1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Back up on new Fascinate??

Discussion in 'Android Devices' started by irish, Sep 30, 2010.

  1. irish

    irish Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    132
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    132
    26
    43
    Hello everyone. I have a quick question. My 1.5 year old got a hold of the Fascinate and gave it a good toss...lol. I had ins and got my new phone today. I can still use the old phone and have everything backed up. Can I just pull the old memory card out and restore my new phone with everything that was on my old one? For example: Launcher pro, Titanium and home screens and such. Thanks for any info
     

    Advertisement

  2. saps

    saps Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    5,092
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    5,092
    504
    233
    Top Secret
    WA
    You can transfer stuff from one sdcard to another [copy and paste]. However, apps like LP do store on the phones internal memory so those will need to be re-DL'd and re-installed
     
  3. Moonfire

    Moonfire Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    409
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    409
    74
    73
    Co-op'ing, doing software development in IT
    Ohio, US
    Couldn't (s)he use Titanium that was already installed on the old one to reinstall things after copy/pasting the backup folder on the SD card, or is that not how TB works?
     
  4. saps

    saps Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    5,092
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    5,092
    504
    233
    Top Secret
    WA
    Hmmm, so backup everything from the first phone, move to sdcard. Take sdcard from phone 1 to phone 2 and then re-insert sdcard and extract? Yeah that might work; not really sure everything would just extract like that. But, its worth a shot. You will still need to re-DL Titanium Back up for the second phone since it wont be there otherwise and it cannot back up itself
     
  5. irish

    irish Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    132
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    132
    26
    43
    Yup, thats what I was talking about. I have backed up everything on my old phone with Titanium on that SD. I just dont want to brick the new one trying to do it. Do you think it would be safer to just transfer my pics and vids and re-down loading everything? Or do you think the old SD card in the new phone and running the back up app will be fine??? Thanks again
     
  6. saps

    saps Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    5,092
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    5,092
    504
    233
    Top Secret
    WA
    I copy and pasted a ton of stuff from my old sdcard/phone onto the sdcard of my SF; you'll be fine. Worst case somethings might not install. But you won't brick it; no way no how
     
  7. irish

    irish Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    132
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    132
    26
    43
    Cool. Thanks, going to give it a shot.
     
  8. irish

    irish Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    132
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    132
    26
    43
    Update.....I took out my old SD card and put in my new Fasc. I rooted my new phone and reloaded Titanium. Pulled everything off my old card. Worked like a charm!! It was like I was looking at my old phone!!
     
  9. saps

    saps Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    5,092
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    5,092
    504
    233
    Top Secret
    WA
    Nice! :D
     

Share This Page

Loading...