1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Android Emulator : Video does not play or plays too slow.

Discussion in 'Introductions' started by Altran, Dec 9, 2011.

  1. Altran

    Altran Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 9, 2011

    Dec 9, 2011
    1
    0
    25
    Hi

    I am using Android Emulator to develop an application which plays mp4 videos. But when I run the application on the emulator video does not play or plays very slowly, although audio is perfect. I read in lot of posts that Android needs a very fast machine to play videos(quad core) but I do not think that is the reason because videos are playing perfectly in another machine in our network which has XP and 2 GB RAM(I am using Windows7 with 2 GB RAM). Can anyone please tell what is the exact configuration needed to play the videos.
     

    Advertisement

  2. olbriar

    olbriar  
    Moderator
    Rank:
     #11
    Points:
    1,973
    Posts:
    17,350
    Joined:
    Jun 19, 2010

    Jun 19, 2010
    17,350
    12,449
    1,973
    Male
    Land of Oz
    Hello Altran, welcome to Android Forums. Here is a link to the developers area here at AF. Someone in there is likely the person to ask. Have fun and thanks for joining AF. Android Development - Android Forums
     
  3. D-U-R-X

    D-U-R-X turbo drinker
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    16,881
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    16,881
    7,193
    1,343
    Work to live, not the other way round!!
    Sheffield, South Yorkshire
    Welcome to the forums!
     

Share This Page

Loading...