1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Apps2sd and Nandroid Q

Discussion in 'Android Devices' started by Slash3040, Feb 23, 2011.

  1. Slash3040

    Slash3040 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    100
    11
    38
    I work at the Home Depot, need some lumber? Come a
    USA ese
    Hey all, I'm fairly new to rooting and I have a bit of a problem.

    1.) I can't get Apps2SD to install. I follow the steps but it seems it quite doesn't work. Any idea?

    2.) And how do I put a backup of Nandroid from my computer back into the phone to where it will recognize it?
     

    Advertisement

  2. Slash3040

    Slash3040 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    100
    11
    38
    I work at the Home Depot, need some lumber? Come a
    USA ese
    and to be more brief with step 1; I was in a bit of a hurry to type it out so it is somewhat vague, sorry about that =/ Anyways I set the SD card partition to 0 swap / 512mb for the partition. It seems every time I do this though it completely wipes the SD card, then I have to completely install my ROM all over again.
     
  3. SUroot

    SUroot Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,916
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,916
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    what method are you using?
     
  4. Slash3040

    Slash3040 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    100
    11
    38
    I work at the Home Depot, need some lumber? Come a
    USA ese
    Well I downloaded a zip off some website which probably is faulty, and I did the partitioning inside of Clockwork. What's the best way of going about this?
     
  5. SUroot

    SUroot Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,916
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,916
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    youre flashing the zip?

    show me the zip please? and what rom are you on?
     
  6. GrenW

    GrenW Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    798
    Joined:
    Apr 16, 2010

    Apr 16, 2010
    798
    130
    93
    UK
    1) A2SD usually comes built into a rom. Is that what you are trying?

    2) Place the Nandroid backup zip into \Clockworkmod\Backup on the SD card. Not sure it matters where you store it but this is the default location.
     
  7. SUroot

    SUroot Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,916
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,916
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Yeah it has to go to the location as CWM only checks that default location. You cant browse to a restore point.
     
  8. GrenW

    GrenW Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    798
    Joined:
    Apr 16, 2010

    Apr 16, 2010
    798
    130
    93
    UK
    I did wonder. I've done quite a few backups but never restored once........yet
     
Tags:

Share This Page

Loading...