1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Are there any known issues with the HTC Incredible 2?

Discussion in 'Android Devices' started by artmanphoto, Jul 20, 2011.

  1. artmanphoto

    artmanphoto Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    25
    0
    15
    Professional Photographer
    Kansas City - USA
    My wife has a Samsung Fascinate and the phone can never lock onto the GPS signal when using Google maps/navigation - a known fact on the forums and the web.

    I am researching other phones for her and the HTC Incredible 2 looks like a good phone.

    Can anyone tell me does the Incredible 2 have troubles easily locking onto the GPS signal when used with Google maps/navigation?

    Are there issues with the Incredible 2 that I would cause me not to buy it?

    Thanks!

    Bill
     

    Advertisement

  2. Stealthman

    Stealthman Android Enthusiast
    Rank:
     #555
    Points:
    43
    Posts:
    491
    Joined:
    Jul 2, 2010

    Jul 2, 2010
    491
    38
    43
    I use my gps all the time with no issues at all.


    The only problem I had with this phone was with the stock text messaging app, it kept freezing on me. I replaced it with handcent and haven't had a problem since. This phone works really really well and smooth.
     
  3. Lagos

    Lagos Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    195
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    195
    29
    43
    This is the best phone I have ever owned. Zero problems with GPS issues or anything like that. It also has amazing battery life and fast performance!

    The only complaint about this phone (and many other Verizon phones) is that it does come preloaded with a bunch of bloated apps that you can't remove. However rooting the phone solves this problem.
     
  4. victek

    victek Android Enthusiast
    Rank:
     #350
    Points:
    63
    Posts:
    468
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    468
    65
    63
    I don't use my Dinc2 for navigation, however I did experiment with the GPS a lot in conjunction with anti-theft software. It always connected to GPS quickly and produced accurate location maps through Google.

    There are no deal breaking issues. The phone works really well.
     
  5. burt0010

    burt0010 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 21, 2011

    Jul 21, 2011
    1
    0
    5
    I got a new Verizon HTC Incredible 2 about two weeks ago and Google Maps freezes up every time I use the GPS. Drives me nuts. I'm still looking for a solution.
     
  6. esn

    esn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    566
    Joined:
    Dec 21, 2009

    Dec 21, 2009
    566
    48
    68
    construction
    South Jersey
    You might have a defective device this phone has been flawless for me so far. Have you tried a factory reset?
     
  7. Lagos

    Lagos Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    195
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    195
    29
    43
    Try this...
    Go to settings/power and disable fastboot. Then reboot the phone and see if the problem goes away. If that still doesn't fix it, try a factory reset.

    Turning fast boot off seems to correctly reboot the gps while having it on seems to skip this part.
     
  8. alarinn

    alarinn Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    10
    1
    16
    I found 2 issues:

    1) A number of compass apps incorrectly display 180 degrees - N should be S. Known issue and not known if it can be fixed
    2) Stock quotes showing invalid prices in the portfolio. I've tried 3 or 4 stock alert apps and I can't set alerts because the prices are 9 digits in length. The default stock app works fine but so far none of the stock alert apps I've downloaded work. The Stock Alert app will work but you have to let it refresh the portfolio first before you can set alerts. The issue is when the portfolio screen reverts back you get all kinds of alerts. It's not the app because a friend at work downloaded it on his AT&T Samsung phone and the app worked perfectly. I'm thinking there are issues with this phone.
     
  9. ryanerb

    ryanerb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    9
    1
    6
    i heard that #1 , north south issue, was fixed in the 2.3.3 release that just got pushed to the phones. have you applied this update?
     
    Mark Wood likes this.
  10. robert235

    robert235 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 15, 2011

    Jun 15, 2011
    13
    1
    16
    the gps doesn't work with fastboot enabled other that it work fine.
     
  11. alarinn

    alarinn Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    10
    1
    16
    Yes I have but I need to break out my compass and verify that it works. Is there a way to verify the OS version?
     
  12. alarinn

    alarinn Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    10
    1
    16
    I found how to see the OS version and it is 2.3.3. I'll check it when I get home and reply back later. Now if I can get the stock alerts to work.
     
  13. artmanphoto

    artmanphoto Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    25
    0
    15
    Professional Photographer
    Kansas City - USA
    Thank you to everyone that replied to my initial questions about issues with the Incredible 2. I really appreciate your thoughts.
     
  14. Rich_NY

    Rich_NY Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    118
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    118
    9
    36
    I came from a fascinate, I love this phone GPS works/locks great
     
  15. banditelvis721

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    May 5, 2010

    Is there a bluetooth issue? With cars and contacts? With 2.3?
     
  16. Lars

    Lars Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,439
    Joined:
    Mar 24, 2010

    Where google maps is concerned, just do a clear data on the map app. No need for a factory reset. Some of the updates of GM have that issue.

    I just ordered an I2. HTC has always had a good GPS chip in their phones. They usually work indoors even. Samsung is the worst though my wife's SF is ok. Moto is fine too.
     

Share This Page

Loading...