1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Audio popping in music playback?!

Discussion in 'Android Devices' started by xmguy1, Jan 20, 2014.

  1. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Since updating to JB ROM I've noticed a popping noise through all streaming / online music sources (Local plays fine). Rhapsody , Pandora . Popping/Clicking through the speaker and headphones, about 1 second apart. Anyone else notice this and know of a fix?
     

    Advertisement

  2. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Anyone those same music streaming apps play and sound fine on my Galaxy S4. But the clicking/ticking noise is heard on every streaming app even noticed it on local files now too. I can't figure it out unless something is a miss in this JB ROM.
     
  3. rjglenn

    rjglenn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    719
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    719
    101
    113
    Firefighter, agrimechanic
    North Florida
    Did you do a factory reset after you flashed jellybean? Seems like you are having little nagging problems that usually are due to an update. Yes, I know it is a pain in the ass but it will often clear up weirdness that you are having.
     
  4. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    I didn't. I may have to. I can back up my apps with Titanium Backup. I hope that'll fix it....Are you running the JB Rom?
     
  5. rjglenn

    rjglenn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    719
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    719
    101
    113
    Firefighter, agrimechanic
    North Florida
    Yes but I OTAed it onto a brand new fresh out of the box phone, then I reset it because it is what I've always been told to do. "Do a wipe, have no gripe". My window shade hang up button works without issue and audio streaming works well.
     
  6. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Restored to full stock. Still hear clicking sound in music playback. :( Probably have to get a replacement when I can. I have no idea what's causing this clicking noise in music playback.
     
  7. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Would someone with clockwork recovery installed and a glitch free (no clicking sound in music playback and end button in notification shade works) Please send me a Nandroid backup in stock? I really want to get this fixed.
     
  8. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    I'm not using the OTA JB. I'm using Doctorors ROM.
     
  9. stykthyn

    stykthyn Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Dec 6, 2013

    Dec 6, 2013
    30
    9
    16
    Mine does this too. Downloaded power amp player and it stopped.
     
  10. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Does yours do it with services like Pandora, did that fix it? I've got Power Amp player. Its clicks there, in the native player, in Rhapsody and Pandora too.
     
  11. stykthyn

    stykthyn Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Dec 6, 2013

    Dec 6, 2013
    30
    9
    16
    Don't really use Pandora. MP3 playback would pop, but streaming podcasts, and video play back would not. The poweramp app stopped the popping from my MP3s.
     
  12. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Mine is more of a constant "tick" or "clicking" sound every 1 second when the song levels are just right or there is a lull in the song itself. I noticed a lot if I played the last 20 seconds of Celine Dion - My Heart Will Go On. Where at the end its just music while Celine vocalizes.
     
  13. mkhol

    mkhol Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Jun 28, 2012

    Jun 28, 2012
    27
    1
    16
    I downloaded JB when it came out and don't have this clicking. I use poweramp since it supports music that I have burned from media player, but doesn't do it while streaming either....thinking it is the phone..you wouldn't want to ruin a good Celine song, hahaha.
     
  14. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    I really wonder. Honestly I used that song only because of its ending, I was trying to think of a test track and it came to mind. Lol, its not in my regular rotation although I do like her music, but anyway... But to add further confusion. Power Amp player when used the clicking is gone same when I tested the same track in a ringtone editor. Rhapsody and Pandora its back....I'm at a loss. Almost makes me think Pandora and Rhapsody are the cause. Sad too because I'm using the hacked adfree / unlimited skips 5.0 version of Pandora. Rhapsody is the latest. However its insanely noticeable in that app.....guess what it has its own EQ. I notice it in the latest version of Slacker too. Something must be going on in the phone itself to have the skips in a factory environment.
     
  15. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    I noticed it so much tonight while playing Toto - Africa on Rhapsody. Its constant, what gets me is it was fine on ICS 4.0.4.
     
  16. rjglenn

    rjglenn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    719
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    719
    101
    113
    Firefighter, agrimechanic
    North Florida
    I also have it too on slacker. Looks like we have a bug...
     
  17. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Wonder if well see a fix?
     
  18. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Listening to hours of American Top 40 - The 80s on TuneIn didn't pop or click like Slacker and Rhapsody. Hmm.
     
  19. unitypunk

    unitypunk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    292
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    292
    37
    53
    Male
    pretty brave admitting to listening to celine dion to us.. thats like what 25 years old now, and every woman over 45's favorite song? lolol



    . haha thanks for the laugh.
     
  20. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN

    I bet your mama liked it, what's wrong with being over 45?! Its like a fine wine gets better with age! Lmao!
     
  21. stykthyn

    stykthyn Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Dec 6, 2013

    Dec 6, 2013
    30
    9
    16
    This is a well documented issue in the galaxy world. Google searching led me to the power amp app. Seems jb fixes solved the issue in other devices but I don't see that coming our way. Hope you find a suitable fix.
     
    xmguy1 likes this.
  22. xmguy1

    xmguy1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    179
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    179
    8
    36
    Male
    McMinnville, TN
    Yeah Power Amp fixed the clicking for local files for me too. Still very noticeable in Rhapsody, Slacker and Pandora.
     

Share This Page

Loading...