1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Any apps [not widgets] out there to remount SD card

Discussion in 'Android Devices' started by sillyrabbitt123, May 20, 2010.

  1. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    385
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    385
    19
    38
    I am looking for an app that i can leave in the app drawer not have it on my homescreen. any apps that remount SD card but that isnt a widget?

    i use SDmount and its great but its a widget and needs to be on my home screen which i dont want

    thanks
     

    Advertisement

  2. RobN17

    RobN17 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    32
    9
    16
    This works well for me

    Auto Mount Your SD Card - Android app on AppBrain
     
  3. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    385
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    385
    19
    38
    thanks but it doesnt work for me :( i am downloaded stuff from my network to my sd card on the phone and the files wont showup until a mount and remount the sd card

    sdmount works but i dont want a widget.

    how do i get auto mount to refresh the contents of the sd card after downloading a file?

    thanks
     
  4. jprow507

    jprow507 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    268
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    268
    13
    38
    I'm wondering the same.
     
  5. RobN17

    RobN17 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    32
    9
    16
    I use ES File Explorer to copy files from my PC to my SD card. I select the file(s) from the PC drive, choose the Copy operation, navigate to the the desired folder on my SD card and choose the Paste operation. The files refresh automatically as soon as the copy is complete. I have never had to execute a mount/unmount. This process works equally well with the internal 8GB of storage.

    Hope this helps.
     
  6. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    385
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    385
    19
    38

    this is EXACTLY what I do but they are audio files and they dont refresh.
    I cut and paste them what am i missing :(

    thanks!

    I tried it. While the files show up in strong they don't show
    In the native music app until u remount.
     
  7. Todd M

    Todd M Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    271
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    271
    39
    63
    In the 712
    This does not work for me. I have to either restart the phone, or unmount, pull, and then remount the card for them to show up on the card after copying/moving them via ES. I am using AutoMount, but it doesn't work after C/C/P them to the SD card or internal memory. :thinking:
     
  8. Todd M

    Todd M Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    271
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    271
    39
    63
    In the 712
    I found this widget on App Brain and it works great. After adding files to the SD card via ES, hit this widget (after adding it to a screen) and it rescans/remounts the card and your files are there without having to restart the phone or umount/pull/insert the card! Works great on the Incredible!

    SDMount Widget - Android app on AppBrain

    EDIT: After re-reading the OP, he already has this. Sorry about that... I guess I need to learn how to read instead of brushing over the posts too quickly... This does, however, help the other folks in this thread that are looking to have the stuff added without pulling the card...

    I too looked for an app (non-widget) but no dice. Only this widget...
     
  9. yojoe600

    yojoe600 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,188
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    2,188
    207
    143
    College Student
    NC
    why do android phones have to be mounted to one or the other? on winmo both could use all the drives on the phone at the same time
     
  10. contagous

    contagous Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    966
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    966
    132
    93
    Gfx Design / Network Engineer
    Seattle WA
    i dno, linux and mac computers are the same, maybe something with the technology...
     
  11. Todd M

    Todd M Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    271
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    271
    39
    63
    In the 712
    Same on the Blackberries. I never had to remount the card.
     
  12. kayst

    kayst Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    432
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    432
    63
    73
    Austin, TX
    I use SDRescan for the SD card. Wish it also worked for the /emmc memory.
     
    Todd M and sillyrabbitt123 like this.
  13. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    385
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    385
    19
    38
    Thanks for trying!


    THANKS so much this is exactly what I needed and couldnt find!
     
  14. kayst

    kayst Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    432
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    432
    63
    73
    Austin, TX
    You're welcome. I'm sure I read about it here somewhere, so some unknown person deserves both our thanks.
     

Share This Page

Loading...