1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Android 1.6

Discussion in 'Android Devices' started by Special--k, Sep 21, 2009.

  1. Special--k

    Special--k Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 21, 2009

    Sep 21, 2009
    11
    0
    35
    Is there anyway to update the firmware on the Magic without unlocking + rooting the phone?

    (P.S)
    Is the magic also known as a G3?
     

    Advertisement

  2. kabbie_mcfeely

    kabbie_mcfeely Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    61
    Posts:
    547
    Joined:
    Jan 14, 2009

    Jan 14, 2009
    547
    6
    61
    Not for sure, but I would think when 1.6 is released (not out to phone yet) it would come over the air. It does on the G1 anyway.

    There are getting to be to many phones with different updating systems to keep up with !!!
     
  3. mjschmidt

    mjschmidt Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 27, 2009

    Jun 27, 2009
    1,268
    113
    153
    Male
    In my house.
    So far, Rogers phones (Dream and Magic) so NOT update OTA, you have to download install files from their website, unless they change something in the future.
     
  4. Special--k

    Special--k Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 21, 2009

    Sep 21, 2009
    11
    0
    35
    does that require Rooting?
     
  5. badabing

    badabing Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    47
    Joined:
    Jul 7, 2009

    Jul 7, 2009
    47
    0
    15
    Quebec
    Magic = G2

    1.6 = not yet if you haven't rooted. You'll have to wait for official release and for your carrier to offer either OTA update or downloadable ROM update. In both cases, no need to root.

    Only need to root if you want to get partial 1.6 NOW (Cyanogen's ROMs)
     
  6. trick202

    trick202 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    949
    Joined:
    Aug 26, 2009

    Aug 26, 2009
    949
    49
    88
    Designer
    UK
    G2 is T-mobile version of the hero is it not?
     
  7. greyhulk

    greyhulk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 22, 2009

    Sep 22, 2009
    21
    5
    16
    Not. G2 is the Mytouch, which is T-Mobile's HTC Magic.
     
  8. noonehereyet

    noonehereyet No One...
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    3,121
    Joined:
    Nov 23, 2008


    Actually the G2 is the TMo EU version of HERO the Magic is the Mytouch3g/Ion
     
  9. TriC

    TriC Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    175
    Joined:
    Jun 13, 2009

    The G2 is the Magic.!
     
  10. Miss_Almie112

    Miss_Almie112 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    37
    Joined:
    Sep 28, 2009

    Sep 28, 2009
    37
    20
    18
    So this is it:
    Android 1.6 update now official for T-Mobile G1 and myTouch 3G

    "Donuts for everyone! Well, not everyone -- but as we'd heard, at least some G1 and myTouch 3G owners on T-Mobile USA are now being blessed with an official Android 1.6 build over the air. The carrier says it has "begun delivery," which we take means it's not all happening at once; that's the way the 1.5 rollout was handled, so it really doesn't come as a surprise. Keep checking for that update notification, folks."

    When the heck is Rogers going to be receiving this update for them to distribute to the Android users here in Canada. I can't wait to get my Magic updated on this thing and try the new enhanced features. And funny thing is the myTouch just rolled out in the U.S and they get the update first. Oh to be a proud American at this point. LoL
     
  11. lethal

    lethal Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    53
    Joined:
    Apr 12, 2009

    Apr 12, 2009
    53
    0
    35
    Animal Management
    California
  12. Miss_Almie112

    Miss_Almie112 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    37
    Joined:
    Sep 28, 2009

    Sep 28, 2009
    37
    20
    18
  13. lethal

    lethal Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    53
    Joined:
    Apr 12, 2009

    Apr 12, 2009
    53
    0
    35
    Animal Management
    California
    yeah it IS GREAT, since its FULL 1.6 DONUT
     
  14. shivers316

    shivers316 Godmember
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,042
    Joined:
    Oct 18, 2008

    Oct 18, 2008
    3,042
    984
    213
    T-Mobile G2 Touch = HTC Hero. Sorry, but you are wrong.
     
  15. dmaverick50

    dmaverick50 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 1, 2009

    Oct 1, 2009
    5
    0
    5
    I was on the phone with TMobile earlier today asking why my mytouch only had 192mb ram while the magic has 100mb more. Anyway he told me the G2 would likely come out before the year's end. So, while everything that has come out after the G1 has been called the G2 at some point or another, it looks like the actual g2, which will obviously be based on the g1 (slide out qwerty) is not yet out.
     
  16. shawfield

    shawfield Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Oct 3, 2009

    Oct 3, 2009
    18
    0
    15
    I am using an HTC Magic produced by Vodaphone UK, but I am on the Orange network. All works ok & I have received the minor updates from Google. Yet to receive the 1.6 update.

    But what I dont understand is who is sending me these updates ?
    It isnt Vodaphone as I am not on their network. It cant be Orange since they dont support my phone.

    If its Google, how do they know I have their OS ? Does the phone 'broadcast' that its an Android phone over the network or is it an IP address thing ?

    Dont understand...
     
  17. trick202

    trick202 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    949
    Joined:
    Aug 26, 2009

    Aug 26, 2009
    949
    49
    88
    Designer
    UK
    Great question!

    anyone?
     
  18. Carl C

    Carl C Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    238
    Posts:
    6,062
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    238
    Student
    London
    I asked this Direct to Vodafone on their Forum and the Mod's claim it is straight from Google. So Voda do not know when customers will receive the Update or what the update is for as it comes direct from the Big G :D

    Since it comes from Google themselves , I'm sure you'll receive it regardless of what network you are on. It's the handset Google admin not the Sim / Number or the nework in which you use . As long as you've got an internet connection ready on the handset , I'm confident you'll receive your Donut fresh from the Bakery! :p

    Carl C :)
     
Tags:

Share This Page

Loading...