1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Anyone else having problems with SwiftKey not being default?

Discussion in 'Android Devices' started by RoarOfZonda, Dec 21, 2012.

  1. RoarOfZonda

    RoarOfZonda Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    53
    3
    16
    Hey everyone
    Everytime I restart my phone the default keyboard is automatically the Samsung keyboard and I would have to change it to SwiftKey. Is there not a way to permanantly make SwiftKey my default keyboard so I wouldn't have to keep changing it every time I restart my phone??
     

    Advertisement

  2. Spaceprobe

    Spaceprobe Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    405
    Joined:
    Mar 1, 2011

    Mar 1, 2011
    405
    57
    53
    Male
    Retired Nurse
    Brighton. UK
    Very odd I have had no problems, are you sure you do not have the android keyboard selected somewhere?
     
  3. john_g

    john_g Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    558
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    558
    186
    93
    London, UK
    This is a known problem with Jellybean 4.1.1. It should have been fixed in 4.1.2, but I've just checked and it hasn't been. It's not a SwiftKey issue - I experience exactly the same thing using Perfect Keyboard Pro.
     
  4. moonduckie78

    moonduckie78 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 12, 2010

    May 12, 2010
    1
    0
    5
    I have been using 4.1.1 since it was released by AT&T 1 or 2 weeks ago, but have just started noticing this problem yesterday. Every time I restart the phone now, it reverts back to the stock Samsung keyboard. Annoying!
     
  5. RoarOfZonda

    RoarOfZonda Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    53
    3
    16
    Ok cool glad it's not just me :) it should be fixed shortly then I'm assuming.
     
  6. Deb13b

    Deb13b Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    43
    Joined:
    Jun 6, 2012

    I thought it was just my s3, its just started happening yesterday. Been working great for ages until then. Oh well another glitch :(
     
  7. adnilem

    adnilem Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    5
    0
    5
    Brisbane Australia
    Yep happening for me too! Driving me nuts! It's not even when I re-start my phone, just happens once or twice a day :mad:
     
  8. Yatezy

    Yatezy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    593
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    593
    257
    113
    Are you rooted? I just froze the Samsung keyboard in TiBu and from here on its kept SwiftKey as my default
     
  9. rsfour

    rsfour Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Nov 30, 2012

    Nov 30, 2012
    73
    7
    16
    Male
    IT Tech
    Glasgow
    I have the same issue. SUCKS! :-(
     
  10. lennydude

    lennydude Android Expert
    Rank:
     #165
    Points:
    153
    Posts:
    1,000
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    1,000
    244
    153
    Male
    Derivative Trader - AIG "JK"
    Maine USA
    AT&T S3 here..........

    Ya...same thing:(

    You go into (or try to go) "language and input" and it won't even open up!!

    Have had nothing but bugs, and more bugs since the update. Even did a factory reset twice. Had a perfectly functioning S3 setup the way i loved it running ICS and now.......... should have never done the upgrade :(

    I am searching for a way to revert backwards now...............

    OH..........and BTW.............i also use a Nexus 10 tablet that has Jelly Bean 4.2.1 and Swiftkey works flawlessly on that..................come on AT&T................
     
  11. rsfour

    rsfour Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Nov 30, 2012

    Nov 30, 2012
    73
    7
    16
    Male
    IT Tech
    Glasgow
    Lenny - you can download the firmware from samsmobile and flash with odin to go back to its.

    I believe if you have a rooted phone there is a fix available.
     
  12. RoarOfZonda

    RoarOfZonda Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    53
    3
    16
    Oh wow, yeah well my phone doesn't have nearly as much bugs as yours (I'm also ATT S3), just whenever I restart the phone the keyboard goes back to default Samsung keyboard.
    Also, yeah this update is really pissing me off too because now Ican't have Flash properly............................. I loved flash. I did download the APK, but Dolphin Browser doesn't support it >< only Firefox
     
  13. lennydude

    lennydude Android Expert
    Rank:
     #165
    Points:
    153
    Posts:
    1,000
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    1,000
    244
    153
    Male
    Derivative Trader - AIG "JK"
    Maine USA
    Yeah.............i am not rooted anymore because of the Jelly Bean. Another irritant....lol

    I have been using the S3 Toolkit from Mskip on XDA. He is working on an update. Kinda going to wait fro that.

    Guess we all complained about an update and now we get what we wanted...............lmao

    Way to go AT&T...........
     
  14. sherlock5545

    sherlock5545 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,050
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    1,050
    304
    163
    London, UK
    Is there any particular settings triggering this issue? I use SwiftKey as well but that problem you are having does not happen to me.
     
  15. lennydude

    lennydude Android Expert
    Rank:
     #165
    Points:
    153
    Posts:
    1,000
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    1,000
    244
    153
    Male
    Derivative Trader - AIG "JK"
    Maine USA
    Now that is weird. I opened up the Gmail app and started looking around the stock keyboard and pressing buttons. All of a sudden the Swiftkey 3 keyboard is an option. I can now go into language and input. It opens fine and everything is back to normal.

    Only one issue however...............i have NO idea what the heck i did to fix things. I did restart the phone prior to messing with the Gmail keyboard. ??????????????????????????????
     
  16. Wisheezy

    Wisheezy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    165
    Joined:
    Sep 1, 2012

    Sep 1, 2012
    165
    7
    56
    United Kingdom
    happens usually when i've done a reboot/shut down. Really annoying.
     

Share This Page

Loading...