1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Avail] Bricked Avail, no launcher or keyboard

Discussion in 'Android Devices' started by malcolmsharp, Oct 24, 2012.

  1. malcolmsharp

    malcolmsharp Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 24, 2012

    Oct 24, 2012
    5
    0
    5
    I have a rooted Avail, and I've taken the default launcher and keyboard out of the ROM because I wasn't using them. Well, I messed up later and went to factory settings. Of course, now I have a phone with no launcher or keyboard.

    I have the t-card file, but I can't get to settings to load it. I can't sideload anything because I can't get to anything on the phone.

    Any suggestions? I never set up the adb connection, and even if I did I can't set usb debugging now.

    Thanks.
     

    Advertisement

  2. Motorhead1991

    Motorhead1991 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    831
    Joined:
    Mar 7, 2012

    Mar 7, 2012
    831
    134
    113
    Student, Clearfield Job Corps, Diesel program
    Pasco, WA
    Did you ever flash Clockworkmod? I may be able to get you booted back up.

    NOTE: You will be starting from a fresh phone, meaning all the stuff you downloaded will be gone.
     
  3. malcolmsharp

    malcolmsharp Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 24, 2012

    Oct 24, 2012
    5
    0
    5
    No, I haven't. And i'm already at that state, so I don't care.
     
  4. Motorhead1991

    Motorhead1991 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    831
    Joined:
    Mar 7, 2012

    Mar 7, 2012
    831
    134
    113
    Student, Clearfield Job Corps, Diesel program
    Pasco, WA
  5. malcolmsharp

    malcolmsharp Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 24, 2012

    Oct 24, 2012
    5
    0
    5
    OK... it installed, but when I select install zip file, it does nothing. I have a zip on the sd card.

    BTW, thanks for the help.
     
  6. redfield88

    redfield88 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    156
    Joined:
    Sep 20, 2012

    Sep 20, 2012
    156
    36
    43
    Male
    A damn Telemarketer.
    USA, Pennsylvania.
    So you got permanent cwm flashed?
    The zip file must be on the root of your SD Card ( First directory your see when navigating the sd card. )
    should be named update.zip
     
  7. malcolmsharp

    malcolmsharp Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 24, 2012

    Oct 24, 2012
    5
    0
    5
    The cwm flash thing worked... it's installed, and when I do the menu, up vol power thing, it comes up.

    But no matter what I select off the menu, even power off, it just redraws the menu. Nothing happens.
     
  8. redfield88

    redfield88 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    156
    Joined:
    Sep 20, 2012

    Sep 20, 2012
    156
    36
    43
    Male
    A damn Telemarketer.
    USA, Pennsylvania.
    Not sure how stayboogy's cwm works with avail. On the merit though its the HOME key, might be the power button on avail to select which menu option you want. Not real sure.

    Might want to pm stayboogy and ask him, its his baby.
     
  9. malcolmsharp

    malcolmsharp Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 24, 2012

    Oct 24, 2012
    5
    0
    5
    Got it! OK, can't do much else, going to work. Just the stock ROM, when I get home I'll look over custom ROM's for the Avail. Just don't have time right now.

    Thanks much. Glad to have the phone back!
     
  10. Motorhead1991

    Motorhead1991 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    831
    Joined:
    Mar 7, 2012

    Mar 7, 2012
    831
    134
    113
    Student, Clearfield Job Corps, Diesel program
    Pasco, WA
    No problem man, it's why forums exist..
     
  11. stayboogy

    stayboogy Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    867
    Joined:
    Jun 15, 2012

    Jun 15, 2012
    867
    285
    113
    he pm'ed me.

    my recovery works for both phones perfectly.

    he was using the back key to select instead of the home key
     
  12. jb_for_all

    jb_for_all Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Sep 27, 2012

    Sep 27, 2012
    7
    1
    6
    Male
    Info Tech Spec
    Fort Worth, TX
    Ok, the links to the Update files hosted on mediafire.com are not working. Is there a mirror or another update file you suggest?
     
  13. kingmt

    kingmt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    609
    Joined:
    Jul 24, 2012

    Jul 24, 2012
    609
    77
    78
    Male
    IRCop & Dev
    WV
    We have some over at androidarea51 .com
     
  14. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #6
    Points:
    3,118
    Posts:
    28,719
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    28,719
    22,289
    3,118
    Male
    Next to you
    Hey malcom, I know its kind of an old thread, but I moved it here to organize some forums.
    Thanks guys!
     
Tags:

Share This Page

Loading...