1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root AWE brick?

Discussion in 'Android Devices' started by min68, Nov 16, 2014.

  1. min68

    min68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Nov 2, 2013

    Nov 2, 2013
    19
    1
    16
    My ZTE AWE was working well for almost one year, last recovery was TWRP-2.8.0.0.
    Today it suddenly no boot.
    1) hold vol down + Power it enters fastboot --> this suppose to enter recovery.
    2) hold vol up+power it enters FTM
    3) if hold power to turn on, it stuck at a mess screen with lines

    In fastboot, I can use [fastboot boot cwm.img] to enter CWM, I tried to clear everything in CWM, reinstall .zip ROM, but same no boot.
    Then I tried to flash CWM and TWRP recovery zip file , in both cases it took about 5 min then said flash finished, but holding vol down + power I got same as 1), still enter fastboot.
    Does this mean my recovery is broken ? or even recovery partition is bad so I can not flash recovery at all?
    is [fastboot boot cwm.img] actually loading cwm.img in RAM?
    What is next step to unbrick it?
     

    Advertisement

  2. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    So it just stopped working today? Did you do anything? Have to tried the unbrick method?
     
  3. min68

    min68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Nov 2, 2013

    Nov 2, 2013
    19
    1
    16
    I didn;t do anything special before it bricks. After that I tried fastboot, flash ROM zip and recovery zip.
    Now, I can enter flashboot and FTM, can load/enter (but not flash) CWM.
    What else I can try?
     
  4. roadkill42

    roadkill42 Android Expert
    Rank:
     #102
    Points:
    183
    Posts:
    2,464
    Joined:
    Jan 22, 2013

    Jan 22, 2013
    2,464
    474
    183
    Male
    kinda jack of trades
    jonesbough tn
    pull the battle and make sure the charger. cord in plug with bat out push power button and power cord still not hooked up the put bat back in then try to boot I have this halpen couple times
     
  5. min68

    min68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Nov 2, 2013

    Nov 2, 2013
    19
    1
    16
    Doesn't help.

    Contacted ZTE because this phone still has 2 weeks remain in warranty.
    They can do RMA but need I pay shipping, and register my personal information. Considering bought it $20 last year black Friday, maybe not worth.
     
  6. DsyMnapTic

    DsyMnapTic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,119
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    1,119
    204
    153
    The rocky mountains
    What message is the recovery (in fast boot) spitting out to you when you try to install a Rom?
     
  7. min68

    min68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Nov 2, 2013

    Nov 2, 2013
    19
    1
    16
    It just said successfully.. I guess the message is from script in zip file.
    However it seemed take longer when flash cwm.zip (8MB or so) than flashing ROM.zip (300+MB).
    Is there any way to flash from FTM?
     
  8. min68

    min68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Nov 2, 2013

    Nov 2, 2013
    19
    1
    16
    update: I flashed stock update.zip which includes recovery and ROM, it boots. Then flashed customer recovery also OK. But failed to flash any customer ROM. Is it possible my bootloader got re-locked again? I 100% sure used customer ROM before.
     
  9. roadkill42

    roadkill42 Android Expert
    Rank:
     #102
    Points:
    183
    Posts:
    2,464
    Joined:
    Jan 22, 2013

    Jan 22, 2013
    2,464
    474
    183
    Male
    kinda jack of trades
    jonesbough tn
    are u rooted that could b Ur problem
     
  10. treysteele3k

    treysteele3k Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 25, 2014

    Nov 25, 2014
    17
    0
    25
    how do i unlock the bootloader for a awe ive looked and high and low for this answer and still nothing. Hopefully one of yall can help me out???
     
  11. rbheromax

    rbheromax Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,927
    Joined:
    Sep 22, 2012

    Sep 22, 2012
    1,927
    443
    163
    Male
    High School Student
    Columbia, South Carolina
    Its unlocked already
     
  12. dragonhart6505

    dragonhart6505 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,101
    Joined:
    Feb 4, 2012

    Feb 4, 2012
    1,101
    346
    173
    Are you by chance on the B07 update?
     
  13. min68

    min68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Nov 2, 2013

    Nov 2, 2013
    19
    1
    16
    Yes it's 07. Now I am pretty sure it has some flash blocks are broken. I just gave up.
     
  14. dragonhart6505

    dragonhart6505 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,101
    Joined:
    Feb 4, 2012

    Feb 4, 2012
    1,101
    346
    173
    Round the forums somewhere is the B04 update. Thats the OG rom that the phone shipped with. Give that a flash and youll be able to root (B07 has no root currently). I would try to sideload it, maybe your recovery got corrupt (its happened). This will restore the recovery as well. Then use Rashr in the Play Store to flash TWRP recovery (extract the recovery.img from the zip) then you SHOULD hopefully be back up and running and able to flash CM11 (my personal suggestion)
    I bricked my g/fs Awe before and this got me back in business. Good luck.
     
Tags:

Share This Page

Loading...