1. Download our Official Android App: Forums for Android!

anyone tried wiggle application?

Discussion in 'Android Apps & Games' started by mikemo76, Mar 28, 2009.

  1. mikemo76

    mikemo76 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 28, 2009

    Mar 28, 2009
    2
    0
    5
    Anyone tried that wiggle application in the market yet? I just downloaded it and it seems very handy... i can definetly see myself using this at work or at school, i tend to get really bad gps signal whenever i'm indoors and this solves my problem.

    if you have it installed, what do you guys set the scanning frequency to? im having a hard time picking an interval, also do you guys enable WifiLock from settings page or leave it off?

    thanks
     

    Advertisement

  2. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    699
    Joined:
    Dec 2, 2008

    Dec 2, 2008
    699
    49
    88
    Male
    Senior software developer
    UK
    I can see a benefit in using wiggle, changing your phone profiles based on location but doesnt this provide a limited set of functionality that locale already provides or am I missing the point completely?
     
  3. dwattsy21

    dwattsy21 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    17
    5
    16
    I had this app and loved it. But now i need to reinstall it and i cant find it in the market at all! But i need it its the best battery saving app out there! Can you still see it in the market??
     
  4. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    663
    Posts:
    10,543
    Joined:
    Nov 3, 2008

    Nov 3, 2008
    10,543
    210
    663
    Washington DC, USA
    Wiggle Lite and Wiggle Premium are both this in market

     
  5. dwattsy21

    dwattsy21 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    17
    5
    16
    When i search for wiggle in the market, all that comes up is beebs old macdonald(!!?!?!)

    Is there any other place to get it other than the android market? Like somewheere online to download it?

    Could the reason i might not be seeing it because i have rooted my phone with a modaco 2.8 ROM??:mad:
     
  6. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    663
    Posts:
    10,543
    Joined:
    Nov 3, 2008

    Nov 3, 2008
    10,543
    210
    663
    Washington DC, USA
    Could be ... I checked it with a Rooted phone ... but my root is a CM ROM

    I think if it is in the MArket .. that the TOA says it can't be elsewhere ...?
     
  7. Dochavoc

    Dochavoc Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 20, 2009

    Nov 20, 2009
    4
    0
    5
    It's there, it's just case sensitive. Use a capital 'W' and you will find both.
     
  8. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Rank:
     #324
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
  9. superuser

    superuser Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    1
    0
    5
    I tried Locale. It sucks. Let me count the ways:

    1. It's location (radius) based and the smallest radius it allows is about the size of my neighborhood, not my house. That's useless.
    2. Because location is a nebulous thing on cell phones, more often then not it drops in and out of my default and work profile - it's always fun to get a loud ring in a meeting when I told Locale to be quiet at work
    3. When moving in and out of "locales", it takes 10-15 minutes for it to recognize and adjust. So my work profile (no bluetooth) stays on until I get home (no bluetooth) and my default profile (bluetooth) never turns on in my car. How useful!

    Wiggle on the other hand is faster to switch and WiFi (AP) based. I set it to my work AP and my home AP and when I get out of range of those it switches FAST.

    Unfortunately since I upgraded my phone, it's getting Force Closes constantly and simply not working anymore. I have tried contacting the author to see if they plan on any updates, but no word yet. If anyone knows of another wifi-based profile switcher, let me know.
     
  10. vincentp

    vincentp Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,640
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,640
    59
    128
    Mortgage Underwriter
    Rochester, NY
    I have problems with Locale working properly too, and I don't even use GPS location. I have everything set up based on time (simple, you'd think) and the profiles still don't change when they're supposed to. Today, two hours into my work shift, it switched to my work profile, after the phone had rung loudly once. Sometimes it will go through my entire work day without ever changing from default. My low battery profile never kicks in, regardless of how low the battery gets.

    I want to like this program, but it just doesn't work. Maybe I'll give Wiggle a shot if it's similar / works properly.
     
  11. latinmaxima

    latinmaxima Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    835
    Joined:
    Oct 15, 2009

    Oct 15, 2009
    835
    111
    113
    Customer Service/ Quality Assurance Supervisor
    Richmond ,KY
    Apparently this is not availabel for 1.5? I searched in the market as well. I have a samsung moment if that matters.
     
  12. frazelle09

    frazelle09 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    May 27, 2009

    May 27, 2009
    33
    2
    16
    Child development - education
    Mexicali, Baja California, M
    Uh, i'm using Toggle, from the Market, and use it with just Profile and Time and it seems to work just fine as far as changing on time. i really need to use it bec. i need to turn off all TelCel 3G, Edge, etc. before crossing the border into the U.S., otherwise the phone likes to connect to whatever network is available and it sucks all my TelCel minutes into the ether in 5 minutes flat. i get back to Mexico and have no phone minutes! i also set up the Profile with Airplane mode - WiFi On - so that when i get to work, it finds and connects to the work WiFi and i can make calls using Sipdroid and Gizmo5 (now a Google company - ???)

    Hope this helps and have a great evening! :)
     

Share This Page

Loading...