1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Anybody tried this custom ROM ??

Discussion in 'Android Devices' started by johnyfalco, May 30, 2011.

  1. johnyfalco

    johnyfalco Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    39
    1
    16
    Queensland, Australia

    Advertisement

  2. vengance007

    vengance007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    110
    Joined:
    Jan 12, 2011

    Jan 12, 2011
    110
    11
    38
    LONDON
    nooooooope! i think i wont touch no roms until 2.3.4. lol :(

    edit: just had a proper look at it and people say its faster than stock and really smooth! :O! ohhh temptation lool. i really like the screen off animation aswell :O! if its the one u get with the nexus S :p
     
  3. Wolfedude88

    Wolfedude88 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,756
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    2,756
    554
    313
    Male
    Jr. I.T. Support Tech @ Amazon
    Plainfield, Indiana
    I moved this to the All-Things-Root section for you, you should hear from more people about using custom ROMS there.
     
  4. AngeredNumber

    AngeredNumber Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 2, 2011

    May 2, 2011
    1
    0
    5
  5. DSA

    DSA Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    Jun 4, 2011

    I'm using the updated 1.1 and I can't fault it
    Great theme
    Fast
    Deodexed
    Pre rooted
    Ke7 base
    Choice of 3 homescreens
    Improved quadrant scores
     
  6. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Not long to wait, then. Samsung have just delivered a brand new Samsung Galaxy S II to CyanogenMod developer AtinM. Seriously..... full story here. It's also been confirmed via Twitter by @atinm himself. :D

    I think I've just decided on my next handset.... sorry HTC but I've been waiting long enough!
     
    vengance007 likes this.
  7. Irate

    Irate Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Apr 25, 2011

    Apr 25, 2011
    103
    11
    38
    @ slug
    im new to android so what is so good about CyanogenMod roms
     
  8. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    It's more what's good for the users. By doing this Samsung have basically embraced the developer community and thrown down a challenge to other manufacturers. It's also virtually assured the SGSII of a long life - the two year-old HTC Hero received Gingerbread (Android 2.3) before any current HTC handset courtesy of CM developers.
     
  9. Blue1k

    Blue1k Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    608
    Joined:
    Oct 1, 2009

    Oct 1, 2009
    608
    190
    93
    Teacher/Web Design
    Cloverdale, BC
    Agreed! I was very surprised they are supporting CM.

    I can't imagine how fast this phone would be with stock android and CM tweaks /drools :eek:
     
  10. vengance007

    vengance007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    110
    Joined:
    Jan 12, 2011

    Jan 12, 2011
    110
    11
    38
    LONDON

    Daaaamn! I cnt waaaait! I had cm7 on my nexus one and its sweeeeet!! Glad i got an GS2
     
  11. uksparky

    uksparky Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 14, 2009

    Sep 14, 2009
    5
    0
    5
    You mean 1.1 of lightning or villain rom?
     
  12. DSA

    DSA Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    Jun 4, 2011

    Litening...which is now updated to 1.3 and includes the modded power menu
     
  13. TimInIreland

    TimInIreland Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Apr 5, 2011

    Apr 5, 2011
    16
    1
    16
    N.Ireland
    I tried Lite'ning 1.3, but all i get is the following on Odin, and it just sits there, with the buttons ghosted, and does nothing... Anyone know what im doing wrong?

    <ID:0/003> Added!!
    <OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> Litening_Rom_v1-3.tar.md5 is valid.
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
    <ID:0/003> File analysis..
    <ID:0/003> SetupConnection..


    Thanks.. Tim
     
  14. TimInIreland

    TimInIreland Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Apr 5, 2011

    Apr 5, 2011
    16
    1
    16
    N.Ireland
    Ok didnt realise I had to be in download mode... DUH....

    But now i have it installed, the phone is in a boot loop.... I have tried the VillianROM and its fine... But the litening just causes the boot loop...

    Anyone any ideas why? or what I may not be doing right... :(

    Thanks..
     
  15. vengance007

    vengance007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    110
    Joined:
    Jan 12, 2011

    Jan 12, 2011
    110
    11
    38
    LONDON
    I would defo recommend villian rom. Im using it now,latest version is 1.4 along with a gingerbread theme i flashed which is focused on saving battery on amoled screens. Im getting 12/13hours HEAVY usage. its the best rom and ive even donated twice lol. Flawless!! :D.
     
    mikeybaby72 likes this.
  16. mrvirginia

    mrvirginia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,493
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    1,493
    228
    143
    video editor
    Charlotte, NC
    yah from what i've read, VillianROM is the best out of them all. i'll wait until it either gets updated again and SMS themes are back, or if it takes too long then i'm gonna instal Virtual Box Linux on my machine because i need to get started over at the xda before i get left behind haha.

    apparently there's a way to create ROMs on Win machines now but i haven't had a chance to test just yet. prob this weekend i'll get to it
     
  17. vengance007

    vengance007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    110
    Joined:
    Jan 12, 2011

    Jan 12, 2011
    110
    11
    38
    LONDON

    Sms skin support is avaliable for 1.4(latest) via villian tweaks :).
     
    mrvirginia likes this.
  18. mrvirginia

    mrvirginia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,493
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    1,493
    228
    143
    video editor
    Charlotte, NC
    ahh really!? now i gotta load that up on here lol you get a thanks for that :p
     
  19. stevegs

    stevegs Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    15
    0
    15
    Although still not that confident !
    Just checking that is it ok to install Villian straight over lite'ning using Odin. Just would like to try different rom's before deciding on the one to use as my main one. Also the instructions for Villian look a little more complicated or will it be as easy as installing Lite'ning ?
    Thanks
    sr
     
  20. steslatt

    steslatt Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,145
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    1,145
    303
    163
    Male
    Design Engineer
    Manchester
    You dont use odin to flash villain rom, you do it on your phone in cwm. Id recommend a wipe when coming from a different rom though or it could give you problems.
     
  21. stevegs

    stevegs Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    15
    0
    15
    What would be the best way to wipe and would you recommend one over the other. What I just really want is good camera and battery life.
    Also where do I get CWM ?
    Thanks
    sr
     
  22. steslatt

    steslatt Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,145
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    1,145
    303
    163
    Male
    Design Engineer
    Manchester
    If you rooted using CF Root then it will have installed the CWM app for you.
    I've only tried Villain rom and I am impressed so far, its virtually the same as stock firmware but with less battery drain.
    To wipe and install the rom reboot into recovery (done in the CWM app) select wipe data/factory reset then yes. Once wiped go back to the main menu in recovery and select install zip from sdcard then choose zip, find where you put the villain rom zip and install. Once installed go to reboot system and then your done.
     
    mikeybaby72 likes this.
  23. stevegs

    stevegs Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    15
    0
    15
    To wipe and install the rom reboot into recovery (done in the CWM app) select wipe data/factory reset then yes. Once wiped go back to the main menu in recovery and select install zip from sdcard then choose zip, find where you put the villain rom zip and install. Once installed go to reboot system and then your done.

    Hi..
    Thanks for the replies in relation to this but being a novice I still have a couple of questions !
    I found the CWM app but I am not sure where the wipe data/factory reset is....or is it the Clockworkmod shown in recovery ?
    Do I just drag the Villian rom onto the external drive indicator on the PC ?
    Sorry for the questions.......be being a thicky . :eek::thinking:
    sr
     
  24. steslatt

    steslatt Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,145
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    1,145
    303
    163
    Male
    Design Engineer
    Manchester
    First transfer the rom zip file onto you phones memory somewhere. Next go into cwm app. The second option down is reboot into recovery... your phone should reboot and go into something called clockworkmod recovery (should be a black background with orange writing). You navigate through the menus using the volume key, select using the home key and back is the back key.
     
    mikeybaby72 likes this.

Share This Page

Loading...