1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Avail] [MOD] Build.Prop Tweaks (Apr 12 Update)

Discussion in 'Android Devices' started by anthony062991, Jan 13, 2012.

  1. anthony062991

    anthony062991 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    154
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    154
    87
    53
    I managed to learn how to tweek some lines into the buil.prop file to make our phones a little more smoother..

    Make sure you make a backup of your buil.prop file in your system/ directory!
    In case you forget to make a backup! Download origianl buil.prop at the bottom of this post.

    The blue is what I updated!

    Here is what I've managed to tweak so far:

    #Allows the phone to sleep better
    ro.ril.disable.power.collapse=1

    #Saves power when phone is sleep
    pm.sleep_mode=1

    #Allows your wifi to scan less, saving more battery
    wifi.supplicant_scan_interval=150

    #Helps Scrolling Responsiveness
    windowsmgr.max_events_per_sec=150

    #Increase overal touch responsivenss
    Debug.performance.tuning=1
    Video.accelerate.hw=1


    #Makes streaming videos stream faster
    media.stagefright.enable-player=true
    media.stagefright.enable-meta=true
    media.stagefright.enable-scan=true
    media.stagefright.enable-http=true
    [media.stagefright.enable-record=true not false] fixed for video recording thanks to wyldesolos

    #Increases quality of photo and videos
    ro.media.dec.jpeg.memcap=8000000
    ro.media.enc.hprof.vid.bps=8000000

    #Raises quality of JPEG images
    ro.media.enc.jpeg.quality=100

    #To make the phone ring faster when dialing out
    ro.telephony.call_ring.delay=800

    #Disable black screen issue after call
    ro.lge.proximity.delay=25
    mot.proximity.delay=25

    #Faster 3G
    ro.ril.enable.dtm=1
    ro.ril.gprsclass=12
    ro.ril.enable.3g.prefix=1
    ro.ril.hsdpa.category=20
    ro.ril.hsupa.category=6
    ro.ril.hsxpa=3
    net.tcp.buffersize.default=4096,87380,256960,4096,16384,256960
    net.tcp.buffersize.wifi=4096,87380,256960,4096,16384,256960
    net.tcp.buffersize.umts=4096,87380,256960,4096,16384,256960
    net.tcp.buffersize.gprs=4096,87380,256960,4096,16384,256960
    net.tcp.buffersize.edge=4096,87380,256960,4096,16384,256960

    #camera/video [deleted]
    ro.camcorder.videoModes=true
    ro.media.capture.maxres=5m

    #Forces your home launcher into memory
    ro.HOME_APP_ADJ=1

    There is a few more tweeks I think I missed I will report them when I feel like it.

    So far it seems to be running smoother and my battery has not drained while in sleep mode. I'm now goiong 24 hours of testing.

    Edit: Video Streaming seems to be a little faster on 3G.

    Please leave feedback and let me know if it worked out for you?


    How to replace build.porp:

    1. Download Es File Explorer

    2.CLick menu, settings, check Root Explorer and Mount File System

    3.Copy the buil.prop file into the sd card and copy with file manager

    4.Click Favorites tab, Click Phone icon /

    5.Navagate to system/

    6.Rename build.prop to build.bak

    7.Paste build.prop you copied earlier

    Reboot!

    Done!


    Apr 12:
    build.prop

    Just in case you need the origianl:
    build.prop - 4shared.com - online file sharing and storage - download


    Feel free to donate to further my education!
     

    Advertisement

  2. Bownz

    Bownz Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jan 8, 2012

    Jan 8, 2012
    8
    0
    5
    Is the first download the modified version?
     
  3. anthony062991

    anthony062991 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    154
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    154
    87
    53
    Yes, the first download is modified.
     
  4. anthony062991

    anthony062991 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    154
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    154
    87
    53
    Thanks for the tip, but I don't think 5 touch points will work for this devies. I've changed it and it didn't work.
     
  5. NeoDraven

    NeoDraven Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    60
    8
    16
    This breaks the Market. Every app shows up as being incompatible with my device now. Awesome work, but, until that gets fixed, I have to revert back to the stock build.
     
  6. wyldesolos

    wyldesolos Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Feb 26, 2012

    Feb 26, 2012
    35
    3
    16
    #camera/video
    ro.camcorder.videoModes=true
    ro.media.capture.maxres=5m

    ^^so what is the point of this line? You cant make the camera capture a picture or video above that resolution bc the hardware doesnt support it. And surely you wouldnt want to degrade the quality of them by lowering max res. So what would be the point in being able to edit this setting?
     
  7. anthony062991

    anthony062991 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    154
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    154
    87
    53
    You are right. I have not had much time to edit this thread much. You can delete it manually using a text editor and open the build.prop to delete the lines. Thanks.
     
  8. NeoDraven

    NeoDraven Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    60
    8
    16
    Do you think it is just my phone that it breaks Google Play for, or is this something you're running into as well?
     
  9. anthony062991

    anthony062991 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    154
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    154
    87
    53
    Some else is breaking your Play Store? You shouldn't have issues with these tweaks.
     
  10. NeoDraven

    NeoDraven Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    60
    8
    16
    Hmmm. Let me try again. I will report back and let you know. No idea why it didn't work before.

    After I had overwritten the previous build.prop before, when I would go to the Google Play or the Market, it would show on the PC side that I had to devices.
     
  11. NeoDraven

    NeoDraven Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    60
    8
    16
    Okay. The Play Store still works, but the camcorder breaks with this.
     
  12. wyldesolos

    wyldesolos Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Feb 26, 2012

    Feb 26, 2012
    35
    3
    16
    okay guys i edited something in this file and now am apparently bricked. I can boot into clockwork recovery but for some reason the navigation does not respond to button presses. I can push the power button and it shows the clockwork sleep screen but nothing else will work. IS there any program i can use to flash a rom through windows?
     
  13. wyldesolos

    wyldesolos Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Feb 26, 2012

    Feb 26, 2012
    35
    3
    16
    To fix video recording:

    change this line: "media.stagefright.enable-record=false" to "media.stagefright.enable-record=true"

    By enabling the stagefright architecture i believe it forces all media processes involving video to use stagefright instead of the default opencore. Therefore recording must be enabled with stagefright. if anyone has problems with distortion or artifacts while streaming video (e.g. youtube,netflix,etc) then you could try disabling stagefright completely.
     
    NeoDraven likes this.
  14. NeoDraven

    NeoDraven Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    60
    8
    16
    That fixed my camcorder, wyldesolos. Thanks, man!
     
  15. NeoDraven

    NeoDraven Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    60
    8
    16
    Well, after testing it a bit further, this breaks GrooveIP. Every time I try to load it, it force closes. Had to go back to stock again.
     
  16. Motorhead1991

    Motorhead1991 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    831
    Joined:
    Mar 7, 2012

    Mar 7, 2012
    831
    134
    113
    Student, Clearfield Job Corps, Diesel program
    Pasco, WA
    Changing "media.stagefright.enable-http=true" to "media.stagefright.enable-http=false" makes the Youtube app run faster, even in high quality.
     
Tags:

Share This Page

Loading...