1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General AT&T OTA update available

Discussion in 'Android Devices' started by pdl2mtl90, Jul 31, 2013.

  1. pdl2mtl90

    pdl2mtl90 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    76
    Joined:
    Jul 7, 2012

    Jul 7, 2012
    76
    17
    38
    Male
    Financial Advisor
    Tulsa, OK
    Currently downloading an OTA update from AT&T. Checks in at 230MB. Assuming its 4.1.2.
     

    Advertisement

  2. strike1nc

    strike1nc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    May 6, 2011

    May 6, 2011
    11
    2
    16
    Mine is downloading also had to do it over Wifi, thanks for the info PDL
     
  3. tbzj7

    tbzj7 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Nov 21, 2011

    Nov 21, 2011
    96
    16
    18
  4. moses19

    moses19 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 3, 2013

    Aug 3, 2013
    2
    0
    5
    Male
    Hey guys I just updated. Are you guys also getting a choppy animation when opening folders on the homescreen?
     
  5. gingersnapgirl

    gingersnapgirl Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    309
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    309
    61
    83
    Female
    Oakland, CA
    no, but I use Nova launcher, not TW. I haven't used TW since about a week after I got my phone home.
     
  6. GTWalling

    GTWalling Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,277
    Joined:
    Sep 9, 2012

    Sep 9, 2012
    1,277
    412
    163
    Alabama USA
    This is not what you want to hear, but it is recommended with any major/minor OS update to do a factory reset to clear old files that are still left from the old OS. Like a clean install on a PC as opposed to a upgrade. I was having problems with mine till the Factory Reset.
    Go to Settings/Back up and reset, then choose Factory data reset.
     
  7. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,476
    Joined:
    Jan 19, 2010

    This ^^^

    Can make a lot of differences, some of which may not show for a while, long after you've forgotten about the update, so you'll be troubleshooting with a bit more difficulty sometimes.

    Classic bugs sometimes have to do with remnants in the cache partition trying to shake hands with the new stuff.. making things slow down or appear as if resources are being drained. But it's more complicated than that, and well worth the reset.

    So, at a minimum, do the cache partition wipe from the recovery menu..and at best a FDR. ;)
     
  8. josborne6

    josborne6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    188
    Joined:
    Sep 18, 2012

    Sep 18, 2012
    188
    16
    38
    Male
    Healthcare
    Lithia, FL
    Anyone rooted on stock Rom that has received the update?
     
  9. rborelli

    rborelli Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    108
    Joined:
    Mar 22, 2011

    Mar 22, 2011
    108
    11
    58
    MA
    I'm rooted and got the notice today. I chose to keep the rooted recovery and to keep root access. in the end I got a message saying the update failed but my status shows 4.1.2 and I have the features.

    Bob
     
  10. artbytes

    artbytes Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    405
    Joined:
    Apr 7, 2011

    Apr 7, 2011
    405
    27
    43
    I tried getting into the recovery menu and the instructions didn't work. They said to hold down both the + and - volume rockers while pressing the power button. Nothing happens until I let go of the power button, and then it reboots normally. Therefore, I can't wipe the cache. Am I missing something?
     
  11. artbytes

    artbytes Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    405
    Joined:
    Apr 7, 2011

    Apr 7, 2011
    405
    27
    43
    Mine has taken forever to download the file. It finally gets to 100% - and then nothing. I think it's done that twice - seeming to download the file, and then just quits. No install. It still shows that I have 4.1.1
     
  12. blowfish

    blowfish Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 26, 2011

    Apr 26, 2011
    1
    0
    5
    USA
    So after downloading the firmware update for 4.1.2 does it automatically apply the update or give you an option to do it when you decide to? The reason why I ask is I was thinking about doing a factory reset before the update and after to start fresh. But, I don't want to do this until I know I can run the update right after the reset.
     
  13. artbytes

    artbytes Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    405
    Joined:
    Apr 7, 2011

    Apr 7, 2011
    405
    27
    43
    Mine was very confusing. It would seem to stop without completing and I got messages over several hours that an update was ready. It did finally finish the install just now. I haven't tested much, but it seems to be working.
     
  14. gingersnapgirl

    gingersnapgirl Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    309
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    309
    61
    83
    Female
    Oakland, CA
    I had the same issue, but it did eventually complete and seems to be working. They've added the ability to customize text tones for each contact without needing a separate app, but for whatever reason, the ability to edit the toggles on the notification shade didn't make it in, and that's really the only reason I wanted the update, so I'm disappointed by this.
     

Share This Page

Loading...