1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [AT&T] [Q] LG G2 D802 Flash Boot started issue!!

Discussion in 'Android Devices' started by ABDUL BASIT KING, Jan 1, 2015.

  1. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    Hi, Great community.
    I'm here with an issue I was trying to install Lg G3 Cloudy Rom for Lg G2 on my G2 D802. But My bad I'm in trouble now.! My phone stuck on very start. Getting message Flash Mode Started and Udc Start. Seems like I have flashed it wrongly .. very confused[​IMG][​IMG]
    I have connected it to usb Data cable got some other notifications on cell screen and nothing else.

    I am unable to get in for download or recovery mode tried power + up and down buttons already.
    Please help Experts.

    **mod note** Turns out Abdul's device was the D800,
    http://androidforums.com/threads/q-lg-g2-d802-flash-boot-started-issue.892429/page-2#post-6896848
    so please read through this thread ;)
     

    Advertisement

    #1 ABDUL BASIT KING, Jan 1, 2015
    Last edited by a moderator: Mar 1, 2015
  2. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Are you stuck at the LG logo or is its showing fastboot mode? When you mentioned "flash mode" did you mean fastboot mode?
     
    ABDUL BASIT KING likes this.
  3. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    Thanks for your response.
    Its stuck on FlashBoot Mode.
    I was trying to install G3 Cloudi Rom. Seems like I have followed wrong model method.
    I have bought this device 2nd hand. And in about phone D802 was mentioned also on back D802 is mentioned.
     
  4. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    So I have followed D802 method of rooting and flashing and after reboot I am getting this flashboot mode started. Even I could not install G3 Rom yet. As Could not get in for Download or recovery mode.
     
  5. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    I don't have IMEI number and its box. :(
     
  6. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Have you tried fastboot flashing the d802 aboot, boot and laf already to restore download mode?
     
    ABDUL BASIT KING likes this.
  7. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    Nope I have not tried anything. As I don't want to. Please guide me. During Fastboot mode whenever I plug in g2 through USB DataCable its storage drive does not comes up. Also, I have installed PDAnet. But PdaNet keep on showing that Connecting to your phone (USB) Screen Shot: http://prntscr.com/5npwsh
    and during this message on G2 additional two commands come up i,e
    fastboot: ONN
    fastboot: st::
     
  8. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    Also, I have tried volume up+ USB cable plugging then it shows Download mode for a while and then fastboot mode started.
     
  9. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    I know you have repeated these guides for many time before in many threads. But trust me you are helping allot. Thanks again.
    Currently, I'm downloading SDK tools and then I will follow rest of the instruction that you did write in another thread.
     
  10. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Sounds good. Verify you have a working fastboot connection by rebooting the phone via fastboot. That will have you in a position to start fixing the phone.

    Also try turning off the phone entirely, then press and hold all three back buttons at the same time. See if you get lucky and get the screen to show up which shows your IMEI at the bottom. If so, use it to get a download link to your KDZ and PM that to me.
     
    ABDUL BASIT KING likes this.
  11. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    WaoooOOoo... Pressing 3 buttons worked .. finally just got a lead for IMEI :p
    Let me pm you. You are just Awesome.
     
  12. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    I'm waiting for your guide for further steps. @iowabowtech
     
  13. trh8886

    trh8886 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 18, 2015

    Jan 18, 2015
    3
    0
    15
    Male
    hey guys, im having the exact same problem. please let me know if and how you fix this
     
  14. ABDUL BASIT KING

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Jan 1, 2015

    Jan 1, 2015
    18
    6
    26
    Male
    @trh8886 I have resolved the issue on my device. Sir @iowabowtech Helped me to get rid of it.
    1- What is your device model ? (My case was different. As after inspection I found that my device model was not D802 :/ )
    2- Do you have IMEI number of your device ?
     
  15. r0r040

    r0r040 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 21, 2015

    Jan 21, 2015
    7
    3
    16
    Male
    iowabowtech can you help me,i have the same problem with lg g2 D802 same like ABDUL BASIT KING ...im stuck in "fastboot mode start" i find the imei its something in chinese or corean...please help me
     
    ABDUL BASIT KING likes this.
  16. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    I'd be happy to help but would prefer to do so on Freenode IRC, channel #lg-g2. Firstly though, you'll want to remove your rear cover and verify the model of the hardware inside. It will be stamped in white lettering in the lower left/center.
     
  17. r0r040

    r0r040 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 21, 2015

    Jan 21, 2015
    7
    3
    16
    Male
    i remove the rear cover and the model is D802-0905
     
  18. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Great news, you have a legit D802 by the look of it. So you will need to fastboot flash aboot, boot and laf at minimum, these days I prefer to flash the entire bootstack (aboot, boot, laf, dbi, rpm, tz, sbl1) from a previous firmware version, or the one you're currently on if you know what that is and if those partitions are available. That should restore download mode at which point you can use it to flash a kdz or tot.
     
  19. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    These G2 problems have become so complex that I'm essentially pulling up stakes and moving all my support efforts to Freenode IRC, channel #lg-g2.

    Hate to do it, but issues that we can solve in minutes/hours there seem to take days/weeks in a forum format. I'll still be checking in here when I can but will likely have a reduced presence. FYI, my IRC nick is Ncrypt3d.
     
  20. r0r040

    r0r040 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 21, 2015

    Jan 21, 2015
    7
    3
    16
    Male
    im in to irc but how can find you....my nick is r0r040
     
  21. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    irc.freenode.net if you have a client. You are not in the same channel as myself or the wrong server? Channel is #lg-g2
     
  22. r0r040

    r0r040 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 21, 2015

    Jan 21, 2015
    7
    3
    16
    Male
    i cant acces this site....irc.freenode.net
     
  23. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    It's not a site, it's a server. I thought you were trying to connect with client software. To connect via internet go here:

    http://webchat.freenode.net/

    Enter your username, can be virtually anything.
    Enter channel #lg-g2
    Answer the captcha and you're in
     
  24. r0r040

    r0r040 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 21, 2015

    Jan 21, 2015
    7
    3
    16
    Male
    YOU ARE THE GREAT....I FINISH IN THE MORNING ...ITS OK ....WORK GREAT GOD BLESS YOU...TKS MAN YOU ARE THE BEST
     
    bberryhill0 and iowabowtech like this.
  25. Ahmad Ahsan

    Ahmad Ahsan Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 27, 2015

    Feb 27, 2015
    8
    0
    5
    Male
    hi im in trouble,i bricked my device n then flashed tot. file with flash tool using a guide from other forum...my device cant go into download mode not in recovery(i never had custom recovery) it just stuck on lg logo with led on..
    i also now have display issue it shows white n some other color lines..
    my device can be detected by laptop by the way...but it does not show any folder or partitions.. what can i do now?
    i have d802(written on back) but now im curious that it might be just wriiten on back may be it is another model from inside..thats why it got bricked because i flashed it with d802 tot files im completely lost please help
     

LG G2

The LG G2 has a 5.2-inch display with 1080p resolution. It also has a Qualcomm Snapdragon 800 processor, 2GB of RAM, a 13 megapixel camera, NFC, and more.
Tags:

Share This Page

Loading...