1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Anyone happy with the 2.3.5 update?

Discussion in 'Android Devices' started by Hexx, Jan 10, 2012.

  1. Hexx

    Hexx Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    98
    14
    18
    Java and .Net Developer
    Hi All,

    I've read a lot of threads lately from people who are now having problems with their phones since updating to the recently released 2.3.5 OTA update - decreased memory, more bugs, more laggy etc. So, I have put off performing the update. I was just wondering if anyone here has updated to 2.3.5 and is actually happier with it?

    Thanks,

    Ben.
     

    Advertisement

  2. CafeKampuchia

    CafeKampuchia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,543
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    2,543
    2,787
    333
    Male
    Pursat, Cambodia
    I don't know what they're grumbling about. It works fine on my phone. I'm enjoying the extra memory and have had no performance issues.
     
  3. schadfield

    schadfield Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Oct 15, 2009

    Oct 15, 2009
    36
    2
    16
    CAD Engineer
    Swindon
    I agree. No problems at all for me.
     
  4. rjmendus

    rjmendus Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    14
    Joined:
    Nov 26, 2011

    Nov 26, 2011
    14
    3
    36
    India
    I got a new lock screen and extra memory. No problems till now!
     
  5. CafeKampuchia

    CafeKampuchia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,543
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    2,543
    2,787
    333
    Male
    Pursat, Cambodia
    To be more precise about the memory, before upgrading I had only 25MB free and Swype installed on the SD card (very annoying, but hey, I needed the memory!).

    Now Swype is on the phone and I have 49MB free and a lot less bloatware from the Asia 2.3.3 ROM I was running, plus the extra memory that comes with 2.3.5.

    The screen lock is different. The action before was swipe down. Now it's swipe up. I don't understand why this is a big deal for some people. :rolleyes:

    Edit: spelin'
     
  6. jaypeecee

    jaypeecee Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    112
    Joined:
    Dec 14, 2011

    Dec 14, 2011
    112
    11
    58
    Male
    Chartered Electronics Engineer
    Berkshire, England
    Hi Hexx,

    I'm with the rest of the guys. I updated from 2.3.3 to 2.3.5 and immediately gained 20MB of internal storage, which was a blessing. I'm not aware of any degradation in performance since updating.

    JPC
     
  7. clunkercar01

    clunkercar01 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    98
    Joined:
    Feb 14, 2011

    Feb 14, 2011
    98
    6
    16
    England
    I have a Wildfire S Model A510e running 2.3.3 software number 1.33.401.2.

    I click on check for software updates in settings and it tells me my phone is up to date.

    The phone is a carphone warehouse unbranded and unlocked phone.

    Anyone know why I cant upgrade Android?

    Cheers.
     
  8. Harish Harris

    Harish Harris Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    166
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    166
    11
    58
    Hi,
    Before updating to 2.3.5 do i need to take a back-up of my phone or does it just overwrite the 2.3.3 version and leave other stuff as it is?

    Thanks
     
  9. Hexx

    Hexx Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    98
    14
    18
    Java and .Net Developer
    Thanks guys for all the positive feedback. I think I may well take the plunge. :)
     
  10. CafeKampuchia

    CafeKampuchia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,543
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    2,543
    2,787
    333
    Male
    Pursat, Cambodia
    I must now retract my statement. I've since installed Cyanogenmod 7.2 and can't figure out why anyone with a rooted Wildfire S would endure HTC's stock ROMs, either 2.3.3 or 2.3.5.
     
  11. trixebell

    trixebell Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    11
    0
    35
    Hi I have just got my hardware and software update for my HTC Wild Fire S
    and im one happy bunny so far the extra memory is great as I was forever having to delete apps because of space and I like the new lock and also the message box.
     
  12. trixebell

    trixebell Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    11
    0
    35
    oh forgot to say 78.23mb free now
     
  13. Harish Harris

    Harish Harris Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    166
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    166
    11
    58
    Did you take a back-up of your phone before upgrading?
     
  14. clunkercar01

    clunkercar01 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    98
    Joined:
    Feb 14, 2011

    Feb 14, 2011
    98
    6
    16
    England
    Snap!

    My phone is now telling me I can update its software but I have no idea if I need to back anything up first?

    What happens?

    does everything get deleted?
     
  15. liane77

    liane77 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    3
    0
    5
    I am generally happy with update but when my alarm rings in the morning the snooze and dismiss buttons dont work when screen is locked, but if you unlock it it automatically turns the alarm off. any suggestions? x
     
  16. kristijan

    kristijan Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 15, 2012

    Jan 15, 2012
    3
    0
    5
    I'm happy with the update, but only thing bothering me is a problem with the android market.. I cannot download any app, always gettin a error 492 reply.. I don't know if this is related to the update..
     
  17. trixebell

    trixebell Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    11
    0
    35
    I did'nt do a back up of my phone before the update and so far it's running brill. why would I need to back up when I can redownload my apps from market I'm new to the android phone
     
  18. trixebell

    trixebell Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    11
    0
    35
    The Andriod market also have had an update for your phone did you get the new one, hope that sorts it out for you
     
  19. Harish Harris

    Harish Harris Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    166
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    166
    11
    58
    So it seems like a back up of the phone is not necessary before upgrade.
    But why is it that few users are having problems after upgrade? Is there any procedure to be done before upgrading the phone?
     
  20. Harish Harris

    Harish Harris Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    166
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    166
    11
    58
    Even i have no idea about it. lol :D
     
  21. mobivet

    mobivet Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 15, 2012

    Jan 15, 2012
    3
    0
    5
    I'm not happy with 2.3.5 update. I have some performance issues and I don't have that "extra memory". I have big problem with Market 3.4.4 when I try to download some application I got error 492...
     
  22. djthebogan

    djthebogan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    179
    Joined:
    Oct 11, 2011

    Oct 11, 2011
    179
    43
    43
    For users having market and other problems after updating........

    If you are unrooted I recommend a factory reset

    If rooted and have a recovery installed, boot into recovery and wipe dalvik cache

    Hope this helps.
     
  23. smurph1

    smurph1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    252
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    252
    12
    58
    Male
    Engineer
    Northern Ireland, UK
    A little extra memory, didin't like the new ring pull sceenlock, as was having issues with lower touchscreen (which was resolved by soemone telling me to power off and take battery out & reboot - worked, solved screen issues).

    BUT now the ring pull which on pulling up used to answer calls, doesn';t now, I have to make a secondary touch at green answer button, anyone know how to resolve?

    Why does Android do such weird and differing small things?!?!?! IT JUST SHOULDN'T!!
     
  24. djthebogan

    djthebogan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    179
    Joined:
    Oct 11, 2011

    Oct 11, 2011
    179
    43
    43

    After the update the phone needs a factory reset to clear out and rebuild its dalvik cache.
     
  25. Harish Harris

    Harish Harris Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    166
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    166
    11
    58
    Then it is better to take a backup of my phone before upgrading. Is there a good software to backup all my stuffs?
     

Share This Page

Loading...