1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root anyone losing 3g signal?

Discussion in 'Android Devices' started by ppbb, Oct 3, 2010.

  1. ppbb

    ppbb Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    191
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    191
    6
    36
    i keep losing my 3g signal. it started when i switched to wifi mode. then when switching back to 3G the 3G signal never came back on. After a reboot 3g returned.

    now this afternoon my 3g signal just dissapeared on its own.

    anyone else having the same issue? maybe my phone is finally dying.
     

    Advertisement

  2. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #56
    Points:
    483
    Posts:
    6,695
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,695
    1,927
    483
    I use WiFi for data far more than 3G, but this has never happened to me. There is a power control widget that comes with Froyo that lets you turn data off. You could try installing that widget to see if data is switched off for some reason. (There must be a setting for that somewhere. Look at settings->mobile networks. See if "Data enabled" is checked. Also, any chance that you are roaming, with the roaming setting that is there turned off?)

    One last thing - are you still running Tazz 1.0? Perhaps try updating to a later version.
     
  3. ppbb

    ppbb Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    191
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    191
    6
    36
    i have power widget installed and use it to go back and forth from wifi to 3g.

    actually am running v9 - just haven't updated my profile here at AF.

    i just reflashed the current radio image and hopefully that will help.

    i also read elsewhere it could be a cyanogen issue with the dailies.

    we'll see.
     
  4. kobel1up

    kobel1up Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    310
    Joined:
    Jan 18, 2010

    Jan 18, 2010
    310
    16
    38
    student
    Miamisburg, ohio
    I haven't had any issues with it, the only time I had problems was when I ran froyo or white widow. Double check all your wifi and mobile 3g settings. I have noticed that those roms mentioned above don't tend to switch back and forth from wifi and 3g properly.
     
  5. ppbb

    ppbb Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    191
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    191
    6
    36
    just reflashed the radio image and the 3g came back. Not sure if the flashing of the radio image brought it back or the reboot.

    will keep you guys posted. thanks for the input.
     
  6. ppbb

    ppbb Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    191
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    191
    6
    36
    i now suspect turning on JIT had something to do with it. I just wiped and reinstalled Tazz 9.0

    after may market apps finish installing/updating, I am going to keep jit off and try to toggle 3g on and off.
     
  7. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #56
    Points:
    483
    Posts:
    6,695
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,695
    1,927
    483
    Tazz is the one that I haven't run. I've never had a problem with CELB, Kaos or Nonsensikal.

    Also, are you on the latest radio? What is the baseband version?
     
  8. dragonbro

    dragonbro Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    262
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    262
    25
    43
    Bay Area, CA
    Occasionally I have this issue when I switch into airplane mode and back.....the 3G won't come back on. A reboot has always fixed the issue, but a little annoying non the less. I can't always duplicate the issue either, but it seems to happen when I use the airplane widget versus power button > airplane mode.
     
  9. CXXV

    CXXV Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    252
    Joined:
    Jan 23, 2010

    Jan 23, 2010
    252
    10
    38
    Why do people leave the 3G (mobile) on all the time. All it does is drain the battery.

    Just turn it on when you needed to check e-mail and such.
     
  10. Demache

    Demache Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,011
    Joined:
    Apr 18, 2010

    Apr 18, 2010
    3,011
    341
    183
    Sioux Falls, SD
    I don't see as much of a benefit leaving it off all the time. Your still connected to 3G, just no data connection is open, similar to how dumbphones do it. Granted, sitting idle will consume much less battery than one being used. So it does remove the possibility of an app deciding to keep whoring the connection while your not looking. I just like it being on demand when I need it.

    Now, disabling auto-syncing on the other hand, it does make a noticeable difference. No matter what.
     
  11. Praetorian

    Praetorian Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    180
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    180
    23
    38
    IT Manager
    Las Vegas, NV
    IMO leaving 3g off kind of defeats the purpose of having this kind of phone. I want it going out and syncing with my email and facebook and whatever and alerting me when something new comes up. Thats part of the fun.
     

Share This Page

Loading...