1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support App Invintor help

Discussion in 'Android Devices' started by hunterwrot, Sep 20, 2011.

  1. hunterwrot

    hunterwrot Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    169
    Joined:
    Jan 1, 2011

    Jan 1, 2011
    169
    11
    38
    Grassy Gator Lawn Care
    St. Augustine, FL
    I have googled this all night and cant figure out a solution. I am not great with computers. I am trying to run app inventor and it isn't reccognizing my phone on the blocks editor screen. It also doesn't reccognize the emulator. I tried running this in chrome and ie and none work. I also used the app inventor website to make sure my computer and browser settings are correct. Everything seems to be set up fine. I am running the latest java 6 update 27. Connect to phone is greyed out. Please help! I know it is probably an easy fix but windows 7 always makes thing difficult. Thanks in advance for any advise.
     

    Advertisement

  2. Tosa90

    Tosa90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    109
    Joined:
    Jul 3, 2010

    Jul 3, 2010
    109
    32
    43
    Machinist
    Milwaukee,WI
    Are the USB drivers from Motorola installed?
     
  3. hunterwrot

    hunterwrot Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    169
    Joined:
    Jan 1, 2011

    Jan 1, 2011
    169
    11
    38
    Grassy Gator Lawn Care
    St. Augustine, FL
    Yes. they are installed. Adb does recognize my device.
     
  4. BenDroid

    BenDroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    200
    Joined:
    Jan 8, 2010

    Jan 8, 2010
    200
    13
    58
    Make sure that USB debugging is enabled on your device. Under normal circumstances are you able to connect this device to your PC for like Mass Storage or Media Syncing?
     
  5. hunterwrot

    hunterwrot Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    169
    Joined:
    Jan 1, 2011

    Jan 1, 2011
    169
    11
    38
    Grassy Gator Lawn Care
    St. Augustine, FL

    Yes driver works fine. PC mode, mass storage, USB debug on, stay awake on. Every recommend setting is checked. It doesn't even recognize the emulator.
     
  6. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    USB Connection --> Charge only
    USB Debugging --> on
    Working right here right now.

    AppInventor 1.jpg

    Try using the drivers linked in my signature....

    Also, if you're using Firefox, you can't use NoScript - I used IE to load appinventor, and I am using JAVA 1.7.1 on my computer as well.
     
  7. hunterwrot

    hunterwrot Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    169
    Joined:
    Jan 1, 2011

    Jan 1, 2011
    169
    11
    38
    Grassy Gator Lawn Care
    St. Augustine, FL
    Downloaded the driver from your signature. Installed it. Block editor still not recognizing my phone. I am not sure it is the drivers because it also does not recognize the emulator. Not sure what java 1.7.1 is. I am going to try to do java 1.7.1 after i go to dinner with my wife. I cant seem to find a working download for 1.7.1. I am going to check torrents. Java.com cant find. Please excuse my ignorance. I am trying to learn. I know more about my phone than i do my computer. That is a fact.
     
  8. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Get the latest JAVA from java.com - I thought it said 1.7.1 when I ran the test, I might be mistaken....

    if you have a 64bit machine, get both 32bit and 64bit installers and install both
     
  9. hunterwrot

    hunterwrot Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    169
    Joined:
    Jan 1, 2011

    Jan 1, 2011
    169
    11
    38
    Grassy Gator Lawn Care
    St. Augustine, FL
    Ok I will try to get both installers and see how that works.
     
  10. hunterwrot

    hunterwrot Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    169
    Joined:
    Jan 1, 2011

    Jan 1, 2011
    169
    11
    38
    Grassy Gator Lawn Care
    St. Augustine, FL
    It will not let me install the 32bit driver. Says that it is a 32 bit and my system is 64. It will not go through with the installation.
     
  11. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Eh? Umm, not true - I have both installed on my system.

    What's your Operating system?
     

Share This Page

Loading...