Suite).

    If any other Problems, please post here
     

    Advertisement

    Sentacy, rahules and aptsanju like this.
  2. insane_subro

    insane_subro Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    116
    Joined:
    Sep 16, 2011

    Sep 16, 2011
    116
    20
    38
    Male
  3. akshaybz

    akshaybz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    481
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    481
    78
    73
    I've tried it before already...

    perhaps something went missing :(
     
  4. rahules

    rahules Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 30, 2011

    tnx for the tip dude....really helpful
     
  5. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    I have 91 PC suite installed... Tried running adb devices and this is what I got... :(
     
  6. samrox144

    samrox144 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,148
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    1,148
    276
    163
    Male
    Student
    Bangalore
    enable usb debugging in phone and connect....and also install usb drivers by google in sdk
    then try again
     
  7. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    i already have... :|
     
  8. samrox144

    samrox144 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,148
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    1,148
    276
    163
    Male
    Student
    Bangalore
    update your adb.it looks like it is very old....and did you install jdk and jre
     
  9. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    Yes I have jdk & jre installed.... My adb is updated.. this default daemon server doesn't detect A70.. that's why i'm using the one provided by 91 PC Suite... and this server is out of date... so the default daemon is getting started again... :(
     
  10. samrox144

    samrox144 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,148
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    1,148
    276
    163
    Male
    Student
    Bangalore
    i think its problem of drivers....do this
    install the drivers of pda net app ...this contain adb device servers driver install that

    download from here

    Download PdaNet
     
  11. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    I'll try this now... thanks...
     
  12. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    Tried it... PdaNet app show's connected i'm able to see my contacts in SMS option...
    Its only for Tethering :(

    Still getting the same... but now it doesn't even tell server outdated like it did for 91 PC suite daemon server... :(

    C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools>adb devices
    * daemon not running. starting it now on port 5037 *
    * daemon started successfully *
    List of devices attached

    C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools>
     
  13. samrox144

    samrox144 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,148
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    1,148
    276
    163
    Male
    Student
    Bangalore
    did the android usb driver was installed...if it was then first
    in cmd do this
    platform tool/adb
    adb shell
     
  14. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    yes.... I have already tried it...
     
  15. samrox144

    samrox144 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,148
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    1,148
    276
    163
    Male
    Student
    Bangalore
    it should have detected it...try reinstalling pc suite and did you install some drivers by
     
  16. akshaybz

    akshaybz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    481
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    481
    78
    73
    Make sure that the 91PC Suite is running in background :)
     
  17. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    @samrox144 yes I installed the one provided in 91 PC suite by rajapandian
    @akshaybz yeah its running in background buts what happens is when I run adb devices it kill's the one provided by 91 pc suite telling its an outdated version and runs by default adb provided by google which is latest.... :|
     
  18. akshaybz

    akshaybz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    481
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    481
    78
    73
    Now i'm in same situation as songoku, I updated the google SDK today and now unable to use ADB :(

    Edit:

    Solution to problem:

    Go to: C:\Program Files\NetDragon\91 Mobile\android\DeviceInterface\Bin

    The androidinterface.exe is the ADB ;)

    use androidinterface in command instead of ADB :)

    Now, you can thank me :D :D
     
  19. songoku

    songoku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    26
    3
    16
    @akshaybz Good your solution works :)

    Buts here's something I would like to share with everyone...
    I was able to get the adb working with default daemon... using adb devices :)
    Its 10pm now... will be posting it tomorrow... :)
     
Tags:

Share This Page

Loading...