1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Back to stock, Forever root, .893, LOST ROOT, not good!

Discussion in 'Android Devices' started by messenger13, Oct 29, 2011.

  1. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,133
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,133
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    As the title says, I read several threads and understood the process as well as just about anyone. I followed the directions to a 'T', and now I'm screwed. Or, should I say my Bionic is. I have tried every manual method or RE-rooting that I could find, and it just ain't happenin'. It appears the .893 update locked my phone out of all of the current root exploits.

    Now I have a stock, fully-bloated Bionic that I can't flash custom ROMs to ... nor can I restore any or my apps/data. LAME SAUCE!!!

    Even trying to flash the FXZ File fails ... which I refer to in my signature. :(
     

    Advertisement

  2. moondrius

    moondrius Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    539
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    539
    117
    93
    Baltimore MD
  3. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,133
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,133
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    Thanks for posting ... but, BTDT. Didn't work. NOTHING has worked. Time to just take the phone back to Costco and get another.


    Update, it finally worked!
     
  4. Jeffery

    Jeffery Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    526
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    526
    61
    78
    Marco Island, Florida
  5. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Joe - have you tried reverting to complete pure stock using the FXZ in my sig and / or the first post? If I'm not mistaken, even if you have the new radio and kernel, you should be able to root if the rest of your system files are the old .886....
     
  6. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,133
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,133
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    UPDATE: After several attempts, it FINALLY worked! I put a 'pause' statement between every line in the .bat file (of this method), and it worked. Whew! That was annoying.


    Yep, did that. But the method from RootzWiki was still failing. Everything was failing. I was about to just replace the phone.
     
  7. amageus

    amageus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    439
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    439
    85
    53
    Might want to mention that to dhacker on rootzwiki so he can update his script. may help some people who are unable to root after ota.
     
  8. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Lol - Hmm. Interesting. Perhaps you should mention that in the thread, and have the Author update the batch file for just that purpose....

    It shouldn't be too hard to either write a call function to select which way to do it (with or without pauses) or else to somehow include both batch files, and a third batch file that calls one or the other based upon the user selection....
     
  9. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,133
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,133
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    I'll let him know what worked for me. Even though it makes no sense to me. I was just wanting to see what stepped was failing first and take a screenshot. I couldn't believe nothing failed. :thinking:


    No, that would be simple. But it may confuse some ... I dunno.
     
  10. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    At the very least you could post that with the Windows version, inserting a Pause command between each batch command allowed it to progress correctly. It may have something to do with the fact that the batch program will work fine on older computers, but newer computers will try to process commands without waiting for the results of the previous command, since it is not written into the batch, and that is why it is failing....
     
  11. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    he just updated it.


    dhacker29 David Hacker
    R3L3AS3D Root/restore for the #Bionic has been updated and works on .886 and .893 @xdadevelopers @DroidForums @RootzWiki @DroidModderX
    3 hours ago Favorite Retweet Reply
     
    johnlgalt likes this.

Share This Page

Loading...